Last news in Fakti

14 Юли, 2014 13:06 1 048 0

Хиляди палестинци бягат от Газа

  • газа-
  • ракети-
  • израел

Бомбардират се райони източно от Хан Юнис и Рафа

Палестинците масово започнаха да бягат от Газа в навечерието на предстоящата сухопътна офанзива на израелската армия, съобщи арабската редакция на Би Би Си.

ООН вече пресметна, че 17 000 души са потърсили подслон в изградените от международната организация бежански лагери.

Най-малко двама души бяха убити при пореден нощен израелски удар. От началото на ескалацията на конфликта са убити 172-ма души, а над 1230 палестинци са ранени. Според палестински медицински източници сред убитите и ранените са предимно жени и деца.

Бомбардират се райони източно от Хан Юнис и Рафа, така и центрове за обучение, принадлежащи на палестинските организации в покрайнините на квартал Макуси северозападно в Газа, така и правителствени сгради в град Газа.

Радикалното палестинското ислямистко движение Хамас е изцяло отговорно за цивилните жертви, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху. Той изтъкна правото на Израел да се защитава срещу ракетния обстрел от контролираната от групировката Ивица Газа.

Правителствени източници от Тел Авив съобщиха, че дори и при ескалация на конфликта границата не е затворена и палестинците редовно получават храни, петрол и медикаменти.

ПВО системата „Железел купол“ е свалила до Ашдод палестинска ракета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА