22 Януари, 2015 10:12 4 586 76

Украинците отново изоставиха летището в Донецк

  • донецк-
  • летище-
  • украинци-
  • боеве-
  • сепаратисти

В района на донецкото летище не са спирали военните действия на украинската армия

Украинците отново изоставиха летището в Донецк - 1
Проруските сепаратисти демонстрират, че не им липсва руско въоръжение и техника. Снимка:АП/БТА

Украинските военни през нощта в четвъртък са били принудени да изоставят територията на летището в Донецк, съобщава РБК. Медията се позовава на съобщение на официалната страница във „Фейсбук“ на доброволческия батальон „Азов“.

Тежки боеве за контрол над летището продължават през последните дни. Преди близо 72 часа украинската армия обяви, че отново си е възвърнала контрола над аеропорта.

„Както е известно, украинските военни, защитаващи летището в Донецк., са били принудени да изоставят съоръжението, което преди година беше прекрасен и съвременен аеропорт. Епопеята на героичната отбрана продължи 242 дни“, се позова на съобщение на „Азов“.

Редакторът от портала „Цензор.нет“ Юрий Бутусов съобщи, че Отбраната е продължила от 26 май 2014 й – 22 януари 2015 г. 242 дни. Новият и старият терминал, контролната кула, всичко това можеше да послужи както огнища за съпротива. Те са напълно унищожени. По летището се стреляше от упор. Последните защитници излязоха едва днес, написа Юрий Бутусов във Фейсбук.

В района на донецкото летище не са спирали военните действия на украинската армия. Противникът оказва съпротива, но защитниците ни изпълняват поставените задачи, се посочва в съобщение на пресцентъра на Антитерористичната операция (АТО).

Най-малко 13 души загинаха, а други десетки бяка ранени, след като снаряд улучи трамвайна спирка в жилищен район в Донецк, съобщи Ройтерс. Украинските власти и сепаратистите взаимно се обвиняват за кървавата баня. ДНР обвини украинските правителствени войски. По неофициални данни срещу спирката било стреляно с гранатомети от микробус. При взривяването на снаряда се е запалил тролейбус и автомобил.

Само преди седмица на 13 януари дузина души бяха убити след като снаряд удари автобус.

Над 4 800 души са загинали, а други 1,2 млн. са бежанци след като проруските сепаратисти започнаха офанзива срещу официалните власти от април миналата 2014 г., припомня Би Би Си.

Активизирането на боевете последва анексията на Крим от Кремъл. Киев обвинява Москва, че е изпратила 9000 войници в Донецкия регион в подкрепа на сепаратистите. Само преди дни от НАТО предупредиха, че се забелязва прехвърляне на руска тежка техника в Източна Украйна.

Министрите на външните работи от така наречената "Нормандска четворка" призоваха всички страни в конфликта в Украйна да прекратят военните действия.

Това се казва в разпространеното преди няколко часа съвместно изявление на първите дипломати след срещата им в Берлин, съобщава сп. "Шпигел"

Преговорите в Берлин между министрите на външните работи на Русия, Украйна, Франция и Германия приключиха тази нощ с призив към враждуващите страни да прекратят военните действия в Източна Украйна, да изтеглят тежкото въоръжение от демаркационната линия, очертана, съгласно споразумението от Минск.

Първите дипломати на САЩ и Европейския съюз Джон Кери и Федерика Могерини дадоха ясно да се разбере, че няма да има разхлабване на санкциите срещу Русия, докато Владимир Путин не започне да изпълнява Минските договорености, отбелязва Си Ен Ен.

АП коментира, че първата визита на Федерика Могерини е в САЩ, което е ясен сигнал за ориентацията на външната политика на Общността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 европеец

    3 0 Отговор
    Те не го "изовставиха отново", те го изоставиха преди няколко дена. Сега се опитваха да си го върнат, загубиха 1500 души и се отказаха. Срещу около 20 убити от опълченците

    Коментиран от #2

  • 2 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "европеец":

    аиде хаирлия да ви е!сега ще зацъфтят цветя и рози в донецк!няма да ги има гадните укри и хората в новорусия ще пеят песни и ще работят щасливо!!!само дето фсб то се е погрижила вече гадните укри да обстрелват спирките в донецк с гранатомети :)!все трябва да има враг с който да се борят руснаците за да не питат що са само с един чифт дрехи на гърба си и къде им изтичат парите от нефта и газа!

    Коментиран от #12

  • 3 ярослав станчев

    4 0 Отговор
    Хехехе,те украинците без мощната братска помощ на САЩ и ЕС и Киев да са изоставили до сега. Полувоенните формирования на про-руските сепаратисти правят за смях цялата украинска армия,НАТО и ЕС вече цяла година.Ако не загиваха невинни хора наистина щеше да е смешно.
  • 4 гост

    3 0 Отговор
    Украински това е началото още нищо не сте видели ! сега като пратят още един батальон чеченци и ще ви режат и тиквите прости украински !Никога няма да спечелите тази битка ! Защото там си е Руско и ще си го вземат , Украйна е измислена страна като израел !

    Коментиран от #6

  • 5 гостбг

    1 0 Отговор
    НАПРЕД ОПЪЛЧЕНЦИ!!!
  • 6 гост 1

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Чети малко история преди да пишеш глупости бе шмат.ов ....! Противен случай се излагаш ...освен ако, не ти е целта това !
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    Аз история зная а ти май не знаеш и като пишиш не убиждай !
  • 8 123

    1 0 Отговор
    г-н Михайлов, не стана ли много долно нивото на тоя сайт?
  • 9 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Как така го изоставиха, не им ли трябва вече? За какво бяха безмислените жертви и ранени?
    Правилно беше да се напише, че са претърпели поражение и са изтласкани от летището което е завзето от "противника".
    Ако някой трябва да избира за противник м-у Русия и Украйна и избере Русия дори и само в писанията си, просто не на себе си. И едната и другата страна не са ни никакви, но Украйна ни е още по-никаква, даже съвсем.
  • 10 раптор

    4 0 Отговор
    Да няма ги гадните фашисти! Фашисти ще трепем до края на света! Къде ни изтичат пари, че на сме забелязали? Почти 3 пъти по-добре живее обикновенния руснак от обикновенния украинец! 18100$ на глава срещу 7100$! Не ревем къде са ни дрехите споко! С парите сме добре, ще станем мнооого по-добре и за напред! И няма да забогатяваме на всяка цена!
  • 11 Бате Цецо

    3 0 Отговор
    Украинските власти тряба да бъдат съдени за военни престъпления, но няма правосъдие на този свят.
  • 12 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Защо си мислиш, че само руснаците си търсят враг? Америка изобщо, нали? След като пребориха Съюза, колко врагове си намериха? Даже не си направиха труда да сложат някакви "химикали" под формата на химическо оръжие за да оправдаят свалянето на режима на Садам, и там сега е "цветя и рози". Защото хич, ама въобще Осама-та не беше техен продукт, ама след краварите там какво е.., естествено-"мир и демокрация" и т.н. и т.н.
    П.П. Ей това хейтърското тролче Десито /Стоян/ пак се е разбухало, ми знае ли се, може да се плаща на бройко постове...

    Коментиран от #25

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 раптор

    3 0 Отговор
    Много се радвам, че се намират повече русофили и справедливи хора, отколкото алчни личности и русофоби! С желание ще защитавам България пред руснаците! За жалост има нужда в момента!

    Коментиран от #17, #28

  • 15 раптор

    0 0 Отговор
    Дръжте се пичове! Има надежда и за нас! Сори, че съм малко сантиментале! :)
  • 16 Монго

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=F0CFW3AaTQ0
    П.П. Тролчето Деси /Стоян/ как ще коментира този клип?

    Коментиран от #27

  • 17 FCK

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "раптор":

    "Много се радвам, че се намират повече русофили..."

    Безспорен факт е това, но само въз основа на коментарите под статиите, където малцинствата винаги са по-активни и с истерия се опитват да внушат, че са мнозинство. Десетки обаче са критериите в България, които показват точно обратното. Един поглед върху изкуството, науката, образованието, работата, бизнес отношенията, туризъм и развлечения, потребление на стоки и услуги и каквото друго се сети човек се виждат реалните предпочитания на мнозинството българи. Не прави изключение и политиката, където партиите, които заложиха на русофилския елемент /бсп и атака/ се провалят със сериозен избирателен срив и то точно когато беше модерно да се говори против EU! Интересно е и да се отбележи, че по-голямата част от хората пишещи проруски много често са пропити от злоба, като обиждат лично, пишат лъжливи факти, които елементарно могат да се проверят и опровергаят, призовават за насилие и смърт!
    Моите най-искрени съболезнования за всички русофили, но времената на тотално руско влияния у нас си отидоха безвъзвратно! Остава само енергийната зависимост и руската организирана престъпност, което не е малко, но първото няма да е за дълго, а с второто никой не се е преборил.

    Коментиран от #18

  • 18 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "FCK":

    Често наивността граничи с глупост..., и обратното, ти си избери едно от двете
  • 19 Методи Методиев

    2 0 Отговор
    Може и да ни се струва странно, но в Украйна отново се защитават цивилизационни, демократични ценности на съвременната западна цивилизация! Не на същинската, хуманна и прогресивна цивилизованост, а на онази, която роди Първата световна война, Втората световна война и сега води Трета световна война - все войни за преразпределение и разпредление на природните богатства на земното кълбо. Ние разбира се отново сме в алианса на губещите, и както и да се въртим негативите остават ПРЯКО за нас, а позитивите ще бъдат за други. Има обаче за какво да сме болезнено чувствителни към темата Украйна - там живеят над половин милион наши братя българи и ние трябва да направим всичко възможно тези наши братя да бъдат защитени и опазени от касапницата, която предстои. Освен това на територията на днешната държава Украйна има огромно количество артефакти, свързани с историята, културата и живота на прабългарите. В този смисъл ние трябва да имаме активна външна политика, като държава, да провеждаме национално отговорна политика, като защитаваме нашите братя българи и изискваме най-вече от украинските власти да проустановят геноцида упражняван над бълагрите живеещи
  • 20 raptor

    1 0 Отговор
    Никой не говори за тотално руско влияние! Радвам се на подкрепата в тези трудни за всички времена! Идеята е не да доминираме, а да има повече равенство и разбирателство между страните! За жалост риториката е на брутално ниво! Изкарват ни виновни за всяка несгода и ако продължава така, може пак да ни поканят на гости, въпреки, че нямаме подобни амбиции! Против сме диктата и двойните стандарти които ни се натрапват постоянно! Сам си наясно, че българското общество гние! Слава Богу вече в по-бавни темпове от преди 10-15 години! Важното е да има активни и будни хора! Диалог и разбирателство! А украинците са пълни откачалки! Прави се колосална грешка като им се позволяват всички своеволия! Унищожават се европейските ценности и сериозно се наранява авторитета на западните страни. Ще отстъпим и ще кротнем, ако ги разтресете малко да се освестят, а не да се дивят като бясно куче!
  • 21 раптор

    2 0 Отговор
    Запада много добре знае какво ни дразни. И ни човърка, опитвайки се да ни очернят, за да престанем да бъдем единствените им реални и активни опоненти! Не им се нрави някой да им опонира, дори да е прав! За злобари ако ще си говорим, мисля, че е справедливо да се каже, че има представители от 2те страни! Но много по-малко от наша! Добре, че Путин е бетон и действа прекрасно и хладнокръвно! В Крим ликуват, в Донбас воюват с неочакван дух и сплотеност! Просто им прави джудо тръшвания на всички озлобени западни политици, та чак пяна им излиза от устата! А само по себе си трябва да е ясно, че 90% от руските граждани ще се притекат незабавно на помощ на своите братя! За някой страничен, това може да се стори манипулация, но за нас е въпрос на чест! Каквото повикало, такова се обадило! С нас таш*к не бива! Ще ехидничат политиците, но скоро злите им усмихки ще паднат и европейците ще се пробудят за истината, най-вече като дойдат несгодите и при тях, а те чукат на вратата!
  • 22 Pfy

    2 0 Отговор
    ААААА так им се пада на украйнските фашаги. Нека сега да ядът бахура. АЗ ОТ КОГА ПИША ТУК, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ГИ НАГЪНАТ И РАЗМАЖАТ ТЕЗИ УКРАНСКИ ФАШИСТИ, АМА НЕ ТУК СЕ ИЗРЕДИХА ЕДНА КАМАРА "РАЗБИРАЧИ", КОИТО ВЪЗХВАЛЯВААХА ХАМЕРИКАНЦИТЕ, КОЛКО БИЛЕ ВЕЛИКИ. Е сега ще видите как Русия ще размаже смешните украинци, а НАТО и хамерика ще гледат безпомощно отстрани. САМО ГЛЕДАЙТЕ ЦИРКА.
  • 23 гост

    1 0 Отговор
    Аз съм го ледал цирка ! до края на годината и киев ще вземат!!! А негрите от америка и продажните п...ли където пишат против РУСИЯ Ще го Д.хат от всякъде !
  • 24 гост

    0 0 Отговор
    СМЪРТ ЗА УКРАЙНА И САЩ !!!
  • 25 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Монго":

    черпи ли днес за летището другите в клуба на атака?и де ти лом де ти лондон!!!!руснаците превзеха летището,но ти реши да търсиш американските врагове в ирак !!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Монго":

    гледах руски лъжи,както обикновенно и руски военни части!облечени еднакво натренирани военни и в малкото случаи клоуните от спарта ,прошляци носещи ак та като геги.тва видях видях и трите трупа на сепаратисти дето ги изкарваха на киборзи,а просто киборзите ги държаха там щото се чудиха кво да ги правят,никой ги неиска ,а и в бетона няма как да се погребът!

    Коментиран от #29

  • 28 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "раптор":

    рапторе,тук пишат трима човека с 5-6 ника и те пишат основно глупости.няма нужда да ни защтаваш пред руснаците,кажи им точно ,кво става тук.не ви мразим напротив ,но цирка дето играят вашите политици определено не ни е по сърце,а луди има във всяка държава!
  • 29 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Десислава Димитрова":

    Определено вече не заслужаваш внимание!

    Коментиран от #32

  • 30 Киро

    0 3 Отговор

    Вече цял свят се гнуси от поведението им, нищо, евтиния петрол и изолацията ще им покажат кон боб яде ли.

    Коментиран от #33, #35

  • 31 Бай хой

    2 0 Отговор
    Ко стаа туркофили, пътя към анадола е свободен.

    Цял свят видя какво правят изродите инструктирани от ващингтон в Донецк.

    Ко ша прим с тоа ефтин петрол. Ми то шистовият хич не върви.Де ша търсим будали да го пробутваме. Ми то само на полша литва и украйна не стига ве.Ко ша праим тез дългове за шистовото сондиране.

    Пак ша трябва да бомбардираме арабите до кат им доде акъла.

    Пък простаците нека си мислят че ние сваляме цените на петрола. Лошо няма.
  • 32 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Монго":

    https://www.youtube.com/watch?v=d61OZPUxMb8
    ето ти руска пропаганда втора серия .разкарване на украинските воиници по площада на донецк ,аранжиран кютек следствие поредния руски атентат!тва се нарича руски мир!място само за теб !

    Коментиран от #34

  • 33 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Киро":

    кире,този с многото никове напълно скъса лентата :)!сега го подкара на диалект за да не му хващаш системните правописни грешки!

    Коментиран от #36, #40

  • 34 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    Интересно ако някой стреля по твоите деца и после как ще се отнасяш с него и долните дезинформатори. Сигурно ще поднасяш цветя на убийците на деца.

    Какво стана със четенето на сандъците от МН17.

    Какво стана със записите от разговорите на авио диспечера от украйна сх МН17.

    Кой ще наложи санкции на саудитска арабия.Ама май те не въоражават и не разнасятп тероризъм.Също както и сащ и нато.

    Май някой не иска да излиза истината че ще му лъсне терористичният задник.

    Коментиран от #45

  • 35 999

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Киро":

    Цял свят се гнуси от действията на Америка в Ирак Либия Виетнам Авганистан и сега в Украйна .Така като тебе са мислили и Хитлер и Наполеон и други но вместо боб са яли к......ра.
  • 36 999

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Десислава Димитрова":

    А бе ти пишеш имена и цели постове без главна буква и ми говориш за правопис.НИ СРАМ НИ ОЧИ -НАГЛОСТ И ПРОСТОТИЯ.ПОРЕДНИЯТ УРОК Кире СЕ ПИШЕ ТАКА.Защо не се вземете с тоя еднакво сте умни.
  • 37 666

    0 1 Отговор
    Смърт за Русия и руските агресори!!!!!!!!!
  • 38 999

    0 0 Отговор
    Кой то желае смърт другимо я получава той честито.
  • 39 666

    0 0 Отговор
    Това за №24 ли се отнася?
  • 40 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Десислава Димитрова":

    Ти говориш за правописни грешки...

    Коментиран от #46

  • 41 909

    0 0 Отговор
    За 666 Се ОТНАСЯ !!!
  • 42 666

    0 1 Отговор
    Ало,999 споко!Защо така избирателно-за САЩ може,а за Расия не?1989г.гледахме смъртта на СССР,в скоро време ще гледаме и на любимата ви Раша на сатрапа Путкин!Жалко за обикновенните руски хора!
  • 43 Бай хой

    1 0 Отговор
    Пак ще го напиша.

    Над 4 800 души са загинали, а други 1,2 млн. са бежанци след като проруските сепаратисти започнаха офанзива срещу официалните власти от април миналата 2014 г., припомня Би Би Си.

    Най наглата лъжа от би би си.

    Факт е че киев налетя с войски и башибозук към източна украйна и започна геноцид и етническо прочистване.

    Е сега вече на всички е ясна лъжата на западните медии начело с би би си.

    Опълченците и до ден днешен се отбраняват и не са навлезли в чужда територия.
  • 44 Бай хой

    1 0 Отговор
    Как да я наречем тая опашата лъжа. Може би про европейска, западно демократична, или по точно фашистко-евро-атлантическа.
  • 45 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Бай хой":

    васко ,или ,бай хои или 999 или европеец...шизофренията не се лекува ,но е възможно да се подтиска,опитай!
  • 46 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Монго":

    ти пак не си разбрал.васко с многото никове, твоя интелектуален близнак се опитва да промени поведенческия модел в някои от никовете си ,та да решим ,че е още един привърженик на путин тук,пишеики на диалект,но за съжаление трудно може да прикрие интелектуалния си заряд!

    Коментиран от #49

  • 47 ВГЗ

    1 0 Отговор
    До вссички!
    Не се надявайте на Free Pizza, като членове на ЕС.
    Лъжат ни със ШЕНГЕН, за да се оттарвът от нас.
    Там никой не ни очаква с "добре дошли" а и у дома на никой не сме нужни.

    Излъгаха УКРАИНА за членство в ЕС и че живота им ще е както в Швейцария.
    И какво стана?
    ЕС,САЩ, МВФ млъкна, за пари и помощи забрави и дори и Полша ги изостави.
    ПРЕЛЪСТЕНА И ИЗОСТАВЕНА .
    Без работни, без икономика, скараха ги по между им.
    ГРАЖДАНСКА ВОЙНА - НАЙ-КОВАРНАТА ВОЙНА : брат- брата а син - бащата.
    Ние гледаме и злорадстваме. Не е за вярване, това което правим. Хора ли сме или зверове?
    Запада не го е жал, нито за едните нито и за другите. Олигарсите са собствениците на предприятията, заводите и земите. Войната е добре дошла за тях - населението се намалява, обеднявя и покорно ще се подчинява, за коричка хляб да работи като роб.
    А България нима не е същата?
    Разбира се, че е същата, само дето нямяме война.

    Война лесно се почва, но трудно се прекратява.
    Войната не е филм от Холивуд.
    Войната е трагедия, разрушения и много мъка.
    Войната е необходима на запада за да донесе своите "ценности" на изтока, само тогава когато икономиката му е зле.
    Запада винаги е живял на гърба на своите колонии.
    Запада неможе да живее по друг, честен начин, защото системата му - капиталистическа, олигархична, монополистична.
    С други думи, ето факти от днес в Давос, Швейцария, в интерюто пред ЕВРОНЮЗ, представителка от форума заяви следното, че 1% от населението, пртежава 50% от световния капитал.
    От тук следва извода:
    "СЛУЧИЯТ ПРИКЛЮЧИ, ЗАБРАВЕТЕ, ФРИ ПИЦА НЕ ЩЕ ЯДЕТЕ".

    САЩ има вече 18 ТРИЛИОНА ДЕФИЦИТ, ЗАЕМИ, И ДР. ЗАДЪЛЖЕНИЯ.

    ИЗХОДА: физческо унищожаване на онези на които САЩ е длъжник и онези, които не се съгласяват да бъдат излъгани.

    ФАКТИ: САЩ не са спрели да воюват.
    НАТО взе и с нашите олигарси да се сдушва, нещо се гласи и при нас весело да стане.
    Та за туй да се замислим дружно и избегнем Украинския ужас.

  • 48 909

    0 0 Отговор
    ФАШИСТИТЕ ОТНОВО ЗАГУБИХА 600 американоукраински продажници ! И ОЩЕ КОЛКО ЩЕ ГУБЯТ АМЕРИКАНОФАШИСТИ! ! БРАВО НА ОПЪЛЧЕНЦИТЕ !

    Коментиран от #50

  • 49 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Десислава Димитрова":

    Пиша от собствен а не от държавен компютър и си плащам нета от джоба си.

    А ти май пишеш в малките часове, да не са те взели на инструктаж в леговището на тероризма. Може и там да завършиш няколко академии като цвъцко за няколко месеца.
    Ха сега и един въпрос - що е то диалект, има ли нещо общо и различава ли се от жаргона.

    Къде видя че съм привърженик на Путин. Или си мишлиш че щом съм на страната на доброто и защитавам в коментарите си изстрадалият тероризиран от украинската армия народ на Донбас съм привърженик на Путин. Само до толкова. Явно от време на време имаш проблясъци на логично мислене.

    Съчувствам ти и те приветствам за опита ти в лечението на шизофрения но май ще трябва да продължиш с лечението.

    Коментиран от #52

  • 50 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "909":

    нова лъжа.убитите украинци заедно с тези от обявените от днр и цивилните при операцията в донбас са под 300 човека .убитите в украинската армия са под 50 човека.неизвестни са загубите сред руснаците ,но те ще лъснат по-късно като семеиствата им успеят да получат медиина изява,както е ставало и в предни операции.убитите украинци се погребват с големи погребения и са снимани от медиите ,руските точно обратно,багер,дупка и чао!

    Коментиран от #63

  • 51 tuzarya

    0 0 Отговор
    Истината е една - никой нормален народ не воюва в държавата си! И в Испания има баски но те не воюват с другите испанци! И във Великобритания има ирландци но те не воюват с англичаните! И в Германия има около 5 милиона турци-мюсюлмани но те не воюват с немците-християни! Воюва се само в държави в които хората са на ниско интелектуално ниво - Русия, Украина, Сирия, Ирак, Палестина..и.т.н.! Руснаците са боклука на световното население. Те не могат друго да произведат нищо друго освен средства за убиване - оръжие, но и то не е особено качествено! За толкова деситилетия бяха управлявани от пияници - Елцин, от чужди агенти - Горбачов, от недорасляци-комплексари - Медведев, от агенти на КГБ - Путин... Нищо добро не я чака тази загиваща нация - руснаците! Имаха толкова много пари, но те предпочитаха да ги прахосат за една Олимпиада - в Сочи, със съмнително реноме. Тези пари можеха да ги вложат в развитие на производството, науката, образованието и други добри начинания, а те предпочетоха да ги изхарчат.... за простотии! За това сега "духат супата" както казва знаменития Любо Пенев - Чичовото! Това е нация без бъдеще! Поне да бяха взели пример от Китай и начина му на развитие! Жалко, много жалко!

    Коментиран от #53, #54

  • 52 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Бай хой":

    васко,ти си болен човек и наистина в бг обществото не се грижи достатъчно добре за такива като теб,но тва определено не те оправдава в начинанието дето си подел,а именно дезинформация по саитовете по отношение ,на европа сащ,русия...лошото е че нивото на много ,хора е ниско и се потдават на внушение на такива като теб,а другите си мълчим оставяики лудите да се налудуват.реших че не трябва да оставям елементарни и болни хора да разпространяват глупости в саита ,които ползвам и като имам време ще разобличавам лъжите .

    Коментиран от #56

  • 53 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "tuzarya":

    Редиш словоизлияния без никакви логически връзки. Говориш за баски и ирландци, пък не си чувал за "ИРА", "ЕТА" /все мирни организации/, сблъсъците в Белфаст. Не си чувал за т.н. "Кьолнския халифат" на Каплан в Германия /съществувал много преди да се пръкне "Ал Кайда"/. Или си малък, или ти е къса паметта, или пък...
  • 54 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "tuzarya":

    С тоя турски ник май попресоляваш супата. Със собственият си народ в момента воюват украинците.

    И долни народи не са нито Руснаците нито Българите нито никой друг Славянски народ.

    Със съмнително реноме са терористичните операции на ното в северна Африка близкия изток и източна Европа.
    Олимпиадите се създават и провеждат за близост между народите. Разбира се и тук се намесват световните терористи като в същото време дрънкат оръжие и извършват тероризъм.

    Коментиран от #57, #58

  • 55 Бай хой

    0 0 Отговор
    Да не се кефят привържениците на терористичният блок НАТО. Неволна грешка.
  • 56 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Десислава Димитрова":

    Деси ма не те знам всъщност какво си но личните необосновани нападки говорят за безсилие. Ти не би могла разбира се да се изложиш, защото повече няма на къде.

    Дезинформация е повтарянето на невидимите Руски войски в украйна.

    Слушаш жалките оправдания на марионетен киев за зверствата които извършва в Донбас. Уж се бори с големият богатир.

    Жалките продажници се опитват да оправдаят етническото прочистване и геноцида.
  • 57 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Бай хой":

    Ника му не е турски, по-скоро има предвид
  • 58 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Бай хой":

    че е тузар. А туз на турски наистина е сол, но това ще го разбере някой ако това е майчиния му език . Правиш ли разлика? Аз съм ългарин, знам турски и ника му го разбрах, като "тузаря", а ти се сети за..., сол

    Коментиран от #59

  • 59 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Монго":

    Драги ми ъгарино, думата тузар е с турски корен и си е турцизъм отвсякъде - анадънмо.

    Не е задължително да зная турски.

    Обикновенно когато в близкото минало някой Българин знае турски, това най вероятно значи че го е научил в Симеоново в школата на ДС.

    Коментиран от #60

  • 60 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Бай хой":

    АнадънмО-с У е /щом ще си броим грешките/, в турския има едни вокални хармонии /малка и голяма/. И не съм убеден, че е турцизъм. А турски може да научиш, ако си завършил и турска филология /такава е завършила и Галка от "Каризма" ама не е агент на ДС/...

    Коментиран от #61

  • 61 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Монго":

    Не говоря за агентите на ДС, а за завършили школата на ДС в Симеоново. Офицерите от ДС. Когато я имаше и България де.

    Сега всички гнусяри се отчитат в позорната центрла на цру в София.

    Коментиран от #62

  • 62 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Бай хой":

    Малко съм малък за тази школа. Но нека не спамим вече темата.
    П.П. Даже думата не е и с У а с Ъ накрая и имаш цяль сричка ЛЪ изпусната в думата.
  • 63 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Десислава Димитрова":

    Ма деси ма по отношение на погребинията, за какви почести говориш в украинската армия. Та те събират и изгарят труповете на собствените си войници и ги обявяват за изчезнали за да не плащат обезщетения.

    Да не говорим за масовите гробове край Славянск и Краматорск.

    Не ти прави чест да защитаваш украинците които според теб и твоите съратници през 1944 година са окупирали България и бля бля.

    Коментиран от #66

  • 64 ДТиБ

    0 0 Отговор
    Няма семейство - когато жената е ОРТАШКА.
    Няма държава - когато нямя свое суверенно управление, политика, граници и стратегия за живот.
    ЕС- се управлява от САЩ, къде е РАВИТИЕТО му. Пука се по шевовете.
    Започва разпадането му.
    Исландия не иска и да чуе,
    Скандинавските държави и дума не споменават за членство,
    Гърция е пред прага да реши съдбата си.
    Англия не приема Еврото, а догодина ще има референдум ТУ БИ, ОР НОТ ТУ БИ.
    Шотландия,Бавария, Баски, Каталонци, Марсилия и др, говорят за отделяне т.е. всеки си стяга багажа да бяга чрез СПАСЯВАНЕ ПО ЕДЕНИЧНО.

    ТИТАНИК ПОТЪВА ! ! !

    А БЪЛГАРИЯ СЕ СТРЕМИ ДА СЕ ДОБЕРЕ НА НАЙ- ГОРНАТА ПАЛУБА КЪДЕТО, ОТЧАЕНИТЕ МУЗИКАНТИ СВИРЯТ КЛАСИЧЕСКАТА МУЗИКА - ДЕМОКРАЦИЯ, СВОБОДА, ИНТЕГРАЦИЯ, РАЗВИТИЕ И АКО СЛУШАТЕ ПОКОРНО ЩЕ ВИ ПУСНЕМ В ШЕНГЕН т.е. В ПЪРВА КЛАСА ДА ПОГЛЕДАТЕ А МОЖЕ И ЗА ПРИСЛУГА ДА НИ ПРИЕМАТ.

    Какво още ни е нужно за да разберем, ЧЕ ДУША СКОРО ЩЕ БЕРЕМ ?

    Ако не сме хора да мислим и разсъждаваме, значи имаме животинско мислене, а щом сме говеда значи и касапите не са далеч!


  • 65 ОПА ОПА

    0 0 Отговор
    Булгаристан е Урташка държава.
    Кой от де доди и и го надява.

  • 66 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Бай хой":

    хоп и новата васкова лъжа!в украйна има пубилчен регистър на убитите войници в конфликта.той е поименен и са упоменати мястото и времето на смъртта.там всеки родственик може да провери и ако е недоволен да протестира.тва е реда ,подобен на този в в другите страни по света.при терористите такъв регистър няма естествено и заравят труповете де намерят ,бяха запокитили барем 100 човека в едно езеро щото са нямали време и желание да ги копат.освен това крият могилите на руските военни за да не се правят медиини разследвания ,а и отричат причините за смъртта ,което води семействата на войичетата в отчаяние,но тва си е маниер в русия не от вчера!
    https://www.youtube.com/watch?v=x6RFu553vqk

    Коментиран от #69

  • 67 ДТиБ

    1 0 Отговор
    До Деса - поетеса,
    Изглежда ти е тудно за завъдиш романс, щото още не си в леглото.
    А скучаеш и глупости пишеш но факти въобще не знаеш.
  • 68 а ма да

    0 0 Отговор
    Жената Деси,
    има своето библейско предназначение, да се грижи за дома,мъжа и за децата. Децата искат маичината ласка а мъжа Деси, както и колата, освен ласка имат нужда и от доста смазка.
  • 69 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Десислава Димитрова":

    Те и затова украинците се крият от поредната мобилизация обявена от потрошенко.

    А и га видят дебелия крой беж в Русия, за да получават помощ.

    Май не споменаваш десетките митинги по цяла украйна на които майки търсят децата си обявени за безследно изчезнали или дезертьори.

    Преди 70 години украинците пак бяха с напреднала германия против мужиците. От там произлиза и метода ХОЛОКОСТА ако изобщо знаеш за какво иде реч. Същите методи, идеи и цели.

    Коментиран от #70

  • 70 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "Бай хой":

    тва е нова лъжа.няма дестки митинги на такива майки,напротив след последните събития украинците масово се записват в армията.мобилизацията също не е тайна ,а тече официално.ако имаш доказателства в обратното логни ги ,лъжецо!и пак ти казвам не ми пиши от десетките ти никове,поетичните ти напани и интелектуалия ти заряд са визитна картичка която не можеш да скриеш дори като се опитваш да пишеш на диалект.
  • 71 Я ба даба дууу

    0 0 Отговор
    Деси,
    яс мислъ, че ако дадеш газ, може и да запалиш.
  • 72 Поетеса

    1 0 Отговор
    Деси,
    ако желаеш да си повдигнеш нивото на позитивна информация, по политиките, напиши ми какви езици владееш: немски, английски, руски.
    Тогава с удоволствие бих ти препоръчал чужди независими източничи за информация а не българските, които са средство за масово поразрване/СМП/- съзнанието на населението ни.
    СМП у нас са собственост на върхушката и имат за здача да държат хората в заблуждение с цел лесно управление.
    Когато разполагаш с достоверна информация, тогава и изводите до които сама ще стигнеш чрез тях ще са правдоподобни.
    Виждам, основателно се гневиш по критиките към теб, защото формат на общуване тук няма за цел да се дискутират дълги теми, а само да се види що за резултат са постигнали СМП сред населението,
    Но с малко приказки да завършим. Истината трудно се открива, както в криминален роман и филм, нуждае се от много четене и събиране на факти, както при мозайката, парче по парче, къс по къс, отнемащ много време, докато се оформи картината.
    Докато лъжите са злъчни, злостни, сладникави, измамно преиначени факти, готови за бърза консумаця от збързаните в своето ежедневие хора, които въобще на подозират че са лесна плячка в лапите на една ужасна, капиталистическо - демократична месомелачка.
    Така е било винаги, така е и днес.
    Народа трябва да се образова.
    А това изисква много труд.
    Не те заставям и не настоявам да ми пишеш, само ако ти пожелаеш.
    Всеки един от нас който е в състояние да вижда а не само да гледа ще е от полза за БЪЛГАРИЯ.
    Това от ме Деси.
    Да жевее НАРОДНА БЪЛГАРИЯ И РУССИЯ.
  • 73 БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКЯТ НАРОД,
    НАРОДА НА БОТЕВ, ЛЕВСКИ, КРАДЖАТА, БЕНКОВКИ,
    ДА ЖИВЕЯТ ОТРУДЕНИТЕ ЧЕСТНИ ХОРА.
    Това е истинската България, а не самозбравилата се ОЛИГАРХИЯ.
  • 74 ПРАВДА

    0 0 Отговор
    На You Tube, гледайте "Вести недли" от днес 25.01.2015.
  • 75 ПРАВДА

    0 0 Отговор
    You Tube" Воскресний вечер" с Владимиром Соловевим (25.01.2015) ВГТПК
  • 76 Бай хой

    1 0 Отговор
    действителната истина

    https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&v=X7P-11G74zo&feature=player_detailpage&x-yt-cl=84503534

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eBb9CL1h8Z4&x-yt-ts=1421914688&x-yt-cl=84503534