4 Декември, 2014 21:38 1 817 1

Мартин Шулц: Европейският парламент подкрепя българското правителство

  • бойко борисов-
  • мартин шулц-
  • еп-
  • ес

Членството на България в Шенген, не е политически, а правов въпрос

Обсъдихме 4 ключови теми пред развитието на България с премиера Бойко Борисов. Това заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.

Той се срещна с премиера на България, който е на посещение в Брюксел.

Обсъдихме редица теми, но на четири се спряхме като по-важни и основни.Първата беше трудното сформиране на правителство, което е изправено пред големи предизвикателства. Надявам се да остане стабилно.

Втората тема бе повишаването на минималното трудово възнаграждение с 11,8%, а също и отпускане на социални добавки за пенсионерите за идната зима, отбеляза Мартин Щулц.

Той посочи, че не е била пропусната и темата за Южен поток.

Споразумяхме се да поддържаме връзка, но в рамките на тази публична изява не мога и не трябва да кажа нищо повече по този въпрос, отбеляза Мартин Шулц.

Той посочи, че членството на България в Шенген, не е политически, а правов въпрос.

Моето становище е известно много отдавна. Европейският съюз е правова общност и след като държавите-членки отговарят на определени критерии, то те трябва да бъдат зачетени и спазени. Това не е политически, а правов въпрос, дипломатично коментира Мартин Шулц.

Предстоящото посещение на Мартин Шулц в България и в българския парламент е знак за доверие към правителство ни. Това заяви Бойко Борисов, министър-председател на България, след срещата си с Мартин Шулц.

„Благодаря за подкрепата към правителството, както и за сътрудничеството, което оказва, във връзка с всички реформи, които правим в момента”, каза Бойко Борисов. Той благодари на Мартин Шулц, че оказва личната си подкрепа към това България да се присъедини в Шенген.

Мартин Шулц даде подкрепата си и за вицепремиера Ивайло Калфин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 супер

    0 1 Отговор
    Как няма да го подкрепя, я как чинно подписва договорчетата Бащицата!
Новини по държави: