Last news in Fakti

1 Януари, 2015 16:56 1 103 0

Търсят останки от самолета на Air Asia на двойно по-голяма площ

  • самолет-
  • air asia
Търсят останки от самолета на Air Asia на двойно по-голяма площ - 1
Снимка: AP/БТА

Девет тела откри спасителният екип по изваждането на самолета на  малайзийската нискотарифна авиокомпания Air Asia, който падна във водите на Яванско море на 28 декември по време на полет от индонезийския град Сурабая до Сингапур. Със сигурност се знае, че едно от телата е на член на екипажа – стюардеса, в която са открити документи удостоверяващи нейната самоличност. Шест от намерените тела са вече в Сурабая.

Спасителната операция се ръководи от Индонезия, тъй като за последно полет QZ8501 е бил на нейна територия. Днес към спасителния екип се включиха и специалисти от Русия.

Площта, на която се издирват останки от самолета е увеличена двойно и вече достигна 46.3 хиляди квадратни километра. Подобрените метеорологични условия даде възможност на спасителния екип да изпрати под водата екип от водолази, които да изследват морското дъно. Основната им задача ще е да открият черната кутия. Информацията от нея ще даде повече светлина върху това, което се е случило в последните минути от полет QZ8501.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА