Last news in Fakti

25 Април, 2023 14:51 3 016 13

Бойко Атанасов пред ФАКТИ: Изключено е да се стигне до съдебна реформа, гледайки събитията в парламента (ВИДЕО)

  • бойко-
  • атанасов-
  • гешев-
  • сарафов-
  • борисов-
  • христо иванов-
  • прокуратура-
  • съд-
  • всс

Само с размяната на табелките на Специализираната прокуратура с тези на Градска прокуратура какво да очакваме, пита той

Бойко Атанасов пред ФАКТИ: Изключено е да се стигне до съдебна реформа, гледайки събитията в парламента (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Гешев, Цацаров, Сарафов не трябва да ги коментираме и трябваше отдавна да спрат да бъдат обект на коментари. Но ПП-ДБ и БСП направиха така, че да не се случи нищо от протестите от 2020 година. Не направиха нищо, за да приключи тази зависимост във власите между Бойко Борисов и Иван Гешев. Днес отново властта се готви да овладее съдебната система. Говорят, че трябва да се проведе разговор върху съдебната реформа. Изключено е да се стигне до съдебна реформа, гледайки събитията в парламента. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ следователят Бойко Атанасов.

„През годините хората излязоха на протести и будното гражданско общество каза „не“ на този тоталитарен режим. Какво да очакваме от тези хора, които са били тогава в управлението? Как да реформират това, което ги пази и обслужва. Ние сме свидетели на това, че при протестите хората се надяваха да се направи нещо. Но само с размяната на табелките на Специализираната прокуратура с тези на Градска прокуратура какво да очакваме. Не се е случило нищо, с нищо не бяха осъществени очакванията на хората. Всичко се размина. Не очаквам „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ да извършват каквото и да е, извършвайки тази колаборация с Бойко Борисов сега. Самият Иван Гешев наскоро каза, че се вижда да си изкара мандата до самия край. Явно Бойко Борисов, с когото са близки, му е обещал нищо да не се промени. Без Гешев няма да има Борисов. Борисов е разположил своите хора във Висшия съдебен съвет, в Инспектората към ВСС. Нещата са очевидни, но не виждам разговори за показване на същинската част на реформа в съдебната система“, добави Атанасов.

„Виждаме политици, които никога не са били самостоятелни, тук визирам Христо Иванов, който е казвал, че иска да прави съдебна реформа още като част от правителството на Бойко Борисов, където бе вицепремиер. Той направи тогава „съдебната реформа“ така, че Висшия съдебен съвет се раздели на прокурорска и съдийска колегия. Сега прокурорската колегия е бетонирана. Преди можеше и да се чуе различно мнение в прокурорската колегия във ВСС, а сега не може. И какво се оказва, че хора, които не познават и не се работили в съдебната система, искат да правят реформи. Слушаме само политически обещания. За мен това са едни лъжи. И още нещо. Всичко това, за което говорим днес, е невъзможно да се случи, защото Изборният кодекс, който бе прокаран през 2017-а от ГЕРБ, не допуска в листите на партиите за депутати да участват магистрати, хора от службите за сигурност. Няма как да очакваме едни артисти, сценаристи, които са много добри в своята сфера, да извършат една съдебна реформа. Те проста нямат понятие как функционират съд, прокуратура, МВР - като разследващ орган, ДАНС“, сподели още той.

Припомняме, че Бойко Атанасов бе номиниран за шеф на КПКОНПИ от „Боец“, а след това и от „Възраждане“.

„Аз съм търсил ПП и ДБ, за да говоря с тях, но те никога не са искали да разговарят. Бях упрекнат, че аз съм бил кандидат на „Възраждане“. Партията просто искаше да си вдигне имиджа малко. Какво се случва в КПКОНПИ? Каквото и преди. Имаше и виждаме едно ежене от политиците, че ще се случи нещо, но ГЕРБ и предишните управляващи не направиха нищо, за да видим някакви резултати. И ефектът от това е, че ВСС е с изтекъл мандат, Инспекторатът към ВСС е с изтекъл мандат от 2020 година. Цялата пара отиде в свирката - нищо не се случи. Големите амбиции да се променят нещата в съдебната система, в прокуратурата останаха неизпълнени. От тази кооперация, за която толкова се говори сега – ГЕРБ и ПП-ДБ, ще дойде нещо отвратително. Ще се роди някакъв урод, а няма да се разреши нищо. Имаме достатъчно уроди и в съдебната система, и в политическия живот“, обяви още Атанасов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щом

    3 0 Отговор
    се е прецениш за Църньо - негова воля .
  • 2 хихи®

    3 16 Отговор
    Споко!
    До никаква реформа няма да се стигне!
    За крадене са там!
    Измамник до Хардвардски Измамник...
  • 3 кочо чистеменски

    21 0 Отговор
    Атанасов колко точно и експелртно авналлизираш дейстнителностнта в престъпната правораздавателна система Гешев борисов цацаров и опг .До като те особено Борисов не бъде озаптен за реалното положение ,бедност мизериа глад смъртност базпощадна корупция ,кражби ,убийства беззаконие несправедливост и пр. плр.дережето еще повече ще се влошава .
  • 4 прах в очите на хората

    18 2 Отговор
    Никой от политиците ни не иска реална правосъдна реформа! Те искат само смяна на зависимостта на няколко лица с такива, които ще са послушни за тях! Кой политик би искал независима и силна съдебна власт, която реално да се бори с корупцията и кражбите във властта?
  • 5 Ай честито

    5 1 Отговор
    Полицаи на Гешев манипулират цялото общество с честоти, манипулират еденици и цели градове, манипулират политици със СРС техника, не само ги подслушват през мозъка но и се опитват да ги контролират със Специализирана компютърна техника! Правят от хората Зомбита, дори тематични реклами им пускат на някой, а полицаите директно ги зомбираха все едно е един човек - еднакви!
  • 6 Мдааа

    16 0 Отговор
    То на ВСС мандата му изтече преди 6 месеца и всички мълчат, най вече корумпираният Гешев, вие реформа сънувате хахаха....
  • 7 Ддд

    19 2 Отговор
    Реформи никакви
    15 години от както се появи Борисов
    Затова пък Ромъния ни издуха по всички сфери в държавата
    Има Борисов няма държава
    Има Борисов няма здравеопазване
    Има Борисов няма Образувание
    Има Борисов няма справедливост
    И така до изччезването на нас хората
    Да де ама има Борисов
    а наздраве блатни обитатели

    Коментиран от #11

  • 8 Петър първи 2022 г. и брат му Павел

    2 13 Отговор
    Кой или какво кара българите с право на глас да гласуват за опасни кандидати като Кирил, Асен , Атанас Атанасов и подобни други. КОЙ /Ако се пита Васил Найденов/Васко кеца/ кой ще ни каже/. И ще се завърти на сцената. Но това е Васко кеца. А друг.
  • 9 Хххх

    3 0 Отговор
    Те са си деца на номенклатурата, на жорж ганчев и са приятели с жената на Цацаров и са наши от нашите, на майка ми брат природен, как да стане, като те са много богати но са на името на дргигият му брат, баща на децата две момчета. И през живково крали, що не, главни счетоводители, с връзки земи, от баба ми от село парите земи и ги продадоха от турция на турци земята, и още имат земи и с милиините от турция българите наши на името на брат си купиха хотел в Гърция. Остабете със здраве, много са лакоми имащите и от 100 декара ни дадоха хиляда лева, кийто си е умен и с приближени, а те всички са комунисти, богатите по живково някои станаха днес още по богати и тръгнали да свалят някой си х гл прокурор, и да си сложят тяхен и те по тоя път. Без крадене няма как в бедна българия да караш кола за 500 хиляди и да купуваш много недвижими имоти, ако не си човек, било то в обкръжението на Тато, Бойко и сие. Много алчни са майките им вдовици. Не стига че на вас майка ви остави апартамент, голяма работа е вуйноЯ, а на теб баба ни остави много повече и днес, къде ли не имате имоти, но се имате с жената на Цацаров и ако разберете, кой пише се започват с лъжите, и кое му е хубавото

    Коментиран от #10

  • 10 чичо доктор

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хххх":

    вземай хапчета за ненормални
  • 11 Бацо

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ддд":

    Като ти гледам правописа......

    Коментиран от #13

  • 12 Истината

    5 0 Отговор
    Как бихте ги бутнали. Пример. Комунистите минаха в герб, а това са директори, историци разни от номенклатурата. Пенсионират х директор и той го казва, назначават на негово место на приятеля му дъщерята млада. За нула време ще ви стежнат живота. В герб са бкп и дс що не. И какво като имат, а душите им празни. Пенсионират се и успяват от някоя старица за без пари земята да й вземат, имат връзки в общината и си купуват земя за нищожни пари и ако решат да я продадат ще си сложат 70 хил за 1 декар земя и няма да им пука за вас работливите и изкарващи с честен труд, те без нотариус земя, а те имат, и ти казва, като искаш земя някой си директор на около 70 г пенсионер, идете горе, демек на пазарна, но тя струва 50,70 хиляди, с тях на глава бко герб не се излиза, дай им да философсват, книги да пишат и да им се получава всичко 70 г с лекота, всичко си върви по СоциалистическоЖивково. Те са нагли. Чипа, как да разберат, като от трупане на имоти, а и простовати, нищо, че имат някои висше образование живяли при овцете, но с преденции са от селата българи директори приватизатори, събират се и кой няма нищо го подминават, пине да са нещо, а образованието го имат, човечност в Бг липсва, и никога няма да ги достигнете американците, западняците в някои български провинции. Всичко си върви по старому. Вие не давате път на младите хораАсен, Кирчо. Може и вие бкп дс да сте прави, че са крали от парите на държавата. Всеки си говори без доказателства и минали от съда. Как и з
  • 13 Правописа е важен

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бацо":

    Значението не е важно