2 Септември, 2024 14:29 2 932 3

Новото Q5 представи допълнителна светлина при спиране

  • audi-
  • q5-
  • quattro

Иновационната технология вероятно ще се появи и при други модели

Новото Q5 представи допълнителна светлина при спиране - 1

Най-новото Q5 на Audi въвежда уникална функция: допълнителна спирачна светлина, проектирана върху стъклото на задната врата. Този иновативен подход има за цел да подобри видимостта и да повиши безопасността на пътя.

Докато европейският Q5 се отличава с по-широка, прекъсната лента на спирачната светлина, моделът със спецификация за САЩ ще проектира вместо това думата „Quattro“ върху задното стъкло, поради законови разпоредби.

Q5 предлага и опции за персонализиране на осветлението, включително матрични LED фарове с до осем цифрови светлинни сигнатури и конфигурируеми OLED задни светлини. Задните светлини могат дори да прожектират предупредителни символи, за да предупреждават водачите отзад за потенциални опасности.

Този иновативен дизайн на задните светлини демонстрира ангажимента на Audi към усъвършенстваните технологии за осветление, съчетаващи естетика и безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхм

    8 2 Отговор
    поне да бяхте сложи 2-3 снимки, вече има по 30 мин ревюта в тубата. Иначе като цяло отвън е хубаво направено на дизайн, от вътре е пълна скръб с таблети и копченца на дръжката на вратата. Отделно самата платформа няма разлика с предишната - отвън е голямо, а вътре теснотия.
  • 2 Голяма иновация

    1 0 Отговор
    Да сложат и спирачен парашут, при рязко спиране с висока скорост.
  • 3 Къде отиваш

    2 0 Отговор
    Чак да се чуди човек: А - как сме оживяла досега без всички тези сложни системи за безопасност при автомобилите. В - ат толкова електронни джаджи и системи за безопасност и управление на автомобила, каква е ролята на шофьора в колата?