20 Юли, 2021 18:52 11 675 74

Доц. Мангъров пред ФАКТИ: Ако медицинските лица бяха спокойни за доходите си, нямаше да правят маймунджилъци (ВИДЕО)

  • доц. атанас мангъров-
  • атанас мангъров

Най-пагубният принцип, който беше въведен в нашето здравеопазване, е, че парите следели пациента – т.е. колкото повече болни има, толкова повече доходи ще има, толкова повече ще плаща Здравната каса, смята началникът на COVID клиниката в Инфекциозна болница в София

Доц. Мангъров пред ФАКТИ: Ако медицинските лица бяха спокойни за доходите си, нямаше да правят маймунджилъци (ВИДЕО) - 1

"Ние "Делта" варианти имаме в болниците. Той действително се разпространява по-бързо, но за да имаме повече такива случаи, трябва да имаме субстрат, върху който те да се закрепят. Т.е трябва да има хора, които не са боледували предишните варианти на коронавируса и да има хора, които не са имунизирани". Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ инфекционистът доц. Атанас Мангъров

"Всички тези ваксини, които бяха създадени за толкова кратко време, те са моноантигенни ваксини, защото всички те, независимо дали са векторни или иРНК, те водят до това, че се създава антиген, срещу който оргазмът създава антитела, които трябва да го пазят от инфекцията. За вируса не е трудно да заобиколи този механизъм на защита на нашата имунна система, създаден от ваксинацията. Защо хората, които са ваксинирани, прекарват "Делта" варианта? Защото те имат антитела само срещу този спайк (шипчест) протеин. Когато човек е карал естествената инфекция, той създава антитела не само срещу този протеин, той създава антитела срещу множество други – има няколкостотин антигени, които са на повърхността, което вече не е толкова лесно да бъде заобиколено от вируса. При преболедувалите трябва вече да се появи нов щам – друг вид коронавирус, който да е в състояние да заобикаля естестваната имунна защита", обясни доц. Мангъров.

"За да се направи нова ваксина срещу "Делта" варианта, в тази ваксина трябва да има РНК, която да произвежда белтък, който е характерен за новия "Делта" вариант. Тоест, трябва съвсем различна нова ваксина, което ще отнеме, в най-добрия случай, месеци. Това противоречи на всички онези приказки, които се изприказваха, че ваксините са панацеята, която ще ни спаси, но разликата между имунитет, създаден след естествената инфекция и такъв след ваксинация, е, че при единия случай човек създава имунен отговор срещу вируса в цялостното му антигенно многообразие, докато при имунизациите се образуват антитела само срещу един от антигените, този спайк протеин, който очевидно не е трудно да бъде заобиколен.", продължи теорията си началникът на COVID клиниката в Инфекциозна болница в София.

"Просто се намираме в едно непрекъснато динамично равновесие с микросвета. Същото се е случило с антибиотиците, когато е бил създаден пеницилинът. Той има тесен спектър на действие и, когато се използва масово, микробите само за няколко години намират начин да заобиколят имунната система. На практика в момента не можем да лекуваме почти нищо със стария пеницилин", отбелязя доц. Мангъров.

"Всеки, който иска може да се ваксинира, но има един проблем – всеки, който се ваксинира, трябва да подпише информирано съгласие, че поема отговорността за всичко, което евентуално може да му се случи след имунизацията. При нормални обстоятелства тази отговорност е на производителя на ваксината, но първото нещо, което направиха производителите на ваксините, беше да посикат да бъдат освободени от отговорност. Т.е човек поема лично отговорността за всичко, което може да му се случи – т.е той трябва да е наясно, че няма "Пфайзер", "Модерна" или "Астра Зенека" да му гледат децата. При тези обстоятелства би трябвало тези ваксини да не са задължителни и да не се налага да се налагат със силови административни методи, защото така или иначе отговорността пада върху този, който се ваксинира", остава скептичен спрямо глобалните ваксинационни процеси инфекционистът.

Доц. Мангъров коментира и полемичната ситуация, създала се около спешния институт "Пирогов", където ръководителят проф. Асен Балтов беше отстранен от служебното здравно министерство заради фиктивни хоспитализации по клинични COVID пътеки и източване на Здравната каса.

"Това, което става в "Пирогов", е резултат от прилагането на икономически методи в система, където те не могат да се използват. Все едно с физични методи да изследвате биологични явления. Основното е, че в нашата здравна система няма разделяне на заплащането на труда на медицинския служител от заплащането на стойността на лечението, т.е, в клиничните пътеки никъде не се казва какво възнаграждение ще получи лекарят, сестрата или който се е занимавал с болните. Там се получава една сума, която е накуп. Това, за което Здравната каса ходи да прави проверки и да си играе на стражари и апаши, е съответната клинична пътека да бъде реализирана възможно най-евтино, т.е да не е изпълнена по начина, по който е заложена, за да може да остане за възнаграждение на персонала. Колкото по-скъпа е една клинична пътека, толкова по-големи са възможностите за получаване на по-високо възнаграждение от изпълняващия я персонал. Именно при тези хиперфинансирани клинични пътеки има възможност за най-високи доходи. Затова всяка болница иска да има 1-2 кардиологии или онкологии. Това са клинични пътеки пътеки, които носят доходи. Никой не иска да има инфекциозни клиники, защото не носят доходи", отбеляза още той.

"Най-пагубният принцип, който беше въведен в нашето здравеопазване, е, че парите следели пациента – т.е. колкото повече болни има, толкова повече доходи ще има, толкова повече ще плаща Здравната каса. Това е принцип, който би бил много добър, ако беше за автосервизи, но болниците не са автосервизи, там става дума за хора, за животи. Навсякъде в страната медицинският персонал трябва да може да си върши работата спокойно, хората там да са спокойни, че доходите им са осигурени, че няма нужда да правят всички тези маймунджилъци и фокуси. Това е смешно и тъжно", допълни доц. Мангъров.

Инфекционистът подчерта също, че според него частните болници трябва да бъдат напълно разграничени от Здравната каса.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 76 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Политолог

    25 147 Отговор
    Мангъров - любимецът на малограмотния Ганьо...

    Коментиран от #4, #62

  • 2 Счупи тъпомера

    84 12 Отговор
    Да четат ваксърите и ковифашистите.

    Коментиран от #8, #61

  • 3 asd

    19 57 Отговор
    Хахахахахахахахахахахаха!

    Пак ли лъжеш бе дуци Танас Супата?
    По-алчни от "медицинските лица" няма бе Супа!
    Точенето на НЗОК да не е от "не-медицинските лица"???
    От самото й създаване до днес...
    А то не е само "точене на НЗОК"... Не били те сигурни в доходите си и затова крадат/мажат/мародерстват а?
    ХАХАХАХАХАХАХА

    Коментиран от #15

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    41 23 Отговор
    Докторите, това се индивиди със садистични наклонности, които са намерили социална реализация в лекарската професия.

    Коментиран от #55

  • 6 Рошко

    83 4 Отговор
    Прав е, затова докторите бягат щото шефовете им станаха милионери от крадене и надписване и източване на здравната каса
  • 7 Пенчо бре чети

    7 56 Отговор
    Гр*ъмни се, бе. Жив*отно!
  • 8 asd

    7 25 Отговор

    До коментар #2 от "Счупи тъпомера":

    Само безполезни генетични Нули като теб се интересуват от такива кухари.
    Хахаахахахахахахаха

    Коментиран от #10

  • 9 МАНГЪРКА

    14 43 Отговор
    И ТИ ПРИЯТЕЛЮ ВСИЧКИТЕ ТИ ПАЦИЕНТИ СИ ГИ МИНАВАШ ПРЕЗ ЧАСТНИЯ ТИ КАБИНЕТ, НЕ ЛАЙ, ЧЕ И ТИ СИ САМО ЗА ПАРА

    Коментиран от #40

  • 10 Счупи тъпомера

    33 7 Отговор

    До коментар #8 от "asd":

    Малиии, ти за единица ли се имаш? Това самочувствие от боцкането ли ти дойде?

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Политолог

    6 21 Отговор

    До коментар #4 от "Счупи тъпомера":

    А аз като те чета - тъпомерът си го счупил по рождение...

    Коментиран от #29

  • 12 asd

    2 30 Отговор

    До коментар #10 от "Счупи тъпомера":

    Типично за генетична Нула...всичко й се върти около narrative-a.
    Доказва ми твърдението в реално време...
    //коментар 4 " Ти па, коги се боцна, "
    //коментар 10 " Това самочувствие от боцкането"
    Ерго ...след като такова безмозъчно като теб се е влюбил в дуци Супата ...дуци Супата е до някаква степен слабоумен като теб.

    Кухата кратуна е зациклила на 1-2 изречения и не й достига мозъчен капацитет да компилира нещо друго.
    Repeat-until бе Нуло. (тоест днк съставено само от отпадък).

    Коментиран от #14, #32

  • 13 asd

    9 15 Отговор

    До коментар #10 от "Счупи тъпомера":

    Как е необразована швайно?
    Хахахахахахахах
    "Боцкай се" колкото си искаш...и пак си оставаш необразован игнорамус.

    Коментиран от #30

  • 14 Политолог

    2 15 Отговор

    До коментар #12 от "asd":

    Като си тръгнал и аз да му кажа - абсолютен waste of oxygen😂
  • 15 оня

    30 0 Отговор

    До коментар #3 от "asd":

    Във всички сфери, така е направено, за да се краде:)) Да се щави народа:))

    Коментиран от #16

  • 16 asd

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "оня":

    Това някакво "оправдание" ли трябва да бъде?

    В останалите сфери не може да става въпрос за "търговия със здравето/живота на хората"...par excellence
    И в другите сфери не може да става въпрос за "трафик и търговия с органи"...
    Любчо Спасов не бил сигурен дали ще има 5 или 10 млн. тази година...та затова решил да организира трафик на органи а?
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Никак не е трудно да се гаври някой с вас... Явно си го заслужавате.
  • 17 ...

    55 4 Отговор
    Бях скептик, но Мангъров ще се окаже прав не за всичко, но за много неща...
  • 18 Миле Китич

    69 5 Отговор
    Един от малкото, които не се продадоха и не се поддадоха на натиска. Поклон пред Мангъров и такива като него, които продължават да отстояват Истината!

    Коментиран от #72

  • 19 Ам Гъл

    1 12 Отговор
    Е в пъти по - красив, и доста по - умен!
  • 20 ДАНС

    30 1 Отговор
    Украински влогъри твърдят, че нелегално срещу заплащане, могат да се ваксинират в България, въпреки, че за страни извън ЕС е забранено. Демек всички ние с нашите пари ваксинираме украинците, а някои наши хора прибират нашите пари в джобовете си. Къде са нашите хиляди чиновници в ДАНС, НСБОП, МВР, Тинтири-минтири и вся останьлая сволачь ?
  • 21 Чукча

    27 1 Отговор
    Мангъров, човешкото око е ненаситно ... За българското не ми се мисли колко лакомо е
  • 22 Решението е просто!

    17 3 Отговор
    Всички държавни медицински кабинети трябва да работят с НЗОК, а всички частни кабинети с НЗОК и частна застрахователна компания. Не трябва да има самостоятелни частни лекари и зъболекари, защото те най-много прецакват пациентите. Особено зъболекарите са най-големите измамници, които укриват най-много данъци. Затова всеки частен кабинет трябва да е задължен да работи към застрахователно дружество и НЗОК. Например ако пациент иска да посети частен зъболекар ще трябва да има осигуровка към НЗОК или застрахователна компания. Иначе зъболекарите да нямат право да работят с пациенти без осигуровки или застраховка. Така да има кой да прави проверки на частниците за дейността им, ьа да няма злоупотреби и издевателства над пациенти. Отделно трябва да се издават касови бележки, които да бъдат отчитани лично от пациентите или техни близки пред НЗОК и застрахователна компания. Чак тогва лекарите да си получават парите, след като се докаже с касова бележка. Така пациентите или техни близки като носят касовата бележка ще потвърждават дали има реално лечение и дали са доволни. Лекарите трябва да бъдат притиснати защото над 90% са абсолмтни измамници !!!
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    31 5 Отговор
    Лекарите в бг за качеството на работата си вземат доволно много пари!!!Повечето от тях крадът,защото Семето им е такова -Крадливо,а не защото живота ги притиска!Нечистоплътни душици в бели престилки...Лика прилика с Толупа си!!Това видях -това написах!
  • 24 Поп Кръстю

    5 22 Отговор
    Лажеца Стойчо Кацаров подаде ли си оставката? Като съм взел думата да попитам и за лъжеца Рашков?

    Коментиран от #37

  • 25 Рашков

    6 1 Отговор
    За първи път каза истината
  • 26 Инспектор Мадуро

    14 3 Отговор
    Има едно решение за медицинските лица-да сменят работата, но то не е за мишоци. За съжаление в БГ е препълнено с мишоци, който само църкат и в момента в който влезне котка те започват да мируват и мълчат.

    Коментиран от #31

  • 27 Васил

    10 4 Отговор
    А само медиците ли искат високи доходи а Мангъров а останалите какво да правят. Научихте лекарите нищо да не правят а само пари да вземат.
  • 28 Доктор Ох Боли

    16 1 Отговор
    Всеки работи за пари. Лекарите и учителите не правят изключение. Някой трябва да им плаща. В БГ много хора си мислят, че тези професии са длъжни да правят всичко безплатно.
    НЕ, не са. Напротив, трябва добре платени, както е в целия свят.

    Коментиран от #48

  • 29 хахаха

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Политолог":

    Много сте агресивна, г-це!
  • 30 9336

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "asd":

    Много сте агресивна госпожице! Мъжките хормони явно ви идват в повече.
  • 31 Инспектор Енджой

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Инспектор Мадуро":

    Мадуро, проблема е, че ако си сменят работата най-вероятно ще изкарат повече пари, но ти и всички останали ще се лекуваме по интернет, защото и без това не се натискат да стават медици за тези пари.
  • 32 4448

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "asd":

    Госпожице, много гняв и неприкрита агресия блика от вашите коментари! Лекувайте се докато е възможно, защото после ще бъде късно.

    Коментиран от #65

  • 33 Санитар

    12 0 Отговор
    Сигурноста в доходите не е единствената причина.Има хора,които цял живот плачат за затвора без значение от професията.В нашия случай професорската мафия с подкрепата на лекарския съюз са престъпници и ламтят за все повече и повече.Някои гледащи от страни си рекоха тия се накрадоха,защо и аз да не опитам,един живот се живее...И се почна,олизаха някой друг газ и налапаха от трохите в хиляди изпадащи от милионите.За милионерите е добре да има кой да им обира трохите така всичко се замита,но до време.Останалия персонал разчита на една смешна заплата.Както казваше един приятел мутра на врето:Не те питам каква заплата получаваш а колко си докарваш в джоба,заплата е мизерия
  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    малко са МЕДИЦИ повечето са търговци разболееш ли се и си до там

    Коментиран от #39

  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    ича бяла мафия
  • 36 Мутра

    8 2 Отговор
    Махайте Гешефт и ставам свидетел такива неща ще чуете,че ще забравите какво сте знаели.Има и други свидетели и доказателства,но докато мафията ВСС не я разформировате никой няма да каже нищо
  • 37 Физиотерапевт

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Поп Кръстю":

    Не,ще ходи на свиждане на крадеца Балтов.
  • 38 Проф Енчев Пирогов!! Много Крадохте и

    12 2 Отговор
    Надписвахте!! Това, че ви хванаха, НЕЕ вина на Здравния Министър, а на тия, които са, Крали, а там се Оляхте!!

    Коментиран от #41

  • 39 Енгелс

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    При капитализма е така. Не са виновни докторите. Виновна е системата. Пари и интереси. Морал няма. Това е.
  • 40 Мисля

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "МАНГЪРКА":

    Ами нали е фалшив,какво правите в частния му кабинет?Ходете при Балтов!
  • 41 Енгелс

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "Проф Енчев Пирогов!! Много Крадохте и":

    Пишете глупости.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ъъъъъ

    17 0 Отговор
    Човек не се наяжда, Мангъров. И добре да им плащат, ако може да си докарат допълнително с "маймунджолъци", пак ще ги правят.
  • 44 Защо спорим

    24 0 Отговор
    За кое не е прав доц. Мангъров? Не четете ли, че ваксинираните се заразяват от новите варианти на Ковид 19 и боледуват? Че са опасни и за околните? Че вече не може да пътуваш само с документ за ваксиниране, а ти трябва PCR тест? Не е ли прав и за лекарите, за частните клиники?
    Лично аз преболедувах тази напаст. Имах късмет, че попаднах на прекрасни лекари, безкористни и всеотдайни, каквито има все още много у нас. Един съвсем млад специалист от Спешна помощ, една опитна лекарка от поликлиниката в квартала, двама пулмолози. Всички те ми помогнаха със загрижеността си и с подходящи за състоянието ми лекарства и витамини -не скъпи, но ефикасни. На тях-благодаря!

    Коментиран от #73

  • 45 Хирург

    2 3 Отговор
    Империалиста, изтриха ме комуните ,но ти си знаеш,джудже нещастно
  • 46 Доказано е че

    4 6 Отговор
    Мангъров е много по-умен и по-красив от Леля Верче кварталната фризьорка в кв. Младост 3
  • 47 Хирург

    10 2 Отговор
    Обобщавам......покойният Жорж Ганчев каза присъдата: Българския народ е малък, но много, много ПРОСТ
  • 48 До 28

    10 3 Отговор

    До коментар #28 от "Доктор Ох Боли":

    Платени добре, ама да вършат и добра работа!!! Днешните лекари са супер добре платени, но не вършат никаква работа!!! Много малък процент лекари става за нещо, всички останали са с купени дипломи и абсолютни мошеници

    Коментиран от #54

  • 49 росинант

    13 0 Отговор
    То зависи какви доходи ги успокояват. Хихрургът дето поставяше стентове без нужда и увреждаше здрави хора, си докарваше 50 хилки месечно и беше доста неспокоен за още.
  • 50 браво

    7 0 Отговор
    Много точно им го каза доц. Мангъров. Но на някои не им изнася да го чуят и да обърнат внимание на това.
  • 51 Апел

    7 7 Отговор
    Дo Прeзидeнтa нa РБългaрия,

    Гocпoдин Прeзидeнт, oбръщaм ce към Вac и Прaвитeлcтвoтo cъc cлeдният Aпeл: 1. Aнтивaкcъритe бeзoтгoвoрнo вършaт чeрнaтa cи дeйнocт във CМИ и рaбoтят прoтив вaкcинaциoнният прoцec; 2. Тoвa e oпacнo явлeниe, c oглeд нoвaтa Дeлтa вълнa прeз eceнтa зa кoятo ни прeдупрeждaвaт видни лeкaри и други cпeциaлиcти. 3. Нeoбхoдими ca крути мeрки пo възпирaнe нa тeзи aнтидържaвни, aнтивaкcърcки дeйcтвия. 4. Лocтoвeтe зa въздeйcтвиe ca във вaши ръцe. Нaпрaвeтe нeщo, утрe мoжe дa e къcнo. Cпрeтe aнтивaкcърcкитe бeзoтгoвoрни дeйcтвия.

    Коментиран от #56

  • 52 безпартиен

    6 2 Отговор
    Много малко са лекарите,които работят само в държавна или само в частна болница.Повечето работят в държавната за стаж,а в частната за пари!Да им се не начуди човек как издържат да насочват от държавен кабинет към собствения частен?Простото решение е да вземат да се определят-или само в държавен или само в частен и да си плащат данъци и осигуровки!!А за народа-ЗДРАВНИ ЗАСТРАХОВКИ ВМЕСТО ОСИГУРОВКИ!Който си внася редовно ще бъде обслужен!Сега около 1 млн.ц.игани без нито ден трудов стаж и нито лев платен за осигуровки ползват средствата на всички !!!!
  • 53 толупа

    1 2 Отговор
    Балтов ОТ "Пирогов", педитата от "Александровска", Спасов от "Моята болница" са корифеи / е тази дума не я знам, но я чух от Севдето /.
  • 54 Само

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "До 28":

    Да видите приемните им изпити каква пародия са и веднага ще Ви стане ясно каква е медицината.Още от там се започва .Препятствието наистина е трудно,но е непреодолимо със знания.Пропуските се издават срещу други знаци.
  • 55 По Мутафчийски

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Какво ли може да се каже тогава за индивид, с мераци за империалист?!!!.....

    Коментиран от #59

  • 56 Счупи тъпомера

    0 7 Отговор

    До коментар #51 от "Апел":

    Скрий се бе, хипохондрик смотан.
  • 57 Гад Заеви

    6 1 Отговор
    Точно. Частните болници да спрат да точат ЗК! Да си таксуват пациентите и от тях да се издържат. ВБ-я частните болници са предимно еврейски, чужди гадове, които крадат българския бюджет.

    Коментиран от #58

  • 58 По Мутафчийски

    8 0 Отговор

    До коментар #57 от "Гад Заеви":

    Ами на светлинни години от истината си. Голямо точене е в "държавните".
  • 59 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 2 Отговор

    До коментар #55 от "По Мутафчийски":

    Империите на бъдещето са империи на разума. /Сър Уинстън Ленърд Спенсър-Чърчил/

    Коментиран от #60

  • 60 По Мутафчийски

    1 5 Отговор

    До коментар #59 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Разум от пияница на амфетамини, желаещ да превърне България в нива с картофи?!!! Хубаво четеш, но прочети и кой е автора в действителността.
  • 61 КОКО

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Счупи тъпомера":

    В подкрепа на Проф. Мангъров ще добавя, че:
    ВСИЧКИ СВЕТОВНИ ОТКРИТИЯ СА НАПРАВЕНИ ОТ МАЛЦИНА ИНАКОМИСЛЕЩИ, а не от болшенството!
  • 62 чекмедже 2

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Политолог":

    ти си този ганьо..ама твоя вожд вече го няма..той е в отпуска -не платена, след 12 г.упорит труд..
  • 63 бай Иван

    2 1 Отговор
    И ТОЗИ ЧОВЕК Е МНОГО ПРАВ
  • 64 JEFF

    4 2 Отговор
    Аз имам застраховка живот , свързана с ипотека . Ако се ваксинирам и ми се случи нещо застрахователя няма да поеме щетата. Кой ще изплаща ипотеката ?
  • 65 аааааааааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "4448":

    вече е късно....
  • 66 Несравними

    2 10 Отговор
    Мангъров колко души е спасил от ковид с чаят си, и колко е спасила ваксината???? Защо върли антиваксъри като Гошо Тъпото когато се заразят реват за място в Пирогов, а не да ги лекува Мангъров?
  • 67 Мангъров слаб 2

    6 6 Отговор
    Това че Делтата е силно заразен и създава някаква мижава начална инфекция у ваксинираните, не означава че ваксината не действа. 98% от приетите в болницата или починали са антиваксъри. Ваксините на Пфайзър и Модерна защитават вече от незнам колко си варианти и защитата има минимален спад срещу Делтата. Хората които правят ваксини не са толкова прости като Мангъров и избират цел която не мутира силно между вариантите.

    Коментиран от #68

  • 68 Мангъров

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "Мангъров слаб 2":

    Ако аз съм за "слаб 2",вие сте за "лош 1",даже по скалата под нулата.Фактите показват-в най-високо ваксинираните страни,най-голяма бройка заразени са вакцинирани,а като дори процента към починали бройката им е по-висока от невакцинирани.Въпреки занижените данни по тези показатели.Ако бяха давали реалните бройки,щеше да ти стане лошо,господин Никой.
  • 69 Пациентът

    4 0 Отговор
    Абсолютно прав. Действащата здравна система насърчава и стимулира докторите да има по-вече болни, а трябва да бъде точно обратното. Стигна се до парадокса на здрави хора да слагат стендове за сърце, само и само да могат да си приберат печалбата. При такава система гражданите се страхуват да отидат на лекар за да не ги разболее.
  • 70 фурми 2020

    0 0 Отговор
    т.е.на твооята рода...
  • 71 Стара чанта

    1 0 Отговор
    Не обърквайте хората - МАЙМУНДЖИЛЪЦИ ще има винаги - ако ще по 30 000 лв. месечни доходи да им се осигурят ! Същото се отнася и за полицаите, митничарите ... Това е в ГЕНА на българчетата и за това лек НЯМА !
  • 72 в новините

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Миле Китич":

    Да кажем, че първи се продаде! Стана шеф по предложение на ГЕРБ. Не спира да повтаря че няма вирус, а пък бил го изкарал :) не го разбирам този нещастен човечец и народен измамник не стана...
  • 73 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Защо спорим":

    ЗАЩО СПОРИМ//???/Разбира се ЗА ДА УБИЕМ ИСТИНАТА!11!11!1!!...На практика ТЯ умира ,а не се ражда в спора,СЕГАШНИЯТ ДИЛЕТАНТСКИ И ЧАЛГАРСКИ СПОР...ИСТИНАТА Е....че системата е наложена от САЩ в ония ранни демогодини,с НЕОЛИБЕРАЛЕН ЗАМАХ ,РЕШИТЕЛНОСТ,НАЗИДАТЕЛНОСТ И БЕЗПРЕКОСЛОВНО.....СИСТЕМА ...обслужва ПАЗАРЪТ,КОРПОРАЦИИТЕ....А НЕ ХОРАТА.....А ПАЗАРЪТ1111Е СОБСТВЕНОСТ И ПАТЕНТ НА САЩ1111111!1!1!!1!ТЕ ПРИБИРАТ ПЕЧАЛБАТА.....Даже и НЕ ЗНАЕМ КАК.....Ама проблемите ТУК ,ясно го показват...Мангъров каза ....малко от тях.,НО ТЕ НЕ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА.....Оня проблем дето ,,...парите ,,следват,, пациента ...АМА СЕ СЪБИРАТ У ДОЦЕНТА,,....ПАЦИЕНТЪТ/БОЛНИЯТ/ Е ...СТОКА1111111111111111И СЕ ТЪРГУВА,...НЕ СПЕКУЛИРА....Защото СПЕКУЛАТА е ОСНОВЕН ПАЗАРЕН ЕЛЕМЕНТ....НЕ КОНКУРЕНЦИЯТА...,,ЛЕГИТИМЕН111111

    Коментиран от #74

  • 74 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "ТОЧКАТА":

    Ето как ЗАПЕТАЯТА РЕШАВА СЪДБА.......В израза ,,,....ПАЦИЕНТЪТ/БОЛНИЯТ/ Е ...СТОКА1!!!!!И СЕ ТЪРГУВА,...НЕ/,/ВЪПРОСНАТА ЗАПЕТАЯ1!!1!!/СПЕКУЛИРА.