Last news in Fakti

13 Януари, 2015 17:09, обновена 13 Януари, 2015 17:35 1 703 8

Снаряд уби 10 души в автобус край Донецк

  • снаряд-
  • автобус-
  • донецк-
  • донецка област-
  • убити-
  • ранени

Отново данните от кого е изстрелян снарядът са противоречиви

Снаряд уби 10 души в автобус край Донецк - 1
Снимка: АП/БТА

Снаряд уцели автобус с пътници в Донецка област, при което 10 души загинаха, а 13 бяха ранени, съобщи „Интерфакс-Украйна“, позовавайки се на пресслужбата на Донецката областна администрация. Автобусът се движел в близост до контролно-пропускателния пункт Волноваха, когато станал трагичният инцидент.

Според шефа на управлението за Донецка област към Министерството на вътрешните работи на Украйна Вячеслав Аброскин, снарядът е бил изстрелян от сепаратистите, които се целели в украински военен пост в района на Волноваха. Министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република отрече каквато и да било съпричастност със случая. „В района се намира украински пост, но той е разположен извън зоната на действие на нашата артилерия“, обясни представител на ведомството, цитиран от „Интерфакс“.

Всички обвинения, че опълченците са обстреляли автобуса, са лишени от елементарна логика. Ние не сме идиоти, за да стреляме по собствената си територия“, заявил е правителствен източник от ДНР, изразявайки мнение, че става дума за провокация от украинска страна.

Според пресцентъра на антитерористичната операция, както официален Киев нарича спецоперацията в Източна Украйна, убити в автобуса са 6 души, а около 20 са пострадали, но данните са в процес на уточняване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кмета

    0 0 Отговор
    Да те и самолета го свалиха с бук система за прехващане нали .
    Защо европа не присъединява Украина
    Защо европа мълчи за самолета свален от Украина
    Защо нато малчи като г.з
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Поредният терористичен акт на територията на украйна и то със съдействието на ЕС.

    През изминалата седмица украинските терористи са взривили десетки подстанции в източна украйна. Това е равно на геноцид и етническо прочистване в условията на суровата зима и отново със съдействието на ЕС и сащ.

    Във Франция французи избиват французи и като отговор ще бъде наложен кървав терор на чужд народ.

    Наричат терористите анти терористи.
  • 3 Монго

    0 0 Отговор
    Що не покажете снимка на автобуса? Пораженията му изглеждат от куршуми а не от снаряд. Мъъъ, зан*ай ли съ, бунтовниците първо са го пуцнали със снаряд, после пред носа на украинския пост са дотърчали до него и са го довършили с автомати...
  • 4 Монго

    0 0 Отговор
    ...или това е вероятността: http://colonelcassad.livejournal.com/1987515.html

    Коментиран от #8

  • 5 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    сюжета е до болка вече познат.руските диверсанти за пореден път убиват мирни жители с цел ескалация на конфликта.след което руските медии почват да викат ,колко лоши били украинските убиици- фашисти.след което се появява местен опълченец,най-често от русия нямаш всъщност нищо общо с местните и обясняващ ,как тва била неговата земя и че нямало как той да е стрелял ,а тва са го извършили украинците ,които са фашисти!!!после се появяват и клакьорите в нет пространството ,които обвиняват украинските фашисти за геноцида над местните :)!така бе след всяко убииство на цивилни ,така е и сега!малко уточнение,фашисти има само според руските стандарти ,версия непотвърдена от никаде другаде,украинците са местни и тва е тяхната земя ,а не руснаците дошли от хиляди километри,а най-малко са местни кавказките мюсулмани.та затова порошенко фашиста ,бе до оланд на митинга в париж ,а руските политици скоро ще могат да ходят само до северна корея ,единствената страна в света ,която приема новорусия след русия разбира се!
  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    ето и кво точно се е случило,случаино заснето от стационарна камера!
    https://www.youtube.com/watch?v=r6Fa8bPUrqY
  • 7 Гост

    0 0 Отговор
    Ясно е, че ракетите са дошли от руската окупирана територия.
    http://ukraineatwar.blogspot.com/2015/01/volnovakha.html
  • 8 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    http://ukraineatwar.blogspot.com/2015/01/volnovakha.html
Новини по държави: