Last news in Fakti

30 Ноември, 2014 18:36 961 0

Марин Льо Пен преизбрана с абсолютно мнозинство за лидер на Националния фронт

  • марин льо пен-
  • националния фронт-
  • преизбрана-
  • лидер-
  • франция-
  • европейския съюз-
  • президентските избори
Марин Льо Пен преизбрана с абсолютно мнозинство за лидер на Националния фронт - 1
Снимка: АП/БТА

Марин Льо Пен беше преизбрана за председател на крайнодясната френска партия Национален фронт на партиен конгрес на формацията днес в Лион, съобщи Le Monde.

Почти 100% от гласуващите подкрепиха кандидатурата на Льо Пен, като в изборите взеха участие над 22 000 членове на партията. Част от тях дадоха своя вот дистанционно. Марин Льо Пен оглавява Националния фронт от 2011 г., а е член на партията, основана от нейния баща Жан-Мари Льо Пен, от 1986 г.

През 2012 г. Льо Пен бе избрана за депутат в Европейския парламент. Тогава тя се състезаваше и за президентското кресло в страната, но гласовете на избирателите в първия тур я поставиха на трета позиция и на балотаж отидоха Франсоа Оланд и Никола Саркози.

В момента, с разгръщането на настроенията срещу многобройните нелегални имигранти в Европа, Националният фронт непрекъснато увеличава своето влияние и се очертава като най-популярната партия в страната. Тя е с евроскептична ориентация и Марин Льо Пен вчера дори заяви, че ако спечели президентските избори през 2017 г., ще се бори за излизането на Франция от Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: