22 Декември, 2014 22:14 1 853 5

10-ма сгазени във Франция от човек, крещящ „Аллаху акбар”

  • нант-
  • сгазени-
  • баничарка

Нападението беше извършено само часове след друг подобен инцидент.

Най-малко десетима души бяха ранени, от които пет са в тежко състояние, след като шофьор на бяла „баничарка” се врязал в разхождащи се на коледен базар хора. Инцидентът е станал в понеделник вечерта във френския град Нант, предаде АП.

Петима от пострадалите, които са в тежко състояние,  са настанени в реанимация на местната болница. Сред тях е и шофьорът, уточнява изданието 20 минути.

Очевидци разказват, че нападателят е извикал „Аллаху акбар”(Бог е велик!). След инцидента той сам се е наръгал с нож в гърдите.  Полицията е евакуирала коледния базар. Мястото на инцидента се охранява. Полицията не разкрива мотивите на нападателя. 

Това е вторият подобен инцидент за последните дни във Франция.

В неделя около 20 часа развилнял се шофьор прегази най-малко 11 души във френския град Дижон. Двама от ранените са в критично състояние. Поне дузина пешеходци се бяха разминали само с уплаха при инцидента.

Очевидците описват нападателят около 40 години, облечен в традиционна арабска одежда – джалаба. Той е газил пешеходците с викове на арабски „Аллаху акбар“ (Бог е велик).

Пешеходци са станали мишена на нападателя на пет различни места в града, в рамките на половин час. След това шофьорът е задържан от полицията. Мъжът бил психически неуравновесен. Медицински източници съобщиха, че той дори се е лекувал в болница. Свидетели разказват пред местни медии, че при задържането си мъжът е крещял, че е действал заради децата на Палестина. Все още няма твърди данни, че задържаният е ислямист. От прокуратурата в Дижон отказват коментар за инцидента.

Нападението беше извършено само часове след друг подобен инцидент. Нападател, който също крещеше „Аллаху акбар“, рани трима полицаи с нож преди да бъде застрелян от силите на реда в полицейско управление близо до град Тур.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наполеон

    0 1 Отговор
    Време е за Втори Кръстоносен Поход,на хората в Западна Европа ще им писне някой ден и ще облекат отново белите роби с Кръста!Чудя се в Рим,на кардиналите-не ги ли хваща страх,ако продължават така -скоро и Европа ще е цялата в чалми!
    Тия не се спряха да убиват-много кръвожаден тоя техния Аллах!!!
  • 2 тошибиян

    0 1 Отговор
    с бисмилях напред
  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    Ами нека лудите наистина да си направя собствена държава пък било то и ислямска.
    Да им наредят няколко платформи навътре в морето и да си живеят в изолация и да творят.
  • 4 европеец

    0 0 Отговор
    всичко точно от там тръгна - от кръстоносните походи, точно тогава европейци започнаха да грабят и убиват мусулмани. И не се спряха до и днес..... Ако окупираме държавите им, месим се в живота им, крадем ги и ги избиваме без съд и присъда - какво да очакваме като отговор?
  • 5 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    На ви сега толерантност,в една зверилница „толерантност„значи смърт това са думи на Николаѝ Хаѝтов,и няма да е лошо да си ги припомним.Нямам нищо против всеки мюсюлманин,християнин,или будист да си защитават територията на предците си,но в сърцето на Европа да те газят взривяват и облъчват,това ми идва в повече,и ако зависеше от мен след всеки терористичен акт,бих изселвал по няколко хиляди ислямисти от ЕС. на случаен принцип,така хем ще станат по-малко хем останалите ще имат едно на ум.
Новини по държави: