Last news in Fakti

5 Октомври, 2014 16:07 788 1

Папата откри синод за брака

  • франциск-
  • папа-
  • синод

Този първи за папа Франциск синод се разглежда като тест за визията за Църквата, обърната с лице към бедните, болните и онеправданите и необсебена от хомосексуализма, абортите и контрацепцията

Синод на Католическата църква за брака и семейството беше открит от папа Франциск, съобщава Би Би Си.

200 епископи и архиепископи през следващите 14 дни трябва да обсъдят позицията на Светия престол по този парлив за църквата проблем.

Крайно консервативни свещеници се противопоставят на идеята, защото смятат, че дискусията ще разклати устоите на църквата.

По време на бдение светият отправи апел да "чуят вика на Божия народ", отбелязва Ройтерс.

През следващите две седмици ще се обсъди огромната пропаст между заявяваното от църквата по тези теми и реалните действия на десетки милиони вярващи.

В събота вечерта папа Франциск каза, че срещата може да отвори вратата за обновяване на църквата и обществото.

Този първи за папа Франциск синод се разглежда като тест за визията за Църквата, обърната с лице към бедните, болните и онеправданите и необсебена от хомосексуализма, абортите и контрацепцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Тия какъв синод за брака ги гони. Те да си оправят първо хомосесуалистите и педофилите сред тях, пък тогава акъл да дават...
Новини по държави: