Last news in Fakti

28 Март, 2014 15:30 3 827 0

Как се става киборг (видео)

  • направи си сам-
  • киборг-
  • устройство-
  • имплант

Сега вече сме много по-близо до момента, в който всички ние ще се ъпгрейднем

Човечеството направи голяма, а може би дори огромна стъпка с областта на нещата от типа „направи си сам“. Сега вече сме много по-близо до момента, в който всички ние ще се ъпгрейднем и ще станем киборги. И тази невероятна стъпка към бъдещето се е случила в задната стая на студио в постиндустриалното градче Есен, Германия.

Там се подвизава биохакера Тим Кенън, който има в тялото си вероятно първият по рода си компютърен чип, който може да записва и предава биометричните му данни. Той се намира в  запечатана кутия с батерия, която може да се зарежда безжично. И както ще видите във видеото Кенън е трябвало да имплантира това устройство непосредствено под кожата си. Операцията обаче е била направена не от доктор, а от негов колега, също биохакер, който на всичкото отгоре не използвал упойка.

Наречен Circadia 1.0, имплантът може да записва данни от тялото на Кенън и ги прехвърля на всяко мобилно устройство, което работи с Android. За разлика от преносимите компютри и биометрична-записващи устройства, подкожната джаджа е с отворен код и позволява на потребителя пълен контрол над начина, по който се събират и се използват данни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА