Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 20:33 42 599 86

Октай пред ФАКТИ: I-то правителство на мафията беше на Беров, създадоха групировката Г-13 (ВИДЕО)

  • калин манолов-
  • осман октай-
  • 10 ноември 1989 г.-
  • 10 ноември-
  • подмяната

И после повечето правителства, без това на Костов, бяха все правителства на мафията, заяви пък журналистът и издател Калин Манолов

Октай пред ФАКТИ: I-то правителство на мафията беше на Беров, създадоха групировката Г-13 (ВИДЕО) - 1

След 30 години съм удовлетворен, че младите хора, които бяха в протестите разбраха лъжата на така наречения "преход", разбраха лъжата на тези 30 години. Още от Кръглата маса, техните родители, които бяха по площадите 90-та - 91-ва година в огромните митинги, са били излъгани от всички, които са имитирали, че са техни водачи като водачи на десни проекти в кавички и така нататък и така нататък и най-после разбрахме, че цялата политическа класа в парламента са част от статуквото. Това каза в студиото на ФАКТИ политическият анализатор Осман Октай.

"След идването на Горбачов в България '85 година и срещата му с Тодор Живков започнаха вече да се изграждат така наречените неформални организации в България за подготовка на перестройката и в България. Така се родиха много организации и когато падна Берлинската стена на девети, на другия ден БКП се събраха в Плевен и си направиха вътрешен преврат, сваляйки Тодор Живков. Хора като Луканов, който отговаряше за бъдещето политико-управленческо поведение и коридори в държавата, Александър Лилов, който отговаряше за преформатирането на БКП в социалистическа партия и хора като Любен Гоцев пък да отговарят за всичките силови структури в държавата за контрол върху всички тези процеси в страната.

Исторически доказано е хора като Анжел Вагенщайн, Чавдар Кюранов, Велислава Дърева отиват в апартамента на доктор Желев, тогава минава за дисидент, и решават той да стартира проекта Съюз на Демократичните Сили и така около старите партии, които 44-та година са представлявали Отечествения фронт и след това били репресирани, техните наследници организираха около Желев структурата СДС", каза Осман Октай.

"Това е втората част от подмяната, за която говори г-н Октай. Прекалено бързото възстановяване на така наречените стари традиционни партии, което нямаше как да се случи на практика, ако не беше подготвено предварително. Както бяха подготвени до голяма степен, ако не целите така наречени неформални организации като Дружество за глас и перестройка, като Независимото дружество за правата на човека, без Илия Минев, разбира се, после хората след него и така нататък, като студентските дружества на Кошлуков, то поне лидерите им бяха определени от Комунистическата партия преди 10 ноември. Първата част е самата Кръгла маса. Тя беше изкопирана от Полша - преговорите на "Солидарност" с техния комунистически режим, но без да имаме полската история, без да имаме "Солидарност", стачките, Валенса, който също се оказа агент на тяхната ДС", каза журналистът и издател Калин Манолов.

"На Кръглата маса Комунистическата партия разговаряше със себе си. Тя затова я направи. Опозицията много неопитна, наивна с отчасти поставени лидери прие това като някакъв начин за легитимация, а всъщност те по-скоро легитимираха като някакви променени нови хора непроменените и досега комунисти. Най-важното което е всъщност - подмяната, която направи т. нар. кръгла маса - тя изкова едно все още актуално и много често използвано понятие във време на политическа криза - така наречения "национален консенсус". Кръглата маса вмени на Националния консенсус почти чудотворни възможности, а това е нещо, което не значи нищо. Това е понятие, което може да се обяснява само с други понятия и тези понятия винаги включват в себе си умереността, което пък означава от своя страна, че ако всички са умерени в един момент се оказват прави и когато всички са виновни, няма за какво да се поема вина, миналото се зачертава, то на практика се забравя все едно, че никога не е съществувало. Палачи и жертви се прегръщат и нещата тръгват в нова посока, което никога в човешкия живот и човешката история не се е случвало, не се случи и след 10 ноември 89-та година в България", каза Манолов.

" '91 г. на изборите за 36-о НС, аз бях в силни позиции в ДПС - заместник-председател междупартийни отношения и организационни въпроси, Централният съвет прие решение веднага след изборите, когато бяха излъчени 3 формации (СДС победи и влязоха в парламента, начело с Вили Димитров 110 народни представители, БСП (БКП) имаха 106, ДПС - 24) в отсъствието на Доган. А именно - коалиция само и единствено в мандата на 36-ото Народно събрание със СДС и условието за сключването на коалиционно споразумение за управлението със СДС е искане за забрана на комунистическата партия на БСП.

След като във всички други държави бяха закрити, включително КПСС, беше най-нормалното нещо да се изпълни това условие. Обаче какво се случи: преди да има правителство говорим със СДС, разбират се Ахмед Доган и Филип Димитров да водят преговорите на 4 очи. След няколко дни Доган ми каза: „Аз бях на среща в резиденцията на Тодор Живков“, а той под домашен арест тогава. Още след тази среща поведението на Доган коренно се промени. Нямаше коалиционно споразумение между СДС и ДПС. Тогава му наредиха на Доган. Тогава отидох при Желев и му казах, че не може без коалиционно споразумение. Разказвам за тези срещи, защото явно и те бяха подготвени да няма споразумение. Аз тогава им казах: „Вие ще бъдете свалени до 1 г.“ и така стана.

Какво се случи обаче после – БСП взе мандата за съставяне на правителство. В кабинетите на Желев през координацията на генерал Андреев и неговите се водеха преговорите за съставяне на кабинета на Беров с мандата на ДПС. През цялото време ние от ДПС вярвахме, че този мандат няма как да се реализира. Когато на 30-и декември Беров представи в парламента структурата на кабинета и министрите, четири часа не се гласува и няма срок, който да прекрати, че не се получава гласуване на кабинета. Тогава влиза в нашата стая Петя Шопова, адвокат тогава на Луканов, и казва: „г-н Доган, човекът си е вкъщи и ви чака на телефона“. Доган звънна и след този телефон разговор той се обърна и каза: „Г-н Октай, ти не вярваше, че ще мине кабинета, сега излез да видиш зала Запад как БСП депутатите гласуват.“ И само след този телефонен разговор от зала Запад, начело с Жан Виденов слязоха 83-ма депутати и гласуваха за правителство на Беров. 23-ма отцепници, начело с Мичковски, Луджев, от квотата на „Подкрепа“. Тогава влиза Доган в парламентарната група на ДПС и казва: „Това е исторически шанс да се легитимираме и ставаме национална партия, може ли ние да не гласуваме за нашия мандат?“ И по този начин той изнасили, грубо казано, групата, за да си гласуват за своя мандат и стана първото правителство на мафията, през което се създаде групировката Г-13 на входа, на изхода на всички държавни предприятия", разказа Октай.

"И после повечето правителства, без това на Костов, бяха все правителства на мафията. В края на юни, когато самият Борисов се чудеше дали ще изкара юли, се лансира отново същия модел по същия начин и със същите играчи, макар и не физически - именно да има такова едно програмно правителство на националното спасение, което да бъде с определен мандат, то да извърши определена работа, подкрепено от всички – точно този модел на Беров. Той непрекъснато повтаряше, че изпълнява програмата на СДС, че това всъщност е продължение на правителството на СДС. Той излизаше от екипа на синия президент и така нататък. И изобщо цялата пропаганда тогава на това правителство, което по-късно Ренета Инджова нарече „правителство на мафията“ беше насочена към това, че са приемници, продължители, спасители. Това се опитаха да направят ГЕРБ преди да им хрумне гениалната идея да предложат проект за конституция, чрез който, както обича да казва Борисов, да тупат топката, така че да няма служебно правителство на Радев в този парламент. И аз съм сигурен, че този модел общо взето в такива ситуации на повечето политици, които вече така имат опит, ще се опитват да го пробутват, защото е някак си универсален, получава се. Независимо от конкретните играчи, цялата система работи - първо свалят председателя на Народното събрание, както стана 1992 г. със Савов, след това 2005 г. свалиха Герджиков преди да свърши мандата на НДСВ. Това беше заради „Булгартабак“. Цепят на малки парчета от парламентарните групи, както сега направи ГЕРБ с тези 6-7 души от БСП", коментира Манолов.

Целия разговор гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 109 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко

    240 8 Отговор
    Октай е безпрекословно прав ! С мандата на ДПС бе това правителство на Любен Беров ....Всички помним това безвремие

    Коментиран от #19, #24

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Русский

    30 16 Отговор
    Емилия позира с неподдържани и мръсни КРАКА.
  • 4 ЕДИН ДОСТОЕН СМЕЛ

    208 6 Отговор
    ЧОВЕК ДА КАЖЕ ИСТИНАТА. ..БРАВО
  • 5 Шайка

    105 23 Отговор
    Докога ще претопляме една и съща манджа,вкисна се вече,размириса се и в време да се изхвърли.
  • 6 Дъртият

    237 21 Отговор
    Осман Октай е най добрият политик и анализатор в България. Истински лидер и водач. Умен интелигентен харизматичен и честен човек. Такива хора са нужни на България. Да бъде жив и здрав. И да влезне отново в политиката. Ще гласувам за него ако вотът е мажоритарен.
  • 7 Октай "дига" умрели

    13 101 Отговор
    За мъртвите, НИЩО. Те не отговарят дори на Октай. Нещастна иэдънка между живите.

    Коментиран от #82

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    101 10 Отговор
    ОБИЧАМ СТРАНАТА СИ МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА защото ДЪРЖАВАТА за едни е МАЙКА а за други е МАЩЕХА

    Коментиран от #11, #30

  • 9 Чакаме лятото

    26 38 Отговор
    Октай е на 70години има време да се пенсионира ,Справка Байдън,,.
  • 10 Всяка Чорделя

    120 35 Отговор
    Тоя османлия де факто каза ,че ДПС и Доган са командвали парада през цялото време ,че и сега .Докато имаме турци в политиката ,няма да прокопсаме
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Живков

    65 4 Отговор
    За почетния председател господин Ахмет Доган и основаването на ДПС нищо не чухме..

    Коментиран от #84

  • 13 месара

    96 38 Отговор
    октай , удобно забравяш да споменеш че същото това бкп(бсп )създаде дпс и сдс . а кой излъга хората на митингите ? ами вие , бсп, дпс и сдс ! кой създаде мафията ? ами вие , бсп, дпс и сдс ! кой окраде и фалира България ? ами вие , бсп , дпс и сдс ! сега ревете че сегашното правителство е мафия . а защо ? защото добре ви беше един мандат бсп , един мандат сдс , а дпс взимаше пари и от едните и от другите . някои ви вярваха че се борите за права и свобода . това време мина , бсп и дпс не пеете в хора , няма пари , искате отново във властта - за това ревете ! не се прави на ущипана мома !
  • 14 правописник

    42 11 Отговор
    Г-жо/це Ингилизова, изглежда и ТИ си с купена диплома по някакво си ВИШУ. Римско число не се членува. Дано ти върнат дипломата в помощното у-ще, където са ТИ я издали. Миришеш на откровена неграмотна мисирка.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 вис2

    31 9 Отговор

    До коментар #2 от "Русский":

    тук е БЪЛГАРИЯ а не е РУСИЯ
  • 18 По накратичко

    89 6 Отговор
    Милиционерите си направиха преврата, милиционерите направиха фалшивите партии, милиционерите взеха властта, милиционерите си назначиха бизнесмените, милиционерите фалираха банките, милиционерите взеха икономическата власт, милиционерите станаха милионери, милиционерите.....може много дълго да се продължи.
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    прав си приятелю СТОЙКО имаш голям опит в животът личи си защото си врял и кипял сигурно си минал през ада и рая
  • 20 Другия с коня

    81 18 Отговор
    Помня Димитър Луджев с черно кожено яке пред Софийския до подлеза чете Прокламация за възстановяване на Демократическата Партия от преди 44та.....Тренчев го вкарват март 89 та в затвора при Доган и чакат Преврата на 10 ноември да оглавят Опозицията....Всички Агенти оттогава на ДС си получиха днес Заплащането ....Луджев е Професор,даже Румен Гечев и той....Олигарсите - милиардери три милиона се изселиха със сълзи на очите от Мизерията...Спасителите на БСП от Лустрация продължават да заливат с Многоумия Народа....Жан Виденов е Доцент,преподавател по Икономика.....Сигурно учи студентите как се ограбват спестяванията на един Народ Безнаказано ....Лустрация продължава да Няма...

    Коментиран от #26

  • 21 Бях

    33 4 Отговор
    20 г и протестирахме... Октай е прав но на 50%
  • 22 Венето

    39 16 Отговор
    Октай що не разкаже за милионите си...как е спечелил първия,щото никой не го познава като бизнесмен!Как става това,като си все в политиката?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Абсолютно безвремие

    33 6 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Е беров правителство, на мафията
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    67 35 Отговор
    сдс И ИВАН КОСТОВ СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ
  • 26 Това са истините,

    61 6 Отговор

    До коментар #20 от "Другия с коня":

    Създадоха си удобна опозиция, етническа партия да им гарантира мнозинство, не отвориха досиетата и липса на лустрация, затова сме последни и най-бедни
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    62 9 Отговор
    утре се навършват 31 ГОДИНИ от началото на унищожаването на БЪЛГАРИЯ ОТ ОЛИГАРСИ КАПИТАЛИСТИ МУТРИ

    Коментиран от #35

  • 28 3ев4еф23

    48 19 Отговор
    Ага Октай,
    Докато течаха тия процеси, ти на гръсти ли беше, та чак сега, 30 години по-късно се сети да ни го кажеш това ?
    Защо докато можеше да е краде ГЛАААДИЧКО не надигна главица, а се появяваш чак сега, когато нещата приближават към революция и оправдан РЕВАНШИЗЪМ?
    Защо нямаш доблестта да кажеш, че тия, които наричаш КОМУНИСТИ, както и партията- КОМУНИСТИЧЕСКА, бяха хора купени от запада, за да бъде унищожен НАШИЯТ СВЯТ. Свят не много хубав, но в сравнение на това в което живеем сега, свят милиарди пъти по-човечен.
    Луканов, Лилов, разните му там джендър-десиденти... ми това си бяха или наивници, полъгани от запада, или платени от същият тоя запад.
    Бащите им бяха хора прогнили от корупция. Още по старият режим, те бяха милионери и крадяха от нас- НАРОДА. Синовете им сега продължават все така. Това не бяха комунисти, а корумпели. Защо сега се чудите как да изкарате комунистите виновни за вече 30000-годишният преход?
    Наследниците на бай ви Тошо могат ли да се равняват на Любен Гоцев (добре че пукна) ? Могат ли да се равняват на оня, къв беше, дето все за него пишете, дето и той пукна и бил бонвиван и клезкал милиони певачки и пр? )Извинявам се, че не му помня името, ама който има акъл ще се сети за кого говоря)
    Ми разните му "бизнесмени" ?!?! Кой наследник на бай ви Тошо е с такова, блестящо положение днес?
    Не бъркайте портокалите с ябълките! Единственото общо между тях е овалната форма!
    Октай, ти и останалите, дето днес си живеете ка

    Коментиран от #36, #59

  • 29 Продавам Китайски вентилатори на китай

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русский":

    Много юфка бе !

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Кирбу Личов

    11 11 Отговор
    Стой Копеев ,кога бе ,кога с 50 копейки ще можем да си купим цял хляб ?
  • 32 Шъ във опрай

    24 8 Отговор
    Всички са маскари!!! Само Октай знае всичко за всеки и е чист като момина сълза,защото ви го казва.Сега ако реши да влиза във власта ще го подкрепите,защото ви го е казал,а вие сте много умни и той е вашия месия-шъ във опрай!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Продавам Китайски вентилатори на китай

    13 4 Отговор
    Кога с два милиона турски лири ще можем да си купим каса бирасъ ?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 политкомисар

    23 9 Отговор

    До коментар #28 от "3ев4еф23":

    от 2000 г Октай не е в дпс,чети и тогава се изказвай!

    Коментиран от #40

  • 37 Стела Мед сестра по жартьерий

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Русский":

    Юни лани ...дали още прилича на това ?
  • 38 Винкело

    13 1 Отговор
    В Омда.бг ги има всичките партии кога са "възстановени" и къде. Всичките са я във Виена, я в Цюрих, я в Париж. И все в края на 1988, началото на 1989 година.
  • 39 Стела Мед сестра по жартьерий

    5 6 Отговор
    Прилича ...на китайска ваза

    Коментиран от #44, #48

  • 40 23e3f32r

    30 3 Отговор

    До коментар #36 от "политкомисар":

    Политкомисар ли си, кво си не те знам, ама аз никъде не споменах ДПС.
    Съветваш мен да чета, а ти не четеш?! Май си вярно един политкомисар или поне един платен трол.
    Аз говоря по същество, ти ми разправяш за ланскят сняг?! Как да го разбирам?!?!
    Или просто не знаеш как да отговориш, понеже тролската ти глава не може да го измисли?!
    Аз знам едно и то е, че всички тия, които бяха във властта в последните над 30 години, както и техните производни, такива като безнесмени, медийни катили, измислени випове, пайнери, планети-фолк извънземни, силикон-пропагандисти, джендъри, америка за българия, хелзингски комитети, еко-джендъри и разните му подобни, СТЕ за бавно и мъчително умъртвяване, което да бъде излъчвано по телевизиите и да бъде задължително да се гледа от цялото население!

    Коментиран от #41, #47

  • 41 Всяка Чорделя

    1 13 Отговор

    До коментар #40 от "23e3f32r":

    Тоя е луд червен собственик на москвич на трупчета
  • 42 Всяка Чорделя

    3 12 Отговор
    Светослав(а) ,вие ли сте Руския чървул от коментарите ?
  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "СЕСТРА ПЕЛАГИЯ":

    нямаш елементарно възпитание ХОРАТА по дрехите посрещат по умът изпращат

    Коментиран от #45

  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "Стела Мед сестра по жартьерий":

    ти си злобна невъзпитана некуртурна липсват ти първите 7 години възпитание

    Коментиран от #46, #50

  • 45 СЕСТРА ПЕЛАГИЯ

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Така е

  • 46 Стела Мед сестра по жартьерий

    7 4 Отговор

    До коментар #44 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не съм Куртурна определено !
  • 47 политкомисар

    4 6 Отговор

    До коментар #40 от "23e3f32r":

    "Аз говоря по същество, ти ми разправяш за ланскят сняг?! Как да го разбирам?!?!"-от ланския сняг зависи плодородието през идващата година!това искам да кажа,прочети повече за Октай,сравнявай с действителността и фактите!бъди здрав и не се пени толкова!
  • 48 Стела Мед сестра по жартьерий

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "Стела Мед сестра по жартьерий":

    Прилича на гастарбайтерка

  • 49 Търновец

    24 8 Отговор
    Президент Радев идва през август в Националния военен университет във Велико Търново Васил Левски. ГЕРБ-Велико Търново организира протест срещу него и понеже нямаше нормален да участва активизира 23 роми от квартал Света Гора..Вижте ги на снимката да се посмеете..Аз като ги гледам не спирам да се смея...

    Коментиран от #51, #69

  • 50 СЕСТРА СЕЛЕНИЯ

    7 3 Отговор

    До коментар #44 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти ,г-н Козлодуй какво мислиш относно въпроса по отношение на речта на г-н Октан Осмай ?

    Коментиран от #54

  • 51 СЕСТРА СЕЛЕНИЯ

    8 9 Отговор

    До коментар #49 от "Търновец":

    И къде виждаме ,че са от ГЕРБ ?

    Коментиран от #52

  • 52 СЕСТРА ПЕЛАГИЯ

    5 4 Отговор

    До коментар #51 от "СЕСТРА СЕЛЕНИЯ":

    А ,видях

  • 53 Кеми Ловато фул инжекция

    1 4 Отговор
    Ах ,заболях се

  • 54 Българин

    7 7 Отговор

    До коментар #50 от "СЕСТРА СЕЛЕНИЯ":

    Г-н Козлодуй не може да мисли.Той е с Инсулт.Има написани Опорки и ги копи пейства....Най- потърпевш е Иван Костов а Най- облизана навсякъде Корнелия Нинова...Нещо като Едипов комплекс,ама за мед сестри е сложно ...Не го дразнете човека...моля..

    Коментиран от #58

  • 55 Друг Търновец

    17 9 Отговор
    А на откриването на учебната година във Велико Търновския университет отново идва президента на откриването и бяха наети този път 9 роми като от страх да не бъдат разпознати от Търновци скрити като им се виждаха само очите...И докато студентите слизаха надолу към Стамболовия мост за центъра на града ,ромите се качваха към университета да протестират срещу Радев..мъка мъкаааааа

    Коментиран от #63, #64

  • 56 СЕСТРА САНДНИГЕРИЯ

    3 8 Отговор
    Град Козлодуй ,какви са вашите прогнози за политическите сътресения и бунтовническите акции наскоро в Балочистан ? Предвиждате ли военна интервенция на Пакистан в Балочистан ?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Стела Мед сестра по жартьерий

    7 2 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    Г-н Козлодуй ,как си купихте такъв скъп апартамент в частен едипов комплекс ,та това е непосилно за такъв социален слой ,като вашия ?

    Коментиран от #60

  • 59 КОЛКО ТОЧНО. .

    16 2 Отговор

    До коментар #28 от "3ев4еф23":

    КАЗАНО ТОЛКОВА ВЯРНО И ПРАВИЛНО. ...ТОЧНО ТОВА СТАНА. .ТОГАВА. .АКО ПАДНЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. .ВСИЧКИ В ЗАТВОРА. .КОНФИСКАЦИЯ
  • 60 Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #58 от "Стела Мед сестра по жартьерий":

    Хахахха Уби ма.Нема да та опъвам повече - обещавам

    Коментиран от #61

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Стела Мед сестра по жартьерий

    6 6 Отговор

    До коментар #55 от "Друг Търновец":

    Мноо търновци бе ...

  • 64 Другия с коня

    10 0 Отговор

    До коментар #55 от "Друг Търновец":

    Не ти ли светва в главата,че Ромите са осемстотин хиляди и ако няма машини,понеже са тотално неграмотни,за кого ще гласуват и кой ще спечели Изборите Законно,без манипулации...Лао Дзъ в Дао пише- " Ниското заобикаля Високото,Мекото преодолява Твърдото..."
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ха ха

    31 2 Отговор
    Октай, а колко правителства на мафията създаде ДПС???

    Коментиран от #67

  • 67 Другия с коня

    25 4 Отговор

    До коментар #66 от "ха ха":

    От НСО са правили аудио и видео записи на Доган и цялата Опозиция,докато Уж са ги Охранявали.От мониторите.Охраната е записвала.Цялата Опозиция и Доган.Николай Марков ги издаде.Президент тогава е Първанов и го уволни.Извивали са им ръцете да слушкат с Компромати.....БСП винаги са играли Мръснозс Бутонките в глезените....Иначе Лустрация и Чао....
  • 68 Стела Мед сестра по жартьерий

    2 5 Отговор

    До коментар #65 от "Българин":

    Може ,лйолйо ,може

  • 69 С, те на орлов мост

    2 4 Отговор

    До коментар #49 от "Търновец":

    Пък са по различни, същите клошари

    Коментиран от #70

  • 70 СЕСТРА МЕКАПИТКА

    3 6 Отговор

    До коментар #69 от "С, те на орлов мост":

    Мм там са гризачи ,опосуми с торби ...
  • 71 Споко

    32 3 Отговор
    Любен Гоцев си отиде. Умряха и други знайни и незнайни ДС войни. Останалите все още живи ще са пътници в най скоро „Ковид” време. Леко по леко този грешен земен път ще свърши и ще продължим към нови предизвикателства. Оцелелите мутри минаха 50 години и гонят 60 и ще започнат да окапват един по един. Затова казват, че колкото време си живял в един период, то още толкова трябва да измине, за да се премине към нов. Прогнозирам, че който издържи следващите 10 години ще доживее края на прехода. Преди няколко месеца бях приятно изненадан от динамиката в ставащото в страната и за момент повярвах, че прехода може да свърши по бързо, но уви много хора с много пари се съпротивляваха с кръв и зъби да не рухне „империята на злото”.
  • 72 Ограбиха създаденото до 89-а,

    20 5 Отговор
    ронейки едри антитоталитарни сълзи.
  • 73 ха-ха

    8 10 Отговор
    Всичката работа оправихме, та се захванахме с правителството Беров.
    Прост народ..

    Коментиран от #83

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Гост

    8 4 Отговор
    Октай най добрия анализатор в БГ. Номер едно е. Вижда нещата трезво и е истински демократ. Ще гласувам за него ако се кандидатира за нещо.
  • 77 Хаджиментов

    15 2 Отговор
    Мафията си съществува още от соц-време...
  • 78 Факт

    8 2 Отговор
    Е костов е от политмафията?
  • 79 Гост3

    10 2 Отговор
    За да се оправи България,комунисти-вън!
  • 80 Хрусчов ги нарече

    4 0 Отговор
    Хитреците от софия
  • 81 КАДАФИ БОРИСОВ

    7 5 Отговор
    АКЪНА ИСТИНСКОТО ПЪРВО МАФИОТСКО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ Е НА ЛЮБЕН БЕРОВ -А НА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ.ДИКТАТУРА И ГОНЕНИЯ НАЛОЖИ ТОЗИ ПРИМАТ.СЕГА ВЕЧЕ ДА СЕ ГОТВИ ЗА ОБРАТНОТО.

    Коментиран от #85

  • 82 stan4o

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Октай "дига" умрели":

    Жив или мъртъв мръстника си остава такъв и това трябва да се знае. Черното петно трябва да остане върху наследниците му, докато те не оправят стореното от него, за да не си позволяват да следват примера му.
  • 83 stan4o

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "ха-ха":

    Съгласен съм, но това е заради такива като ваЗ!, които се мислят за умни, а са нищо повече от плиткоумни хитретци.
  • 84 Джони

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Живков":

    Агент Сава или Ахмед Доган и ръководството на Дпс са предимно от тоталитарната и репресивна Дс служба, а сценария за създаването на Дпс е всъщност руски. Комисията за досиетата на хората имащи досиета беше обявила, че в Дпс има около 11 агенти от Дс, става на въпрос за парламентарната им група. Дпс винаги е било стратегически партньор на руските тайни служби и за това обръчите на Доган работят само с руски партньори и кадри от подчинените им от бившата Дс служба. Никак не беше случаен факта, при акцията на Христо Иванов край Росенец че в сарая на Доган до българското знаме вместо да се вее знамето на Ес се вееше знамето на една чужда държава Русия. И. Костов като премиер беше казал "проклятието на България е Ахмед Доган " Дпс е силно защото зад корумпирания му гръб стой путиновия режим и тайните му служби. Корупционния модел на управление беше внедрен в България от руските тайни служби чрез най верните им кадри от Бсп, Дс и Дпс. Създаването на мутренските групировки беше осъществено и създадени от такива като Любен Гоцев и Червеняков все висши кадри на Дс и Румно от забранената Бкп като престъпна организация през 2000г в парламента.
  • 85 Джони

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "КАДАФИ БОРИСОВ":

    Първото мафиотско правителство е на Т. Живков фалирал България на три пъти и предложил на два пъти България да стане 16 руска република с които си действия заедно с политбюро са станали най големите национални предатели. След него е правителството на резидента на Гру А. Луканов и случилия се масов глад, бяха раздадени куфарчетата с пари и Кгб и техните лакей от тоталитарната и репресивна Дс служба създадоха комунистическата конституция в която бяха вкарани правни капани за блокиране на съдебната реформа. След криминалните правителства на Беров и Попов, когато Дс създаде мутренските групировки, дойде най крадливото правителство на Жан Виденов и Бсп при което правителство 15 банки дадоха фира, а спестяванията на хората бяха ограбени от алчните банкери от кадри на Бсп и Дс. Чудовищната хипер инфлация достигна цената един долар да се продава за 3500 лв. Икономически министър бе агента от Дс Румен Гечев, които сега като депутат от Бсп дава акъл и критики.
  • 86 Тъп русофил

    0 0 Отговор
    Защо Октай на казва нищо за КГБ, И ЛОВКО ИЗБЕГНА ВЪПРОСА на водещата за връзката на ДПС с РУСКИТЕ СЛУЖБИ ?
    Кой говори за мафията и задкулисието след като и двамата събеседници са сътрудници на службите на Кремъл ?