Last news in Fakti

21 Юли, 2014 23:16 1 379 1

ООН прие резолюция: Самолетът е бил свален

  • съветът за сигурност-
  • оон-
  • резолюция-
  • самолет-
  • свален-
  • катастрофа

Документът поставя няколко искания към сепаратистите в Източна Украйна

ООН прие резолюция: Самолетът е бил свален - 1
Снимка: GlobalLookPress

Съветът за сигурност на ООН единодушно одобри резолюцията относно катастрофата на малайзийския самолет в Източна Украйна, съобщи РИА „Новости“. Документът съдържа потвърждение, че самолетът е бил свален.

Проектът за резолюцията бе внесен в ООН от Австралия.

Документът съдържа няколко изисквания, част от които са насочени към украинските сепаратисти. От групировките, контролиращи мястото на падането на самолета и прилежащия район, се иска да предоставят достъп на специалната мониторингова мисия на ОССЕ и представителите на другите международни организации според правилата на Международната организация за гражданска авиация ICAO. Другото задължително изискване е да се проведе безпристрастно международно разследване за катастрофата.

За целта авторите на документа искат незабавно да се прекратят всички военни действия в района, за да позволят да се осигури охрана и безопасност при провеждането на международното разследване.

Съветът за сигурност изисква да се привлекат към отговорност всички виновни за крушението на боинга и да се осигури всестранно сътрудничество между всички държави в рамките на усилията за установяване на отговорните, казва се в текста на резолюцията.

Приемането й бе предшествано от продължителни консултации на страните членки на Съвета за сигурност. Документът бе одобрен единодушно. По-рано Русия увери, че също ще приеме резолюцията на ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    Тия до голям извод стигнаха...