21 Януари, 2020 17:54 17 383 90

Христо Иванов пред ФАКТИ: Да сменим Бойко с Корнелия, за нас това не е съдържателна промяна

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • пред лили маринкова-
  • факти-
  • борисов-
  • герб-
  • бсп-
  • нинова

Според един от съпредседателите на ''Демократична България'' големият проблем на страната е това, че институциите са слаби

Христо Иванов пред ФАКТИ: Да сменим Бойко с Корнелия, за нас това не е съдържателна промяна - 1
Снимка: ФАКТИ

''Поканата беше на ниво заместник-председатели, но не това беше важното. Ние имаме последователна позиция за това, че това управление е вредно и то трябва да си отива. Така че, ако бяхме представени в настоящия парламент, щяхме да гласуваме ''за'' на вота на недоверие. Но извън това не виждахме абсолютно никаква причина да провеждаме подобни консултации и затова не се отзовахме на поканата'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ съпредседателят на политическото обединение ''Демократична България'' и бивш министър на правосъдието Христо Иванов по повод отправената покана от страна на БСП към ''Демократична България'' за консултации относно предстоящия вот на недоверие срещу кабинета ''Борисов 3'', който бе внесен именно от левицата, а причината за него е провалът на правителството в екологичния сектор.

''Ние не бягаме като дявол от тамян от смислен политически дебат. Не виждаме смисъл в показни политически упражнения, които задават резултати, които ние не виждаме смисъл в тях. Ако от БСП биха искали да седнем да разговаряме, да чуят нашите аргументи и оценката за състоянието в страната по принцип, аз лично не бих отказал, но не мога да ангажирам останалите колеги в коалицията. Както не бих отказал на никоя друга съществена политическа сила в България. Но едно е да проведем реален разговор, друго е да предпоставим изход от разговора'', добави Иванов относно поканата на БСП към ''Демократична България''.

''Самият факт, че най-големият крепител на управляващата ГЕРБ - ДПС ще участва в този вот от страната на БСП, показва, че до голяма степен цялото това упражнение, за съжаление е една бутафория, има голяма степен на фасадност. Не ни търсете в преброяване, при което БСП и ДПС са от едно място, ние няма как да се наредим до тях.

Да сменим Бойко с Корнелия, за нас не представлява никаква съдържателна промяна, защото има множество доказателства, че Корнелия Нинова е по същия начин, както Бойко, зависима от ''дълбоката държава'' в България. Тя в нито една точка не е показала готовност да се разграничи от Пеевски, Цацаров, Гешев.. и списъкът може да продължи натам. Сараите - обобщено и метафорично казано. Никога г-жа Нинова не е правила крачка встрани от тази линия'', заяви още Христо Иванов.

''Управлението на ГЕРБ започна с една голяма криза свързана с язовир. Тогава бяха дадени едни велики обещания за това как управлението на язовирите ще бъде сложено в контрол. Сега кръгът се затваря и 10 години по-късно отново ГЕРБ не виновен. Отново някой друг е виновен. Управлението няма нищо общо, то едва ли не, заедно с Гешев, ни отваря очите за тези проблеми. Едва ли не ''трите конника на апокалипсиса'' - Борисов, Гешев и Цацаров, проправителствените медии, те ще ни покажат проблемите с околната среда'', коментира опозиционният лидер.

''Всеки олигархичен режим има един голям проблем. Този голям проблем е проблемът за смяната на властта, за предаването на щафетата. Така че да има смяна, но тя да е само повърхностна, съдържанието да остане същото. Това е големият проблем на подобни конструкции. Същият проблем в момента решават в Москва. България има един голям проблем, политически, този проблем е - слабите институции. Слабите институции се поддържат в това състояние, за да може да бъдат просто една черупка, една фасада, зад която ''дълбоката държава'', скритата власт, олигархията да си прави каквото иска'', смята бившият правосъден министър.

''Това, от което се притеснявам е, че главата ще бъде сменена. Но това няма да даде надежда. Ние трябва да сме подготвени за този театрален ефект. Защото това е заложено в сценария'', каза Христо Иванов, констатирайки също, че всеки може да наследи Борисов: ''Може би няма да е толкова талантлив, може би няма да е толкова комуникативен, но с този пропаганден апарат всеки може да бъде представен по всякакъв начин и да спечели още 10 години на задкулисието. Влади Горанов в момента изглежда като най-очевидния, макар че първото име, което идва наум, е Томислав Дончев. Но аз не бих заложил на него. Не се учудвам в един момент и г-жа Фандъкова да бъде катапултирана''.

Според съпредседателя на ''Демократична България'' свалянето на Борисов е необходимо условие, но това няма да е достатъчно.

Той коментира и репортажа на руската държавна телевизия ''Россия 1'', в който Борисов бе осмян за поведението си на церемонията по откриването на ''Турски поток'' в Истанбул: '' Този тон спрямо Борисов е константен. Аз мисля, че това отразява отношението на Кремъл към Борисов. Мисля, че Путин, като един чекист от кариерата, пренася върху Борисов отношението на руските офицери към дребния криминалитет с произход от Кавказ. Отношение с презрение, което е въпрос на честта на пагона. Това не променя факта, че те ще използват Борисов за каквото им е необходимо.

Във финала на разговора Христо Иванов заяви, че не очаква предсрочни парламентарни избори в България.

Вижте целия разговор във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    141 41 Отговор
    Значи всъщност подкрепяте правителството на банкянския тарикат

    Коментиран от #24, #38, #40, #78

  • 2 Прав е

    33 82 Отговор
    Няма смисъл

    Коментиран от #36

  • 3 Станчо

    55 86 Отговор
    Ако ще е кака Техноимпекс, какъв е смисъла от това упражнение, нали 20г. бяха и какво..., пак се усвояваха пари, но не евросубсидии...

    Коментиран от #5, #41

  • 4 ВАТМАН

    97 24 Отговор
    Ицо Патерицата
  • 5 Бай Ганьо

    53 23 Отговор

    До коментар #3 от "Станчо":

    Какви 20год?Я да вземеш да лъжеш по-малко.

    Коментиран от #23

  • 6 да де

    72 18 Отговор
    Другаря Бойкикев от кога е срещу комунистите мама и тате ще му дърпат ушите.
  • 7 Хааа ха ха

    89 14 Отговор
    Първо да падне правителството пък при избори ако ви хареса народа може и вие да сте Какво се страхуваш

    Коментиран от #52

  • 8 ОТКАЧАЛНИК

    98 17 Отговор
    ТИ ПРОВАЛИ ДЯСНОТО МНОГО ХОРА НЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВАС ЗАРАДИ ТЕБ

    Коментиран от #70

  • 9 Йосарян

    52 5 Отговор
    Въже, брадва и лопата. Защото утре е вече Късно. Кое не е ясно?
  • 10 Мили дебили

    87 22 Отговор
    Вас ви знаем, вие сте за пряко управление от САЩ и Сорос да е премиер! Тогава ще сте най щастливи.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Просто статистика

    68 8 Отговор
    За Христо Иванов - един цитат от авера му Златният Пръст - "Който и да дойде на мястото на борисоф, все ще е по-добър" (март 2017).
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ФЕН

    41 10 Отговор
    Ти, предполагам, с Прокопиев искаш да го смениш?
  • 15 Всички партии са

    32 9 Отговор
    Един дол ДРЕНКИ ! Който и да е на власт , за НАРОДА винаги е Курмит и дебел ПРАЗ!
  • 16 Све

    60 11 Отговор
    За този слуга на Америка за България само Сорос е достоен

    Коментиран от #20

  • 17 Без значение е

    33 4 Отговор
    КОЙ ЩЕ КАРА ВЛАКА ! Генчо или Пенчо . Ние сме все в "Ориент Експрес "!

    Коментиран от #19

  • 18 Behemoth

    39 13 Отговор
    Най добре е ти да си ...чи да цъфнем ....видяхме те кога обслужваше ТИКВАТА....
  • 19 Иван.

    32 3 Отговор

    До коментар #17 от "Без значение е":

    Прав си, кога сме имали машинист. Византийски съюз, османски съюз, съветски съюз, европейски съюз - прикачен вагон...
  • 20 коментар

    32 14 Отговор

    До коментар #16 от "Све":

    Христо никога не е бил слуга или каквото и да е на Америка!Той е от фамилията Бойкиклиеви заклети комунисти!Но тъй като сега Бсп е разделена на станишев, и нинова и той се чуди кого да избере от тях!На всичкото отгоре коалиционния му партньор комуниста а.атанасов пък обича нинова!!Е към кого да се насочи пък лично той х.иванов, и той не знае!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ако не е тази тиква, ще е друга тиква

    22 4 Отговор
    Ние освен ТИКВИ с друго не разполагаме! А туй що тиквите взаимно се Хапят, Ритат и ПЛЮЯТ не е продиктувано от желание за НАРОДНО БЛАГОДЕНСТВИЕ а за мястото им на яслата с ярмата. Ако ще и да се избесят - Аз просто не искам и да ги чуя ! И не гласувам !

    Коментиран от #71

  • 23 Станчо

    17 7 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Ганьо":

    Така е от 1945г. до 2009г. са 64г.

    Коментиран от #32

  • 24 .....

    42 8 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Самият господин беше и ЧАСТ от правителството на Борисов. А благодарение на гласоподавателите на БСП спечелиха голяма част от районните кметове в София. Да не би той да се има за алтернатива?!
  • 25 Ние вас си ви знаем

    28 6 Отговор
    Гледате да налапате бибата на БОКО и се успокоявате :))))
  • 26 Трикстер

    27 13 Отговор
    Който и да унаследи банкянският примат, ще е в пъти по - добре. Сигурен съм, че и бат Сали циганина да дойде на власт ще е по - адекватен от разбойко.

    Коментиран от #72

  • 27 Правилно

    25 21 Отговор
    Ние - народа , не искаме крадливата, лъжлива биволица от червената мафия-олигархия и техните коалиционни партньори от ДПС. Още помним колко пъти и как всеки път , когато докопат властта - закопаваха България
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Буков

    11 6 Отговор
    Боко е Корнелия с панталон, а Корнелия е Боко с рокля. Взаимозаменяеми.
  • 31 Онзи

    25 8 Отговор
    КОЙТО И ДА Е ЩЕ Е ПО ДОБРЕ ОТ КОЛКОТО ПРАзНАТА тиква !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #73

  • 32 Бай Ганьо

    3 8 Отговор

    До коментар #23 от "Станчо":

    Кой управлява от 1997-2001 и от 2001 до 2005?

    Коментиран от #45

  • 33 Кой68

    29 3 Отговор
    Огромен проблем е когато има нещо като "Демократична България" което е върха на двуличнато лицемерие.......
  • 34 Независим

    10 6 Отговор
    Не знам дали вие или не вие но мога да кажа,че след коментарите на оня Кралчо малчо против отбора на Левски не само той ,а ще бъде съборена и цялата власт, от левскарите заради такова неадекватно,колкото и неприятно да е!!!
  • 35 Реалист

    32 4 Отговор
    А кой каза че ще е Корнелия.... Може и друг да е.... Смяна на цялата администрация.... Има много интилигентни и умни хора.... Но на Бойко му трябват некадърни и послушни.... И тебе те видяхме какво можеш.... Като сте министри мълчи те като дупета.
    Като ви изгонят тогава сте приказ ли ви и честни..... Нови, нови хора.... Имаме си икономисти.... Имаме си кадри от туризма....
    Какво разбира една жена от енергетика.... Нищо.... Какво разбира една певица от язовири.... А Лилето от магистрали.... И пр пр.... Никой министър до сега не е бил квалифициран.... Че да управлява земеделие.... Армия.... Каракачанов и армия.... Тоя само един ден да му дадът да лети и пълзи след танка... Ще се откаже сам.... Но ние сме си виновни....

    Коментиран от #53

  • 36 Гошо

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Прав е":

    А кво ше каже ако Бойко го сменим с него Тогава всичко ще се изпълни и запълни със съдържание ,нали такан
  • 37 Българина

    15 2 Отговор
    Всички са отворили СЕДАЛИЩА(да не кажа друго) за пари и власт.Големи боклуци са политиците ни.
  • 38 Ники

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Не си разбрал бе.слагаме корнела и от утре сме американци или шевйцари...глупак или найвник това е въпроса
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хаджи хаджи Българин

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Борят се за място на трапезата- разбирай пицата на Дянков! Порцийка за всеки, и Боко си царува! Така беше и с Атака, Патриоти , Воля- и всичките измислени партии! Но тази -" Презареди България" на пишлемето Бареков, направо удари Километра! Разберете, всички новообразувани партии, са метастази! Всички са подчинени- на Гео- политическите интереси на " Великите Сили"
  • 41 Манчо

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "Станчо":

    И кой ти каза, че евроГЕЙските пари са спрени, бе крети?! ТИКВАТА от бостана ли?! Ти имаш ли представа как и за колко време се спират парите, бе Оли?!И друго.СЕГА СПИРАТ СТОТИЦИ МИЛИОНИ за Струма, и още по-лошо е, че ЗАРАДИ ТИКВАТА България ще връща, и ще плаща глоби.Разбра ли Кретьо?!
  • 42 Гъзибаров

    15 6 Отговор
    Дори САТАНАТА или НАЙ-ПРОПАДНАЛИЯ АЛКОХОЛИК, ще са по-добри от Боко ТИКВАТА.....ТИКВАТА ТРЯБВА ДА СЕ МАХА.....Смяната е наложителна, независимо с кого.
  • 43 Тоя Ъкащ

    12 0 Отговор
    Тоя Ъ кащ, А кащ шушляк, кой го брои за слива...?!?
    BTW, още ли се води адвокатин?
  • 44 Дано

    19 5 Отговор
    и кУрнелия е по-добре от тиквеника.напълни родината с боклуци от цялото земно кълбо.бунище направи от милата ни татковина тоя толуп от банкя
  • 45 Как кой

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "Бай Ганьо":

    Комунисти
  • 46 Станишев

    4 12 Отговор
    Ще ревете за мене
  • 47 Тодор Живков

    9 6 Отговор
    И за мен ще ревете
  • 48 Цар Симеон

    12 4 Отговор
    Сами си го избрахте
  • 49 Жан Виденов

    13 4 Отговор
    Тиквата и от мен е по-зле
  • 50 Кан Аспарух

    15 4 Отговор
    За туй ли ви направих държава?Да я направите на бунище?
  • 51 Христо Ботев

    11 1 Отговор
    Бих се и умрях за нищо
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Госあ

    10 2 Отговор
    Ами като за начало, що не земат да се окомплектоват десните и левите и да имат по голямо представителство в парламента?!! Пък тогава дори може да се помисли и за коалиция между тях,както правят в целия свят, за да парират такива елементи като герб,славито,воля ,нфсб,патриоти и не на последно място-дпс !!!

    Коментиран от #57

  • 55 Климент Охридски

    7 4 Отговор

    До коментар #53 от "kur za BSp i lainianata media Fakti":

    Явно не си чувал за мене.За какво ли се блъсках да ви направя азбука?Калпави герберасти....
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 .....

    11 0 Отговор

    До коментар #54 от "Госあ":

    Щото “десните” тук са като “ патриотЕтЕ”. Алеко го е описал отдавна - “келепира”. Бяха заедно с герб в управлението, мислиш ли, че мислят за народа?
  • 58 Госあ

    3 5 Отговор

    До коментар #56 от "Егати":

    К'ви пари правиш пък ти бе, мухъл ? Боли ме фара,че некъв осакатен инвалид правел пари.
  • 59 Сатъра

    11 0 Отговор
    Хем сърби хем боли, още рибата в морето, а такива като теб продажници слагат тигана на котлона. Ако не се обедените как ще я свалите тая шайка Герб по еденично не струвате нищо. Без да сте го свалили тоя мръсник почвате да дърпате чергата всеки към себе си. Характерна Българска черта е затова тоя ще си управлява безпроблемно години наред докато не ни затрие докрай. И Корнелия и Ти и въобще цялата ни така наречена "Опозиция" сте пълни Продажници и Боклуци.

    Коментиран от #61

  • 60 Анти комунист

    4 3 Отговор
    Задкулисието е комунистически про руски субект който и когато реши Москва ще управлява по нейна воля Няма смисъл и готовност да сменяме един комунист с друг Трябва народа да порасне духовно за да бъде готов да смени комунистите с не комунистически про демократични институции .
  • 61 Анти комунист

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "Сатъра":

    Първо стани анти комунист и тогава всичко ще е о.к.
  • 62 BBC

    7 0 Отговор
    Тоя е Бойкикев по фамилия - направете си сметка за какво става дума!
  • 63 Отец нафарфории

    7 0 Отговор
    Народ, които вкара Барека в евро парламента ,а атака и дебелака в нашия, заслужава да си яде дървото и да му е сладко.
  • 64 Гласоподавател

    2 0 Отговор
    А може ли да заменим Бокос Хр. Иванов? Предполагам ,че г-н Хр. Иванов няма да претендира.
  • 65 Byg

    4 0 Отговор
    Бегло си го спомням тоя , какво стана жив ли е още , май зара го изплю . Смешко , щяла да сменя , може да си сменя само чорапките , друго нищо не зависи от тоя немойко.
  • 66 Лош герой

    4 0 Отговор
    Пак ДБ искат да си направят сметките предварително и да си въртят схемичките. Онзи ден БСП ги поканиха на среща за вота на недоверие, днеска ще сменя Бойко с Корнелия. Страшна работа, винаги се месят навсякъде, дори и да не ги засяга, само облаги да имат.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Цецо

    4 1 Отговор
    А да сменим Бойко с Христо Иванов си е направо трагедия.
  • 69 ХО ХО

    0 0 Отговор
    Т...НАР!
  • 70 И не само

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ОТКАЧАЛНИК":

    заради него. А и заради някои от учредителите на Да България. Познавам един от тях...и никога няма да гласувам такъв да ме управлява.
  • 71 Бостан

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ако не е тази тиква, ще е друга тиква":

    Вие все за зелен каун гласувате затова не можете да се добирете до власта толкова вие от господ дадено
  • 72 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Трикстер":

    То идваха като бат сали/ луканов виденов станишев орешарски/ но народа ги изрита пак ли искаш такива
  • 73 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Онзи":

    Но народа е умен неще горсти управници нагледахме се на такива те жените им не гласуват за тях те искат българия да управляват
  • 74 Токин

    4 0 Отговор
    Христо Иванов може би не си дава сметка, че българите мислим също, че смяната на модела на Борисов и ГЕРБ със смяната на модела Прокопиев и уж Демократична България също не стои на дневен ред!

    Коментиран от #90

  • 75 нещастници

    1 1 Отговор
    винаги верни на боко,пълни педали,няма да се оправи тази държава
  • 76 Токо

    1 0 Отговор
    до управляваш с КУКУРНЕЛИЯ в коалиция е все едно да седнеш на не управляем снаряд и да се опиташ да минеш през тунел ! Това го знае всеки политик колкото и да е прост. Не знам тази на какво се надява! Кой луд ще седне на снаряда ....
  • 77 Някой си

    1 1 Отговор
    Първо вземете та освободете дясното пространство от присъствието си, и ти и Гнома и всички други разни соросоиди.... та белким тръгне работата към добро!
  • 78 Д.Кънев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Не забравяйте и милиционерът генерал има заслуги за убийството на АЕЦ КОЗЛОДУЙ.
  • 79 Дибилчо

    0 2 Отговор
    Само Бесепе!
  • 80 Иван

    1 2 Отговор
    Нямам доверие на Христо Иванов, който е слуга на Прокопиев и други подобни фалирали олигарси като него!
  • 81 Марта

    0 1 Отговор
    Тоя човек Ицо Иванов все още се мисли за политик. Странно…
  • 82 ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА.

    2 0 Отговор
    ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НИЩО НЕ СТАВА.... КАКЪВТО ПРЕМИЕР СТЕ СИ ИЗБРАЛИ, ТАКЪВ НАРОД СТЕ... ВИЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕТЕ НАРОД, НИКОГА! ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕТЕ СТРАХЛИВЦИ!
  • 83 Васил

    0 1 Отговор
    А същински регрес би бил да предположим дори, че промяната би дошла от безидейна организация като Демократична България.
  • 84 Пепи

    0 1 Отговор
    То пък щото участието на Ицо Иванов в политиката е много съдържателно… Както и целия този проект Дай България…
  • 85 Симо

    0 1 Отговор
    Интересно докога Ицо Иванов ще си играе на политик
  • 86 Иво

    0 0 Отговор
    И с кво е по- лоша, повече краде ли.А па да видиме.Кой да дойде, ще е по - добре.
  • 87 Данката

    0 1 Отговор
    Дай България много искат да се намърдат в управлението на страната. Но не мисля, че може да очакваме нещо добро от куклите на конци на олигарха Иво Прокопиев.
  • 88 Реалист

    1 0 Отговор
    Оф и тебе те видяхме... Външният ти вид говори много.... Кой пък ти вярва и на тебе бееееееее
  • 89 pasi

    1 0 Отговор
    БСП или ГЕРБ са от едно котило мама БКП Ние не искаме партии от мама БКП искаме гражданско сдружение от млади учени хора завършили съответните специалности за управлението на държавата завършили в България и чужбина обичащи България
  • 90 pasi

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Токин":

    От тия същите е и пудела на костов а сега е дупетат при еврогейците и пак искат кокала а за нищо ги не бива