Last news in Fakti

3 Юли, 2014 09:01 1 780 2

Договориха ново примирие в Украйна, боевете не спират

  • украйна-
  • пво-
  • боеве

Документът набелязва поредица от мерки, които целят да потушат конфликта, в който от април досега загинаха над 400 души

Договориха ново примирие в Украйна, боевете не спират - 1
Снимка: АП/БТА

Появи се нова надежда за мир в Украйна след като на приключилото късно във вторник вечерта заседание в Берлин външните министри на Украйна, Русия, Германия и Франция - Павло Климкин, Сергей Лавров, Франк-Валтер Щайнмайер Лоран Фабиюс, подписаха декларация за прекратяване на огъня.

Документът набелязва поредица от мерки, които целят да потушат конфликта, в който от април досега загинаха над 400 души.

Други близо 20 000 души потърсиха спасение от насилието в Русия. Хиляди пък бяха принудени да се преселят във вътрешността на страната.

Павло Климкин, Сергей Лавров, Франк-Валтер Щайнмайер Лоран Фабиюс се договориха до събота да се възобновят преговорите между Русия, Украйна, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и проруските сепаратисти. Освен това Киев трябва да си върне контрола на граничните пунктове по границата с Русия. Това е много важно, защото Западът се притеснява, че през тях Кремъл изпраща хора и въоръжение в подкрепа на проруските сепаратисти. Доказателство за тази политика е фактът, че бунтовниците успешно свалят украински военни самолети и хеликоптери. Зад това стоят обучени войници, които използват модерни системи за ПВО отбрана.

Дори и договорената декларация за примирие, напрежението в Югоизточна Украйна продължава. През нощта са атакувани близките до Луганск села. За първи път от дни насам над града летят военни украински самолети. Сирените за въздушна тревога бяха задействани на няколко пъти. Самолет на украинската военна авиация разруши спортната зала на училище в Луганск, след което беше свален от сепаратистите над Николаево.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интернет Беркут

    4 0 Отговор
    Молодцы ополченцы! Так держать!
    Слава Новороссии!!
  • 2 Димитър Софрониев

    4 0 Отговор
    А за подобни постъпки нама място във водещите новини?????
    http://www.cross.bg/slavyansk-pomoshti-voenni-1418931.html#axzz36731oWml
Новини по държави: