15 Октомври, 2024 19:10 537 9

BMW се похвали с нарастващи продажби на електромобили

  • bmw-
  • i5-
  • i4-
  • x3

Компанията отбелязва ръст от 19%

BMW се похвали с нарастващи продажби на електромобили - 1

BMW продължава да постига значителни успехи на пазара на електрически превозни средства, като изпреварва своите конкуренти в няколко региона. Въпреки предизвикателната година като цяло, продажбите на електромобили на BMW са нараснали значително през първите девет месеца на 2024 г.

BMW Group, включително Mini и Rolls Royce, отбелязва 19,1% увеличение на продажбите на електрически превозни средства в сравнение със същия период на миналата година. Този ръст се дължи предимно на марката BMW, която е отбелязала 22,6% увеличение на продажбите на електрически превозни средства. Mini също демонстрира силен ръст, с 54,3% увеличение на доставките на електромобили.

BMW iX1 и BMW i4 са особено успешни модели, които допринасят значително за общия ръст на продажбите на електромобили на BMW. Компанията също така наблюдава силно търсене на своите електромобили в Европа, особено в Италия, Франция и Обединеното кралство.

Въпреки че продажбите на електромобили на BMW са впечатляващи, общите продажби на компанията са намалели с 4,5% в световен мащаб в сравнение с миналата година. Този спад се дължи на фактори като намаляването на продажбите в Китай - най-големия пазар на BMW.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    1 2 Отговор
    Тръмп каза че чака БМВ и Мерцедес да фалират и ще преместят заводите в САЩ.
  • 2 Последния Софиянец

    1 2 Отговор
    Мъск спира Тесла и минава на водород.Явно така го е посъветвал ИИ.
  • 3 Компетентния

    3 0 Отговор
    Оня боклук честния ционист много често язди мотора ми с двата коша. Направо ми хлопат макарите понеже е палав. Скоро смятам да му направя и електрически мотор за да може да като ми кърти макарите да усеща и напрежението на батериите.
  • 4 Град Козлодуй

    1 1 Отговор
    колегата ОНЯ С КОНЯ има БМВ

    Коментиран от #5

  • 5 Неразбрал

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Град Козлодуй":

    По какво ви е колега?
  • 6 естествено

    0 0 Отговор
    най доброто е тока
  • 7 Ганя русофила

    0 1 Отговор
    иска да кара БеЕмВе. Не сака масквич!
    Но се кланя до земи на путин!

    Коментиран от #8

  • 8 на май ка ти

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ганя русофила":

    увисналата жигула не щем
  • 9 БайБоцимир

    0 0 Отговор
    Цените на електричките им са сходни на колите с двг. Като визия също са идентични. А електричката е дори по-вълнуваща, нормално е да продават добре. Мерцедес заложиха на различен дизайн и сгрешиха. А всички трябва да свикват, че губят позиции в Китай, шараните свършиха, китайците вече предлагат сходно качество на половин цена.