Last news in Fakti

31 Декември, 2014 19:06 1 075 0

И последният спасен българин пристигна в Италия

  • ферибот-
  • българин-
  • спасен
И последният спасен българин пристигна в Италия - 1
Снимка: АП/БТА

И последният спасен българин от ферибота “Norman Atlantic” - Красимир Естов, пристигна в благополучно в Италия, съобщиха от МВнР.  

Нашият сънародник бе сред първите евакуирани на борда на малтийския кораб “Abi Geanette”, който акостира на пристанището в гр. Таранто днес.

На борба на Norman Atlantic имаше общо 7 българи. Всички те са добре и без тежки наранявания. Със счупена ръка в болница е Галин Хайтов.

Мъжете на запаления ферибот са избутвали жените при евакуацията. Това разкри една от спасените българки от борда на ферибота – Радка Тодорова, която вече е на твърда земя след часове наред на горящия Norman Atlantic, а след това близо денонощие на военен кораб.

Тя е била изтеглена с въжете от хеликоптер. По думите ѝ обаче изпуснала първите три курса, защото била избутвана многократно. „Три пъти се качвах се по тази стълба горе, за да ме вземе вертолетът и той не ме вземаше“, разказа тя пред Нова телевизия.

„Мъжете бяха много нахални и ни избутваха“, призна тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: