Last news in Fakti

30 Декември, 2014 13:21, обновена 30 Декември, 2014 16:15 9 478 1

Открити са само 3 тела от самолета на Air Asia (ОБНОВЕНА 16.15 часа)

  • самолет-
  • air asia-
  • катастрофа
Открити са само 3 тела от самолета на Air Asia (ОБНОВЕНА 16.15 часа) - 1
Снимка: AP/БТА

Военно-въздушните сили на Индонезия откриха отломки от самолета на малайзийската нискотарифна авиокомпания Air Aisa, който изчезна от радарите на 28 декември. Част от крилата и няколко врати от самолета са били намерени на около 10 км. от мястото, на което за последен път е бил видян на радарите. Става дума за южното крайбрежие на остров Калимантан на  около 200 км. от град Пангкалан-Бун. „Открихме 10 големи предмета с бял цвят и множество по-малки”, съобщава представител на ВВС на Индонезия.

До момента спасителите са открили над 40 тела на пътници и се очаква техният брой да продължи да расте. На борда на полет QZ8501 е имало 155 пътници и 7-членен екипаж.

В операцията участват 30 кораба и плавателни съда, както и 15 самолета.

Последните минути от полет QZ8501

Станаха известни подробности относно последните минути на самолет Airbus A320 на Air Asia. Ръководство „Въздушно движение” на Индонезия не е разрешило на екипажа да промени височината си, тъй като там е летял друг самолет. „В 06.12 минути в диспечерската служба е постъпило искане от пилота на самолета да промени височината на  11 500 метра и да се отклони наляво. Диспечерът е дал разрешение само за отклонение на ляво, но не и за промяна на височината, която към момента е била 9700 метра. Веднага след това връзката с Airbus A320 е била прекъсната”, казва Джоко Муржамоджо, началник управление „Въздушен транспорт” към Министерството на транспорта на Индонезия.

Самолет на Air Asia кацна принудително

Аварийно кацане в Банкок днес извърши друг самолет на малайзийската авиокомпания. Решението е взето от командира на самолета пет минути след излизане. Причината е била странни звуци от багажното отделение. Направена е проверка, при която не е открито нищо необичайно и полетът е бил реализиран.

16.15 часа

Откри са само 3 тела, а не 40, както световните информационни агенции съобщиха по-рано днес. Това съобщи ръководителят на спасителната операция Бамбанг Соълистио. „Днес сме извадили от водата три тела – две жени и един мъж и те се намират на кораба „Бонг Томо”, подчерта той. Недоразумението в броя на откритите тела е в резултат на недоуточнение между членовете на спасителния екип.

Операцията ще продължи утре, тъй като в момента в района силен вятър и високи между 2 и 3 метра вълни.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло Николов

    1 0 Отговор
    ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ.Много им се събра на горките.