12 Септември, 2024 16:53 1 184 1

Безжичното зарядно за коли на Tesla се появи в нови документи

  • tesla-
  • зареждане-
  • безжично зареждане-
  • зарядно

Очаква се скоро да видим и официална информация

Безжичното зарядно за коли на Tesla се появи в нови документи - 1

Tesla, известна с иновативния си подход към електромобилите, е подала заявки за патент за безжично зарядно устройство. Докато Tesla по-рано загатна за зарядно устройство с роботизирана ръка, последните патентни заявки разкриват по-конвенционална подложка за безжично зареждане. Придобиването от компанията на Wiferion, специалист в областта на системите за безжично подаване на енергия, допълнително подкрепя вероятността за решение за безжично зареждане.

Въпреки че първоначално безжичното зарядно устройство беше показано в домашен гараж с Model S Plaid, плановете на Tesla може да се разпространят отвъд личната употреба. Технологията би могла да бъде особено ценна за предстоящите ѝ самоуправляващи се роботи, позволявайки напълно автономно зареждане без необходимост от физическа връзка.

Макар че безжичното зареждане предлага удобство, в момента то се сблъсква с ограничения в скоростта на зареждане в сравнение с кабелните връзки. Повечето безжични зарядни устройства днес имат максимална изходна мощност от около 20 kW, което е значително по-бавно от бързите зарядни устройства за постоянен ток, които могат да осигурят до 250 kW.

Заявките за патенти на Tesla, които се фокусират върху намаляването на токовото изтичане от земята, топологията на зарядната верига и температурните сензори, показват ангажимента на компанията да разработи практично и ефективно решение за безжично зареждане. Въпреки че няма гаранция, че Tesla в крайна сметка ще пусне на пазара безжично зарядно устройство, последните събития показват, че това е възможност, която си струва да бъде разгледана.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тираджия

    2 0 Отговор
    Иати заглавието 🤣! В какви документи се появи това зарядно ве глупацииии ?!