Last news in Fakti

4 Декември, 2014 09:40 1 296 0

Бойко Борисов: Няма да бъдем разменна монета между Русия и Запада

  • южен поток-
  • бойко борисов-
  • русия-
  • запад-
  • ес

Министър-председателят на България Бойко Борисов се срещна с председателя на Комисията по външни работи на Европейския парламент Елмар Брок. Двамата разговаряха снощи след пристигането на Борисов в Брюксел. Основна тема на разговора им беше ситуацията около проекта „Южен поток“, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Премиерът Борисов заяви, че България винаги е подкрепяла реализацията на газопровода, но единствено при стриктното спазване на всички изисквания на европейското и на българското законодателство. В същото време Борисов подчерта, че България няма да позволи да бъде използвана като разменна монета в отношенията между Русия и Запада. „Очаквам европейските лидери да защитават интересите и на България в процеса на разговорите между Русия и Европейския съюз“, коментира още Борисов по време на срещата.

Днес предстои министър-председателят Бойко Борисов да проведе срещи с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. По време на визитата си в Брюксел премиерът Борисов ще се срещне и с председателя на ЕНП Жозеф Дол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: