Last news in Fakti

6 Януари, 2015 12:42 3 998 10

Русия отваря армията си за чужди наемници

  • русия-
  • армия-
  • чужденци-
  • армия

През последните месеци редица западни медии и украинските власти обвиняват Москва, че изпраща професионални наемници в конфликта в Донбас

Русия отваря армията си за чужди наемници, съобщава Би Би Си.

Агенцията се позовава на подписан указ от руския президент Владимир Путин указ. Според руски военни експерти този документ не е свързан с продължаващия конфликт в Украйна.

Единственото условие за чуждестранните наемници е да говорят руски. Много от чуждестранните наемници се очакват да дойдат от бившите съветски републики в Централна Азия. На тях ще им предложен от две до петгодишен професионален договор. Средната заплата за наемник в армията е около $500.

През последните месеци редица западни медии и украинските власти обвиняват Москва, че изпраща професионални наемници в конфликта в Донбас. На последната си пресконференция пред западни и руски медии Владимир Путин заяви, че в Украйна се бият доброволци. От своя страна на няколко пъти НАТО разпространи сателитни снимки, на които се вижда придвижването на руски военни части в Украйна.

Декретът на Владимир Путин за чуждестранните наемници е част от професионализацията на руските военни части, коментира военният експерт на Би Би Си Джонатан Маркъс. Според него това ще има и дипломатически отглас за отношенията на Русия с бившите съветски републики.

Руските военни експерти Павел Фелгенхауер и Александър Голц коментира, че указът на Путин фактически узаконява ситуацията, която съществува в момента в руските части, които са разположени в чужбина. Москва помага при охраната на границата с Таджикистан. По тази причина ще се улесни наемането на местни в района на Централна Азия, Кавказ и руския сепаратистки регион в Молдова – Приднестровие.

Досега чужденците вземаха руско гражданство, за да служат в руската армия. Александър Голц разкрива, че в момента има 300 чужденци в редицата на действащата руска армия. Голяма част са съсредоточени в руските части, които от 90-те години на миналия XX в. помагат в охраната на границата на средноазиатската република.

В Кавказ Кремъл има военна база в Армения и поддържа войски в сепаратистите райони на Грузия Абхазия и Южна Осетия.

Указът на Путин разрешава на чуждестранните наемници да се използват в условията на военно положение или при въоръжен конфликт. По време на президентския мандат на Дмитрий Медведев руският парламент – Думата прие закон, който развързва ръцете на държавния глава да използва сила в чужбина, ако при въоръжен конфликт е застрашен живота на руски граждани.

Все пак няма да се наемат чуждестранни граждани, ако са лежали в затвора или срещу тях се води наказателно разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hhh

    6 0 Отговор
    Ми логичмо ..браво на Путин ..точно както САЩ
    Америка отдавна използва часни армии като ,,БЛЕК ЛОТЪР,, и е навсякаде с бази и военни по света.. Няма са давате Руснаци ..точно така
    щом може за янките може и за вас .. не може само америка да управлява света
  • 2 Бай хой

    5 0 Отговор
    НАТО разпространи сателитни снимки, на които се вижда придвижването на руски военни части в Украйна.

    Като в същото време нато твърди че тези снимки и информации ги е взело от социалните мрежи.

    Така дезинформацията постната в социалните мрежи от политическите агенти на нато се представя като такава на техническото разузнаване на нато.

    Всеки вярва в това в което иска да вярва. Всеки влак си има пътници.

    Коментиран от #7

  • 3 сами се избиваме

    3 0 Отговор
    заминавам
  • 4 гост

    4 0 Отговор
    И Аз Заминавам с удоволствие ще трепа американски и натовски негри ! НАПРЕД РУСИЯ !
  • 5 Киро

    1 3 Отговор
    Айде тролове, отивайте да се запишете за колосалната заплата от 500 долара!

    Все ще е повече от това, което получавате за писането тука!

    И гледайте да са долари, че с оная шума рублите само ще си палите махорките след 2-3 месеца!
  • 6 заплата

    2 0 Отговор
    В любовта и във войната всички начини са разрешени. След 50-60 години света ще бъде много интересен....
  • 7 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Щом като успяха да пробутат самолет с трупове, който бе свален над Украйна, значи НАТО не се спира пред нищо. А по повод написаното от ( 6 ) дали ще оживеем до тогава.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 европеец

    2 0 Отговор
    "руски сепаратиски райнои Приднестровие, Абхазия и Южна Осетия" - аахахаххахахха Венцииии! вземи да понаучиш малко история преди да пишеш простотии - руските войски са в тези райони с подкрепата на ООН!!!!!
  • 10 баварец

    0 0 Отговор
    Защо само коментирате ! Вие всички сте герои на маса или страхливи домошари .Аз все пак искам да защитя Християнството и нашата Родина от задокеански заговор и Ротшилдовски мерак . Ще се бия в реиците на Руската Армия за чест и в името на БГ , но не за тези дупелизи от Парламента , а за чиста република. Тези после ще ги изметем !
    С Богом !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания