Last news in Fakti

4 Януари, 2015 10:43, обновена 4 Януари, 2015 16:46 3 330 2

Не могат да намерят черната кутия на самолета на Air Asia (ОБНОВЕНА 16.45 ч.)

  • самолет-
  • air asia
Не могат да намерят черната кутия на самолета на Air Asia (ОБНОВЕНА 16.45 ч.) - 1
Снимка: AP/БТА

Руски водолази, които се включиха в акцията по изваждането на части и предмети от самолета на малайзийската нискотарифна авиокомпания Air Asia, който на 28 декември падна в Яванско море, започнаха търсенето на „черната кутия”. Руският спасителен екип се състои от 70 души, от които 17 са водолази. Те разполагат с апаратура от ново поколение „Фалкон”, предназначена за търсене на предмети на голяма дълбочина. В издирвателната операция също така се включиха спасители от Корея, Малайзия, Сингапур, САЩ и Австралия.

До момента са открити са 31 тела. Беше намерена и още една голяма част от самолета Airbus A320 с дължина 9.8 метра. Метеорологичните условия в района отново се влошиха, което попречи на екип от водолази да се спусне на мястото, където беше намерена най-голямата до момента част от самолета с дължина 18 метра.

Полетите между Сирабая и Сингапур са преустановени. Оказа се, че разрешение за полети по тази линия Air Asia е имала за дните вторник, четвъртък и събота, а фаталния полет е бил реализиран в неделя. От авиокомпанията казаха, че разполагат с необходимите разрешения за завършване на въпросния полет на 28 декември 2014 г. Индонезийските власти заявиха, че от понеделник – 5 януари, започва пълна проверка на документацията на малайзийската авиокомпания, за да се реши дали да й бъде отнет лиценза за полети до Индонезия или не.

16.45 часа

Черната кутия на катастрофиралия Airbus A320 на Air Asia все още се намира в опашката на самолета. „Затова всички наши усилия ще бъдат насочени към намирането на тази част от самолета”, каза Бамбанг Соълисти, ръководител на спасителния отряд на Индонезия, цитиран от ИТАР-ТАСС. Според него, кутията се намира недалеч от мястото, където по-рано бяха намерени пет големи части от самолета. Към момента там работят 5 кораба снабдени с необходимото оборудване за откриване на черната кутия. Очаква се също така времето в понеделник да се подобри, което ще улесни работата на водолазите. „В момента морето е много мътно, което затруднява търсенето”, допълни Соълисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Няма и да я намерят тъпанарите даже и да се спънат в нея,эащото не энаят че ЧЕРНИТЕ КУТИИ СА ЧЕРВЕНИ НА ЦВЯТ!
  • 2 кмета

    0 0 Отговор
    защо американците взривиха 3 самолета на арееижа ДЕСИТО отговори защо бе нали са голямата работо големи ла-наса