Last news in Fakti

8 Януари, 2015 10:13, обновена 8 Януари, 2015 15:31 1 783 5

Френските медии: Свободата е убита!

  • шарли ебдо-
  • журналисти-
  • убити

„Свободата е убита!“ Това е водещата новина на влиятелния френски в. „Фигаро“.

Всички медии в страната излизат днес в черно-бял вариант като знак на солидарност с безпрецедентния атентат срещу „Шарли Ебдо“. Сайтът на „Шарли Ебдо” също е изцяло в черно и бяло. Това е в памет на 12 убити журналисти.

Там на седем езика можем да прочетем думите „Аз съм Шарли Ебдо”. Това мото може да се види на всички френски новинарски агенции, медии, сайтове и независими блогове.

Маскираните негодници са обявили война на Франция, на нейната демокрация и ценности, отбелязва в редакционната си статия на водещия икономически вестник във Франция „Лез Еко“.

Безплатният френския таблоид „20 минути“ излиза с „Варварство“. „Либерасион“ се присъединява към кампанията срещу атентата.

Фламандскоезичният белгийски в. „Тейд“ прави безценен жест на съпричастност. На черен фон на първа страница на френски език е написано единствено „Аз съм „Шарли“.

„Аз съм „Шарли“, заявява в уебсайта си и германският в. „Тагесцайтунг“. Целта на терористите винаги е да всяват страх и ужас, се посочва в редакционния коментар на изданието.

Британските медии отбелязват, че нападението е атака срещу свободата. Щурм срещу демокрацията, отбелязва в. „Гардиан“.

В своя профил в Туитър изданието на Ватикана „Осерваторе Романо“ разпространи снимка от тазсутрешната служба на папа Франциск.

От съобщението става ясно, че той се е молил за душите на убитите журналисти от „Шарли Ебдо“ и за оздравяването на ранените.

Ако Мохамед се завърне

       - Аз съм месията, глупако!

      - Млъквай, неверник!"

  •  

 

 

 

 

„Грабвайте оръжията, другари!“, Francisco J. Olea


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Защо се случват тези неща, кой е виновен, кои са причините..., аз се досещам. А вие?
  • 2 европеец

    0 0 Отговор
    ако посееш вятър, ще пожънеш буря. финансираните радикали се прибират по домовете - в европа!
  • 3 mihala

    0 0 Отговор
    Защо дублират неадекватността на нашите артисти?
  • 4 чччччччч

    0 0 Отговор
    ето ви толеранс . нека още се толерират тези изверги , пък после ще им сърбаме попарата :(
  • 5 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    Интересно как тези ислямисти нападат само журналисти. Да си помисли човек че са супер интелигентни. Или пък някой организира сатанински акции за да си подготви и оправдае бъдещи .............