Last news in Fakti

29 Декември, 2014 10:58 1 736 0

Няма и следа от самолета на Air Asia

  • самолет-
  • air asia
Няма и следа от самолета на Air Asia - 1
Снимки: AP/БТА

Близо 30 часа след като полет QZ8501 на малайзийската нискотарифна авиокомпания Air Asia, летящ от Индонезия за Сингапур, изчезна от радарите, няма и следа от самолета. Операцията по издирването беше подновена днес в 06.00 часа местно време.

Според последните известни координати на самолета, експерти смятат, че той се намира на дъното на морето. „Това е само версия, която може да бъде променена на база резултатите от търсенето”, каза на пресконференция директорът на спасителната служба Бамбанг Соелистьо. Издирването продължава в източната част на остров Белитунг. Към района са изпратени четири самолета, който да помогнат за локализиране на самолета. Кораби и военни самолети от Малайзия и Сингапур вече са в района. САЩ, Великобритания, Канада, Южна Корея и Индия също са предложили помощ под формата на кораби и самолети.

10-членно семейство се спаси по чудо

Най-щастливи от трагедията е 10-членно семейство. „Не съм си проверявал пощата, нито съм получил обаждане от авиокомпанията, че часът на полета ни за Сингапур е променен и трябва да се явим на летището два часа по-рано”, казва през вестник Sydney Morning Herald Ари Путро Каньехо. Той и останалите 9 души от семейството му са пристигнали в последната минута, но са решили да не се разправят с персонала и да настояват да се качат на самолета. Те са се договорили да бъдат качени на следващ полет. Малко по-късно при тях идва представител на Air Asia, който им казва, че това е може би най-хубавият коледен подарък, който някога са получавали в живота си, защото самолетът, на който е трябвало да бъдат, е паднал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА