Last news in Fakti

4 Декември, 2014 11:23 3 602 8

Путин към Запада: Няма да разчлените Русия (Обновена)

  • путин-
  • послание-
  • крим-
  • украйна

Пълна амнистия за капитали, връщащи се в Русия. Той обясни, че пълна амнистия означава, че лицата, които установят капиталите си в Русия, няма да бъдат проверявани за източниците на тези капитали

Путин към Запада: Няма да разчлените Русия (Обновена) - 1
Снимка: АП/БТА

Крим има специално място в историята на Русия, която се изгражда на базата на християнството. Това заяви в 11-то си годишно послание към двете камари на Думата руският президент Владимир Путин. Ние сме готови да приемем предизвикателствата на времето и да победим. С тези думи започна и завърши обръщението си Путин.

Крим има огромно цивилизационно и сакрално значение за Русия сега и навеки, заяви при бурни аплодисменти Путин.

В началото на речта той на няколко пъти припомни за ролята на християнството в историята на Русия. Според Путин православието е била спойката на руската държавност. Над 1 час Владимир Путин говори по горещите теми от последната година.

Президентът започна с акцентите на годината и първо спомена Крим, където според него населението напълно легитимно, чрез референдум, е заявило желанието си за съединения с Русия.

Втората голяма тема беше ситуацията в Украйна.

Путин говори за „братския украински народ". „Трагедията в Югоизточна Украйна показва, че позицията на Русия винаги е била правилна", каза Путин. Той посочи, че Русия кредитира икономиката на Украйна с $32,5-33,5 млрд.

Той заяви, че бившият президент Виктор Янукович не се бил отказал от споразумението за асоцииране с ЕС, а е взел решение да го отложи с цел неговото доработване, при това в пълно съответствие с Евросъюза.

Ръст на долара и еврото спрямо рублата беше отбелязана речта на Путин.

Доларът поскъпа до 53,78 рубли от 52,8 рубли. Еврото скочи до 66,2 рубли от 65,2 рубли.

Холгер Шепиц от в. „Ди Велт“: Рублата изгуби значителна част от стойността си, докато Путин се прави на войник от Студената война.

Путин обвини Запада в чист цинизъм за позицията му в украинската криза и опита да възроди политиката на сдържане спрямо Кремъл.

Хитлер също не успя да ни унищожи и да ни изхвърли зад Урал. Няма да допуснем разпада на Русия по модела на Югославия, отбеляза Путин.

Правителствата на няколко държави се опитват

да построят около Русия Желязна завеса.

Тази година руснаците преминаха през изпитания, през които може да премине само зряла и сплотена нация, суверенна и силна държава. Русия доказа, че е способна да защитава своите съотечественици, каза руският президент.

В залата беше и президентът на Александър Лукашенко. Той с интерес изслуша обещанието на Путин от 2015 г. да започне да действа и Евразийското икономическо пространство.

Последен акцент в речта на руския президент беше обещанието да продължат да се полагат крижи за руското семейство като основа на държавността.

Санкциите са стимул, а не ограничение при постигането на набелязаните цели пред икономиката. Имаме природен ресурс и умно население, което може да разкрие своя потенциал в науката, икономиката и финансите.

Русия ще е отворена за света, за чуждестранни инвестиции и съвместни проекти.

Виждаме как през последните десетилетия стремително се отправяме към Азиатско-Тихоокеанския регион. Русия, като тихоокеанска държава, пълноценно ще използва този огромен потенциал, отбеляза Путин.

Трябва да премахнем ограниченията върху бизнеса. За целта ще се пусне регистър от 2015 г. , в който да се вкарват информации кой орган и какво е проверявал. Ние разбираме, че произходът на парите е различен, че те се печелят по разни начини. Трябва да сложим точка на офшорната страница на нашия бизнес, призова Путин.

За целта следващите четири години няма да се променят данъчното законодателство и данъците. Предвиждат се промени в облекчаването на данъчната тежеста за стартиращия бизнес. Бюрокрацията не е само спирачка за развитието на икономиката, но и заплаха за сигурността.

Путин спомена накратко сблъсъците в чеченската столица Грозни. Той не пропусна да изрази и увереност, че местните сили за сигурност ще се справят с терористите.

За Русия суверенитетът и националната гордост не са забравени понятия.

Ако за някои държави в Европа това са забравени понятия и лукс, то за Русия това са необходими условия, размаха пръст Путин.

Усвояването на Руския Далечен Изток. За целта Владивосток през 2015 г. ще получи статут на свободно пристанище с облекчен данъчен режим. Подобна възможност се разглеждала и за Севастопол. Регионите в Русия ще получат компенсации при създаването на индустриални зони.

Овладяването на инфлацията и подкрепа на ръста на икономиката

ще са основните цели пред правителството на Дмитри Медведев, отбеляза Путин. Той поиска Централната банка заедно с кабинета да извадят "голямата базука" срещу валутните спекуланти.

До три години Русия трябва да задоволява изцяло нужните си от лекарства и храна родно производство, поиска Путин. Според него руските инвалиди също трябва да разчитат на руски стоки и продукти в ежедневния си живот.

Москва трябва да работи сама да задоволява нуждите си от промишлени стоки и услуги. За целта руски предприятия трябва да печелят поръчките в енергетиката, строителството, транспорта и селското стопанство.

Но това не трябва да води до вътрешен монополизъм.Нашите руски компании трябва да станат конкурентни на международните пазари, отбеляза руският президент.

Путин предлага пълна амнистия за капитали,

връщащи се в Русия. Той обясни, че пълна амнистия означава, че лицата, които установят капиталите си в Русия, няма да бъдат проверявани за източниците на тези капитали.

Русия няма намерения да влошава отношенията си с Европа и САЩ и ще продължи сътрудничеството с Африка, страните от Близкия изток, каза Путин.

Нашата цел е да имаме възможно най-много равностойни партньори както на Запад, така и на Изток. Ще разширяваме присъствието си в тези региони, където интеграционните процеси набират сила, където не се смесва политика и икономика, допълни президентът.

На никого не се отдаде да се добере до военното превъзходствто на Русия. Москва няма намерение да влиза в надпревара за въоръжение, но отбранителните й способност ще бъдат гарантирани.

Предложението на САЩ за създаване на стратегическа противовъздушна отбрана е заплаха не само за Русия, но и за самата Америка, защото създава опасна илюзия за неуязвимост. Русия има капацитет и може да прилага иновативни решения за отбраната на страната. За целта трябва да се предприемат стъпки за прекратяваето на пилеенето на средства при поръчки в отбранителната индустрия на Русия.

Руският президент посочи, че през последните две години се забелязва естествен прираст на населението. С Крим населението на Русия ще е 148 млн. души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stenly

    2 1 Отговор
    Браво на Путин...

    Коментиран от #6

  • 2 До Стенли

    1 2 Отговор
    Чемодан, вокзал...Россия!
  • 3 жега

    0 1 Отговор
    "няма да бъдат проверявани за източниците" т.е. покана за мръсните пари по света да се насочат натам. Жега, а! Много поздрави на рублата :))
  • 4 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    милиционера си е милиционер,за 20 години се оказа ,че нищо не е научил.пак сериала с подлия , много силен и неспящ до разрушението на русия враг и икономически пожелания...до 3 години тва ,до 5 онова ...само се чудя руснаците до кога ще търпят?

    Коментиран от #5

  • 5 ани

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Руският народ като нас българите търпи много , но тръгне ли ,не им завиждам на путинци и медведевци !!!!!!!!!!!!
  • 6 ани

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "stenly":

    Те няма да се различават от парите на господин президента и и министър председателя!Съжалявам обикновените хора !! Тези които са пушечно месо на политиката на този престъпник !!!!!!
  • 7 velik

    0 0 Отговор
    а така много умен ход Путин нали държавата ти е втасала благодарение на теб ,сега вкараи и вси4ката измет и престъпност тогава щте се оправиш няма спор до коментар 4- Деси много си готина и супер коментари правиш ама много русофили има в тоя форум и трудно 4овек изказва мнение без да бъде нападнат но продължавай така кефиш ме
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    Че защо му е на запада да разчленява и унищожава Русия след като ти си се заел с тая работа...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания