Last news in Fakti

15 Декември, 2014 11:22 1 434 0

Хакери задигнаха сценария за новия филм с Джеймс Бонд

  • джеймс бонд-
  • хакери-
  • сони пикчърс-
  • сценарий-
  • откраднат

Ранна версия на следващия филм за агент 007 е сред откраднати материали от филмовата компания

Хакери са откраднали сценария на последния филм за Джеймс Бонд след кибер атака срещу филмовото студио Сони Пикчърс, съобщава британският вестник "Телеграф".

Ранна версия на сценария за филма " Спектър " (SPECTRE) е открадната от хакери, които проникнали в компютрите в студиото.

Производителите открили загубата в събота. На официалната страница на филма от компанията са изразили безпокойството си от вероятността сценарият да бъде огласен публично.

Филмът, с участието на Даниел Крейг в ролята на агент 007, е с премиерна дата 6 ноември 2015 година. Заснемането на лентата започна този месец, след като продуцентът Барбара Броколи и режисьорът Сам Мендес разкриха заглавието, актьорите и новата кола, която супер шпионинът ще кара, но не казаха почти нищо за сюжета.

Експерти по сигурността заявиха, че атаката ще струва на Сони 64 милиона лири.

Говорител на компанията заяви за медиите, че твърденията, че кибератака е принудила студиото да спре производството на филми, включително и "Спектър", са погрешни.

"Работата все още върви напред", каза Робърт Лоусън. Хакерите предприеха нападение над компанията миналия месец, като спряха компютърната мрежа и откраднаха и оповестиха публично чувствителна информация в най-голямата кибератака на компанията на територията на САЩ.

Самоличността на хакерите все още не е потвърдена, но се смята, че "Пазители на мира" - хакерска група, заподозряна във връзки със Северна Корея, може да стои зад нападението.

Следите сочат към КНДР, защото в предстоящия филм на Сони "Интервюто" се говори за заговор на ЦРУ да убие Ким Чен-ун, върховният лидер на комунистическата страна.

Марката "Бонд" е една от най-доходоносните за Сони Пикчърс, като последният филм от поредицата - "Skyfall", донесе приходи от 1 100 000 000 долара, повече от всеки друг филм за агент 007.

Атаките срещу филмовата компания започнаха на 24 ноември, когато червен скелетоподобен образ се появява на компютрите на персонала заедно с предупреждение, че данните ще бъдат пуснати в интернет, освен ако не бъдат изпълнени исканията им, но никой не каза какви са тези искания и откъде идват те.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА