Last news in Fakti

12 Януари, 2015 11:29 3 910 1

Имамът, надъхал братята Куаши, плащал за секс от проститутки

  • ануар ал аулаки-
  • шарли ебдо-
  • саид куаши-
  • шариф куаши-
  • имам-
  • ислям-
  • проститутки-
  • секс

Една проститутка разказала на ФБР, че Ануар ал Аулаки платил $300, за да гледа как тя се самозадоволявала

Роденият в САЩ радикален имам Ануар ал Аулаки, за когото се смята, че е вдъхновил за джихад братята Саид и Шариф Куаши, си е падал по проститутки, съобщават британските таблоиди.

Те се позовават на документи от ФБР, според които по време на престоя си в САЩ между ноември 2001 г. и февруари 2003 г.

той седем пъти е използвал услугите на проститутки в столицата Вашингтон.

За тази си страст той е изхарчил най-малко $2300.

Една проститутка разказала на ФБР, че Ануар ал Аулаки платил $300, за да гледа как тя се самозадоволявала.

Друга проститутка от Ню Мексико получила $400 от радикалния имам. Изглежда фундаменталистките възгледи на ислямския духовник, който е баща и на 5 деца, не пречат той да използва платените услуги на проститутки, отбелязват експерти от ФБР.

Ануар ал Аулаки е срещнал братята Саид и Шариф Куаши,

докато те са се обучавали в тренировъчен лагер на Ал Кайда в йеменската пустиня. Саид и Шариф Куаши миналата сряда извършиха кървава касапница в редакцията на френския сатиричен седмичник „Шарли Ебдо“, убивайки 12 души, сред които известни карикатуристи, полицаи и служители.

Малко преди да бъде убит Шериф Куаши уточнява в интерво пред френска телевизия, че е бил в Йемен преди убийството на Аулаки, както и че е трябвало да остане „потаен, за да изпълни операцията добре”.

Ануар ал Аулаки загива при атака от американски безпилотен самолет през 2011 г. Твърди се, че президентът Барак Обама лично е наредил имамът да бъде ликвидиран.

САЩ наричат Аулаки глобален терорист, заради предполагаемата му роля в няколко терористични нападения.

Ануар ал Ауалки е смятан за „Осама бин Ладен на интернет“,

защото той използва новите технологии и перфектния си английски език за проповядване онлайн на радикална идеология. 

Ануар ал Аулаки е бил имам в джамията в Сан Диего през 90-те години на миналия ХХ век. Проповедите му са били посещавани от двама от атентаторите на 11-ти септември – Халид ал Мизар и Науаф ал Хазми.

Смята се, че Аулаки е вдъхновил атентатора във Форт Худ, опита за взривяване на самолет на Коледа 2009 г., и неуспешния опит за бомба на "Таймс скуеър" в Ню Йорк.

През ноември 2010 г. Аулаки, баща на пет деца, публикува обръщение в интернет, в което призовава за убийството на граждани на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Една проститутка разказала ...... тук спрях да чета нататък.