Last news in Fakti

2 Ноември, 2014 21:47 1 046 7

Порошенко осъди гласуването в Донбас

  • петро порошенко-
  • украйна-
  • донбас-
  • донецк-
  • луганск

Очаквано лидерът на проруските сепаратисти в Донецк Александър Захарченко печели гласуването

Украинският президент Петро Порошенко осъди сепаратистките избори в източната част на страната като незаконни. Той не пропусна да призове Русия да не признава резултатите от допитването, предаде Ройтерс.

Според украинския президент гласуването е нарушаване на Минските споразумение от 5 септември. От своя страна преди дни Кремъл ясно даде да се разбере, че гласуването в Донбас и Луганск е продължение на мирните договорености.

Очаквано лидерът на проруските сепаратисти в Донецк Александър Захарченко печели гласуването.

Западни анализатори предупредиха, че гласуването ще доведе до ескалация на напрежението в региона в навечерието на зимата. Гласуването се провежда без избирателни списъци и ясна процедура за конституиране на процеса. Това поставя само съмнения за честността на вота, отбелязва АП.

Вотът е проблематичен така или иначе - към 40 на сто от жителите на Донбас са избягали и не могат да гласуват, посочва Дойче веле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    0 7 Отговор
    изборите в донецк много приличат на тези в русия и са само формалност.
  • 2 Бай Грую

    5 0 Отговор
    Десислава Димитрова Ти па много разбираш, да не си била там на избори, че знаеш?

    Коментиран от #5

  • 3 раптор

    5 0 Отговор
    Тая Десислава е ... Само лъже, извърта нещата... има нещо украинско в нея! Те са такива - лъжат до смърт!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "раптор":

    Тя е мъж и се казва Стоян, ползва профила на жена си. Ако го срещнете по улицата му предайте, че д-р Стоянов /психолог-специалист/ го търси...

    Коментиран от #7

  • 5 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Грую":

    аз и пръста не съм си рязал ама знам че нов няма да подкара ако го отрежа.изборите в донецк са пародия и много приличат на руските.контролирани от хора с оръжие в ръка и ще донесът очакваното .мизерия и смърт .народа там е под жестока информационна блокада и постоянни активни мероприятия.
  • 6 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "раптор":

    има само българско от македония в мен нищо друго.лъжците са руснаците и ти като такъв също.използваш симпатиите и благодарността на народа ни към русия за да ги разпространяваш по отношение на конфликта в украйна.наистина може да заблудиш ,някои и друг мераклия за нов ссср ,но нормалните и интелигентните българи няма как.
  • 7 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    ето го и спама .страхотен си докторе!спря да предлагаш хапчета и почна с тупаници.
Новини по държави: