Last news in Fakti

7 Януари, 2015 09:23 904 1

Земетресение от 6,6 разтърси бреговете на Панама

  • панама-
  • земетерсение-
  • тихия океан

До момента няма издадено предупреждение за цунами

Земетресение с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер е регистрирано край тихоокеанското крайбрежие на Панама, съобщава Американският геофизически инситут, цитирана от АП.

Няма съобщения за жертви или щети.

От института заявиха, че земетресението е ударило в 23:07 местно време във вторник с епицентър 245 км южно от крайбрежния град Пунта де Бурика, близо до границата с Коста Рика. Неговата дълбочина е измерена на 33 км.

Тихоокеанският център за предупреждение от цунами коригира първоначалните съобщения за трус с магнитуд 6,8 и заяви, че няма заплаха за цунами за района след земетресението.

30 минути по-късно е регистриран и вторичен трус с магнитуд 5.3 по Рихтер.

В началото на декември, две земетресения с магнитуд от 5,8 и 6,6 удариха в същия регион, без да причинят щети или наранявания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    0 0 Отговор
    Живеещите под земята усилено копаят.