Last news in Fakti

18 Януари, 2015 18:45 3 675 77

Киев си върна контрола над летището в Донецк (Видео)

  • донецк-
  • украйна-
  • боеве-
  • донбас

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че Донбас ще бъде възроден

Украинската армия е започнала „мащабна операция“ в събота през нощта. Те дори са успели да си върнат контрола върху почти цялата територия на летището в Донецк, съобщи военният говорител Андрий Лисенко.

В петък проруските сепаратисти обявиха, че са взели стратегическото летище. От Киев пък обявиха, че в аеропорта има дузина украински войници.

Успяхме почти напълно да прочистим територията на летището, което принадлежи към територията на украинските сили, каза Андрий Лисенко. Той не пропусна да припомни, че операцията е върнала бойните линии близо до летището до предходното статукво и украинската армия не е нарушила мирния план от 12 точки от Минск, договорен с Русия и сепаратистите през септември миналата година. През последните седмици са били убити четирима украински войници, а други 32 са били ранени при сраженията от последните 24 часа.

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че Донбас ще бъде възроден, предаде ТАСС. Порошенко участва в Похода на единството в памет на жертвите на терора. Той заяви: Ние няма да се откажем от нито един къс украинска земя, ще възродим Донбас и ще докажем, че нашата сила е в единството.

Походът започна от парка, наречен на името на Тарас Шевченко. Над десет хиляди души с украински знамена и табели с надписи на два езика - украински и френски - "Аз съм Волноваха" - преминаха по улиците на столицата до площад Независимост.

Участниците в акцията почетоха с минута мълчание жертвите на трагедията от украинския град Волноваха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2211

    1 1 Отговор
    Четете малко и руските сайтове преди да пишете.
  • 2 колев

    1 1 Отговор
    Кви руски сайтове бе,там има тотална цензура на интернет информацията
  • 3 ASD

    1 1 Отговор
    Инфото ви е старо и неточно. Украинците са загубили летището преди 2 дни. Вчера и днес се опитаха чрез масиран обстрел да изтласкат сепаратистите и да си върнат контрола. Обаче последва контра настъпление. Резултатите са тотален разгром за украинските части, пренасяне на фронтовата линя няколко десетки километра навътре /на украинска/ територия.
    От елитните украински специални части обучавани в САЩ нищо не е останало. И..... те така

    Коментиран от #5

  • 4 уди

    0 0 Отговор
    ....и като се събуди-краката ти отвитиии....
  • 5 Дядо

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ASD":

    Момче, стига вече да пиеш ракия и пушиш канабис. Виж какви глупости вече пишеш... А извьнземни на Украйна още не помагат?

    Коментиран от #6, #7

  • 6 ASD

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо":

    http://rusvesna.su/news/1421611331
    Ето още малко "глупости" има даже и видеоклип на който ясно се вижда АМЕРИКАНСКОТО оръжие пленено изоставено от украинците в аеропорта.

    Дедо научи се да смяташ. Урките нямат шанс нито като бройка нито като качество на въоражение. Победата им е невъзможна.
  • 7 ASD

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо":

    Дедо няма извънземни, само приказни герои се споменават по сводките. Буратино, Тюлпан /лале/, Ураган, Смерч и Чебурашка заедно със Змей Горянин.

    Последните двама така и не разбрах какво представляват, но другите ги има в уикипедията.

    Коментиран от #8

  • 8 Дядо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "ASD":

    а защо автомати изгоряли... а патрони имат такъв блясък??? Изобщо човек, цункай руств в задник, защото скоро те вземат Оскара за спецефекти... Ако не знаеш - това магазин Метро ... къде идва репоратж.. А така той аеропорт те взели поне 10 пъта.... Така че гледай чичо гугл той поне има по добра от теб памет.
    https://www.google.ru/?gws_rd=ssl#newwindow=1&q=%D0%B2%D0%B7%D1%8F%D1%82%D0%B8%D0%B5+%D0%B0%D1%8D%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0+%D0%B2+%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%86%D0%BA%D0%B5+%D0%B2+%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+2014

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо":

    "Дядо",ти не си българин!Откъде си "дядо"?:)
  • 10 Дядо

    0 1 Отговор
    Украйна - голяма страна, с прекрасни хора. Аз съм сигурен че Русия няма шансове да спечели тази война... Те не могат още да оправят Чечня... Нафта падне още и до виждане мистер Путин! Нямат руснаци идея за която трябва да гинат в Украйна. А украинци пазят своята земля.

    Коментиран от #11, #19

  • 11 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дядо":

    Хаха!Как само те поэнах с помощта на "дедукцията"/понеже си дедо/ че не си "тукашен"!Еса щи кажа един виц в тая връэка:ЦРУ решили да внедрят супершпионин в СССР,като эа целта подложили индивида няколко години на страхотни психически и фиэически тренировки.Когато минал границата с абс. иэряден паспорт,шпионинът решил да се пробва в първото неголямо градче и вляэъл в местната кръчма.Поръчвал водка и сельодка,черпил съседните маси,скочил в оркестъра и пял руски романси,танцувал перфектно каэачок...иэобщо бил душата на компанията.По едно време един старец от съседна маса дошъл при него эа да се чукнат с водка ,потупал го по рамото и му каэал"Браво младеж,също като истински руснак си,ама явно не си тукашен.та откъде си каэваш...?"...Въпросът е как го е раэкрил стареца.А отговорът е прост...БИЛ Е НЕГЪР!
  • 12 Vasik Atanasova

    0 1 Отговор
    РУСНАЦИТЕ НЯМАТ РАБОТА В УКРАЙНА
  • 13 ASD

    1 1 Отговор
    Руснаците са 50-60% от населението на Украйна. Единствения начин те да не са там е или геноцит, който Русия няма да допусне или Разделяне на измислената държав на поляци и руснаци както си е й било. Преди 200 години Киевска Рус е била столицата на Русия.

    На 17-ти порошенко издаде заповед за масиран обстрел на жилищтните райони с цел избиване на всички които се противопоставят. Днес 20-ти амрията му е вече е разбита и моли Москва за примирие, след като отхвърли това на 17-ти.

    Бой по фашистите до дупка.

    Коментиран от #17, #20

  • 14 mediator37

    1 0 Отговор
    Според мен Порошенко- милиардер и бивш успешен бизнесмен, който разбира от реклама и промиване на мозъци, прави скъпи военни операции, без никакво стратегическо значение. Това не е летище, а картофена нива. И вероятно никога няма да бъде повече летище в близките 10 години.
    Обаче идеята е да се тръби- Върнахме си (Какво?) - ЛЕТИЩЕТО! Ура!
    А правилният отговор е Върнахме си КАРТОФЕНАТА НИВА! Ура!
    Дали Украйна няма да фалира правейки скъпо струващи и ненужни военни усилия ? И Русия не е цъфнала финансово, но поне не е затънала в борчове и руснаците стоят на топло. Украйна е доста по-зле.
  • 15 999

    1 0 Отговор
    Политиката е най гадното нещо на света . Тези хора имат общи бракове, та децата им какви са, преди 15 г.бя ха братя правеха самолети летяха в космоса и така нататък. Не знам същото беше и с Югославия и като гледам нит са цъфнали нит са вързали вече 10г. Защо ли си мисля че формулата е" разделяй и владей" а от цялата работа губят обикновените хора които се избиват за каузи измислени от хора с пури в ръка скъпи отлежали напитки ,супер милярдери които нито ги интересува думите свобода, чест ,независимост а тяхната пътеводна звезда се казва ЛАКОМИЯ ама голяма лакомия .
  • 16 раптор

    1 0 Отговор
    Добре де! Като руската държава воюва там, защо няма нито едно доказателство?!?! Там воюва руската нация! Про-руски украинци, осквернени беркутовци, чисти руснаци и хора от други държави, съпричастни към идеята! Цялата ситуация е реакция на престъпните действия на майдановските наркомани, подкрепяни от ЦРУ! А за Крим... Крим си е чисто руски... Принадлежи ни и както англичаните, китайците, японците, французите и други могат да всимат каквото е тяхно и каквото не е, така и ние можем да защитим нашите сънародници и да си върнем златните територии! В противен случай там щеше да има база на САЩ, което е абсолютно недопустимо и е в разрес с договореностите! Но някои неща трябва да се подхванат от рано, защото може да стане твърде късно!

    Коментиран от #18

  • 17 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "ASD":

    руснаците в украина са колкото турците в бг!
  • 18 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "раптор":

    раптре,по сериозно!!!нямало доказателства!ти щом си военен човек би трябвало наи-малкото да го твърдиш.само ми кажи би ли могло събрано от кол и въже опълчение да бъде активна страна в конфликта?изключвам преките доказателства като кадировия спецназ или безброините колони с техника и хора дето влизат постоянно от русия .та чакам отговор и се надявам да бъдеш конкретен!
  • 19 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Дядо":

    тва е истината!
    руснаците са велик народ и ако някои ги нападне ще види бая зор с тях както е било в историята,но в украйна самите те виждат, че са окупатори и като излкючим кримиконтингента и професионалната армия другите не искат да воюват!
  • 20 FCK

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ASD":

    В някоя кремълска сводка ли ги прочете тия 50-60%? Украинци са 77.8% , а руснаци 17.3%. Това е от преброяването през 2001 г. така че няма как да гледаме на него като на манипулация имайки предвид днешните събития.
  • 21 Бай хой

    1 0 Отговор
    Какво значение има кои колко процента са.

    Най голямото зло е разделянето и противопоставянето на братя.

    Какви толкова големи разлики има между Руснаци и украински. Ми никакви изобщо.

    В америка казват че между негрите и белите няма разлика и трябва да живеят в мир и разбирателство в една страна.

    А вижте какво правят в Европа терористите от вашингтон, каква омраза насаждат между кръвни братя като Сърби и Хървати, Българи и Македонци, Българи и Руснаци, украинци и Руснаци, Грузинци и Руснаци и мн. др.

    И какви подкупни същества има да им играят по свирката и да си унищожават държавите.

    Кеив инструктиран от вашингтон изпрати войските си да разрушат Донецк и Луганск - факт.
  • 22 raptor

    0 0 Отговор
    Не съм военен човек Десислава! Официални доказателства не са представени до момента! Не смятам обаче, че Русия ги подкрепя пряко, косвено със сигурност... Общо взето ни въвлякоха в тази ситуация и сега ни правят к*нски номера! Интриги като тези по-време на управлението на Нерон... Дивотия! Лоша ситуация за нас, но ние и в лошите ситуации намираме щастие и душевен мир! Възможности за диалог няма! Водим пасивна война вече! Ако не беше ядрения ни щит, до сега да са ни спретнали иракски сценарий...
  • 23 mediator37

    1 0 Отговор
    Няма нищо справедливо и "законно" в границите на автономните републики на Украйна чертани от идиота Сталин. Толкова са "справедливи" тези граници, колкото са "справедливи" границите на България по Ньойския договор. Българи подарени на Сърбия и Румъния и руснаци подарени на Украйна. Добър ден!
    Така че това, което е днес Украйна като граници е малоумна приумица на психопата Сталин. Това е една фикция и е редно украинците да приемат факта, че Донбас и Луганск са руски. Точка.

    Коментиран от #27, #28

  • 24 раптор

    0 0 Отговор
    Десислава оглеждам се да видя къде е забелязано присъствие на редовни руски части в украйна... Влизам в украинските сайтове и гледам - хвали този, хвали онзи... руски войници уж... После проверявам до каква степен може да е вярно и разбирам, че е абсолютен театър! Всички сюжети са глуповато нагласени и разбира се - веднага и с лекота опровергани! Като онзи запис на бунтовниците свалили малайзийския самолет... Излезе 1 час след падането на самолета и в Ютиуб, целия свят видя датата на създаването на файла - 1 ден преди инцидента! Което е наистина плашещо!

    Коментиран от #30, #31

  • 25 Дядо

    0 0 Отговор
    За всички русофили -
    http://censor.net.ua/photo_news/320529/propagandist_russia_today_grem_fillips_vydaet_snimki_iz_supermarketa_za_zahvat_aeroporta_fotoreportaj

    http://news.bigmir.net/xgallery/2014/830080-TOP-60-fejkov-rossijskoj-propagandy

    http://obozrevatel.com/topic/fejki-rossijskih-smi/
  • 26 Дядо

    0 0 Отговор
    Ако искате погледнете за самолет Боинг на снимка..


    само глупаци вярват на пропаганда и на голям брат.
  • 27 Дядо

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "mediator37":

    още един голям историк)))) Киевска Русь - какво отношение към Москва??? Трябва да учиш история
  • 28 Дядо

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "mediator37":

    А Бургас турско градче? Ти какво изобщо знаеш за история на Украйна и Руска империя?

    Коментиран от #32

  • 29 раптор

    0 0 Отговор
    В днешната ситуация всеки прави фейкове за да бъде интересен... Само дето ние не се хващаме на фалшивите! Фалшиво ли изгоряха хората в Одеса? Фалшиво ли горяха беркутовците 2-3 месеца? Фалшиво ли страда населението на Донбас? Фалшиво ли е щастието на кримчани? Това са все фундаментални истини! А за това, че има хора които ни хвърлят прах в очите - не отговаряме! Грешници има бол! Русия е добра страна и народа и е добър, но сме заплашени от тотален разгром, защото от 5-6 века сме трън в очите на Запада! Тъжното е, че братската любов не може да надделее над лъжата!
  • 30 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "раптор":

    тва е наи-сериозния комплекс на руснаците че запада ще ги напада.от времето на сталин,а и от преди това тва е основната песен дето се пее в русия за да се оправдаят грешките.аз не съм руснак ,но познавам добре руската история ,литература ,а и политиците в последните години.америка и европа ги боли фара за русия ,нито им влиза нито им излиза ,а и не искат да воюват ,щото на тях не там им е силата,те искат да търгуват и да си живеят живота.трудно ще накараш американец или белгиец да вярва в щуротиите дето ежедневно се изсипват на руснака в медиите му.европа няма армия ,а америкаснката военна доктрина се хуманизира толкова много ,че трудно се справя с неуките камилари,макар да е в състояние да ги избие за седмица барабар с логистичните им центрове.та тва е истината за евро-американските мераци към русия.що се отнася до руското участие в украйна.
    знаеш ли рапторе, колко харчи един танк на ден гориво или колко са консумативите на един батальон в бойна среда?дори и да не знаеш би трябвало да предполагаш, че са значителни и няма как те да се попълват адекватно в новорусия щото тя нито добива нефт нито има сериозна военна промишленост,а запасите квито и да е имало от украйна са свършили отдавна,тук няма да се спирам на това че опълченците воюват с танкове които няма как да са трофеини щото ги няма в украинската армия,както и на разчетите необходими в тила за подсигуряването на боеспособност.демек новорусите няма как да воюват без огромна военна потдръжка в оръжие
  • 31 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "раптор":

    демек новорусите няма как да воюват без огромна военна потдръжка в оръжие и гориво.тва един път!
    няма как да не ти е направило впечетлението на един специфични доброволци в редиците на опълченците ,а именно кавказците ,които няма никаква логика да се бият като доброволци на страната на сепаратистите ,но те са там стотици и се приемат за кадировци,демек спецназ на рамзан кадиров,острието на путин в кавказ.има достатъчно надеждни клипове с тях .освен това има доста убити руски военни по време на служба ,както и имаше заловени десанчици с плоската история, че са се заблудили въпреки, че да се заблуди десанчик само по себе си е смешно,но кво би казал конкретно за това ,че псковската дивизия след боевете в началото на август бе наградена с орден суворов от путин съвсем официално?
  • 32 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Дядо":

    Какъв Бургас, какви турци те гонят?
    Кога са дошли турците тук на Балканите и откога траките, славяните, българите -т.е. ние сме тук, бе, аланкоолу? Ти думата автохтонно население чувал ли си я?
    Пришълците -турци като са дошли от Мала Азия на Балканите преди няколко века не са донесли писменост, култура, икономика, технологии, а са клали до крак геноцидно.
  • 33 раптор

    1 0 Отговор
    Защо да е комплекс? То си е самата истина! Погледнеш ли исторически си е така! От убийството на цаr Павел, та дори от смутните времена или тефтонските набези! Предполагам и ние не сме невинни, но ни презират и то е ясно като бял ден! Нашия грях е, че не сме наследници на римските традиции... И заради това сме различни! Бунтовниците се спонсорират от хора като мен, от хора с възможности, но не и от руското правителство! То си затваря очите за тези действия на руския народ и е абсолютно право! Ако има кадъровци, въпреки, че не съм виждал, то те действат под наставленията на Кадъров! Той е дарен с по-голяма свобода на решенията и е преценил, че може да насочи свои бойци за да укрепи позициите си в Чечня! Това си е неговия избор и е прав! Пряко руската държава не участва! Косвено - да! Но пак - това е съвсем справедливо решение!
  • 34 раптор

    1 0 Отговор
    Ярки примери има за това колко ни презират! Мога да изброявам с дни! Един пример - как постоянно ни натякват за пакта Молотов-Рибентроп, но никой не споменава каква е била ситуацията тогава! Как поляците са сключили пак с германците за подялбата на чехословакия... и как са си я поделили! После, нас ни изкарват за користни! И ти или си неука, или просто честолюбието ти е засегнато по някакъв начин!

    Коментиран от #35, #36

  • 35 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "раптор":

    значи не ми отговори що на псковската дивизия и е даден орден суворов :).няма как благодетели да финансират война ,тва са много пари и няма как те да са събрани без помощта на държавата ,а тя трябва да позволи да се закупят оръжия от нея ,да се транспортират,да дойдат руски запасняци или кадровици да ги управляват тва е дълаг и сложен процес на организация и няма как да стане пак казвам без съдействието на държавата.в нета в руски извори има достатъчно убити руски войници включително от въпросната дивизия ,щом си руснак може да влезеш и да ги видиш ако не ги намираш ще ти пратя линкове.кадировците са снимани от руски сми и говорят свободно за това кви са ,мога да ти пратя линкове и за тях ако те интерасува.
    що се отнася за европеиския фронт срещу русия и примера с тефтонци и т.н. ,такива войни има навсякъде в европа по онова време,както и формирования,против англия,против франция,против испания...демек русия не е парадокс,но европа винаги е помагала на русия в трудни моменти ,спомни си благотворителността в глада след 1 вата световна,американо-англииската помощ през втората световна,благотворителните акции след падането на комунизма.европа иска силна ,но модерна русия с която да търгува и да работи дългосрочно и америка го иска същото,щото тва е най-адекватната ситуация за белите държави и докато русия се държеше така всичко бе ок.преливаха се капитали ,технологии,купуваха се суровини,пътуваха хора...,но путин реши да ви става цар и пак се заигра с врага щ

    Коментиран от #41

  • 36 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "раптор":

    ,но путин реши да ви става цар и пак се заигра с врага щото не му се правят икономическите и политически реформи ,които биха направили русия нормална държава и се заигра с руския манталитет и имперски комплекси и пак го докарахме до под крушата!взе крим ,но загуби украина барабар с целия свят.и пак се почна ,като при сталин ние ги окупирахме щото те щяха да ни нападнат ...
    що се отнася до пакта молотов рибентроп ,рапторе,тва е върха на аизберга,ссср работи с хитлер от идването му на власт ,сталин жертва цялата германска комунистическа партия в това сътрудничество и целите му са абсолютно агресивни,но пак манипулираше руснаците с образа на врага и превантивната агресия.

    Коментиран от #37

  • 37 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Десислава Димитрова":

    Русия си е нормална държава и Путин е нормален президент. Не те тръгнаха да правят кървав преврат в киев и да разполагат ракети по границата със сащ.

    Знаеш ли изобщо къде се намира Псков и на колко километра е от украйна или също както интригантите терористи от вашингтон ще твърдиш че ученията на Руската армия в Астраханска област са били на границата на украйна и трябвало да се изтеглят от там.

    И Рибентроп е пътувал по-често до лондон и са известни и договорите му с великите британци.

    Продължавата да ръсите мозъци за подялбата на полша но и до днес лвов е в границата на украйна.
    Поляците забравят кой ги избави от хитлер и кой и защо разруши варшава но бог ги наказва дори и в днешно време за наглостта им.

    Уж са против Русия холерите а северен поток си работи без проблеми, за разлика от шистовото сондиране в Полша.

    Коментиран от #45

  • 38 raptor

    1 0 Отговор
    Гледам имаш огромна енергия да ръсиш разни компромати... Аз лично не съм се задълбавал и нямам нужда! То всичко е ясно и без да се напъвам! Не мога да ти отговарям на всички въпроси... Да беше чат или нещо такова - ок! Шейховете как спонсорират разните радикални организации без знанието на собственото им правителство или само с догатки... Не, че е добър пример, но подходящ! Така и руското население спонсорира идеята на бунтовниците! Варианти всякакви! Руското правителство пряко не може да си позволи!

    Коментиран от #46

  • 39 раптор

    1 0 Отговор
    Да наистина... Англичаните много са флиртували с Хитлер! А тая глупост за това, че сталин втълпил на руснаците, че хитлер е техен враг е пълна глупост! Той хитлер е враг на цялото човечество! Няма нужда от втълпяване! Логиката ти е тотално объркана и манипулативна!

    Коментиран от #47

  • 40 раптор

    1 0 Отговор
    И как прецени точно, че заради путин целия свят ни е обърнал гръб? 1во имаме сериозни партниори с които ставаме все по-близки - Китай, Индия, Иран, Бразилия, Аржентина и още други! 2ро В европейските правителства не цари тоталното мнение, че действаме користно! Сред европейците има много поддржници на Русия... Малко ни изманипулираха с цената на нефта, ама не е края на света! Напротив - това е почвата в която ще израстне новия световен ред, защото настоящия е вулгарен и е само в интерес на старите играчи!
  • 41 раптор

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Десислава Димитрова":

    Да си държат на думата, да не се месят в деликатни за нас теми и всичко ще е наред! Какви ни искат те не ни засяга изобщо! Тия розови схеми, че ни желаят добро не ги вярваме! Наклон ще дават на робите си! С нас само ще преговарят на равни начала! Тяхната загриженост е абсолютно измамна! Особено изброените от тебе примери! Най ми е смешно за помощите след разпадането на СССР! Добре ни помогнаха! До 2000та година Русия беше пълен насрач! Като се появи Путин нещата потръгнаха реално!
  • 42 раптор

    0 0 Отговор
    Много добре знаем как "помагат" на държави в тежко положение... Примерите нямат край и все завършили трагично! Има изключения 1-2 от 100!

    Коментиран от #48

  • 43 раптор

    1 0 Отговор
    Относно това как са ни обърнали гръб европейците: https://www.youtube.com/watch?v=lnsWFk8S-Mw
    Ще им светне, че америка само ги манипулира! То това и е целта - да скарат ЕС и Русия, та двете страни вечно да зависят от тях!

    Коментиран от #49

  • 44 Киро

    0 1 Отговор
    Браво! Изривай руски наемници от държавата си! Тези руски бацили само съсипват Украйна и я тровят, изхвърляйте ги, точно така!
  • 45 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Бай хой":

    васко ,щом русия е нормална държава ,а европеиските такива са ненормални,що не идеш там да работиш живееш или поне да си починеш?путиновист ама не ти се ходи там ни на шопинг, ни на разходка:)?та те питам и теб щото знаеш явно къде е псков защо путин награди псковската дивизия с орден суворов?
    поляците много добре знаят кой им натресе хитлер нападайки ги в гръб заедно с него ,кой им взе половината държава и кой ги пороби след хитлер още 45 години.тва те много добре го знаят както и съседните им държави изпитали хуманната съветска окупация ,отнела живота и свободата на милиони ,поляци,украинци,литовци,латвиици,естонци.може да питаш някои поляк или балтиец ще ти каже .
  • 46 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "raptor":

    никви компромати не ръся ,просто не искам да съм поредния лапнишаран на руската пропаганда и се интерасувам по-детаилно,после задавам въпроси на опонентите си.както и отговарям на такива.чета различни автори,гледам различни медии и си правя изводи.много ползвам руски извори ,чета руски писатели ,историци ,анализатори...изключая финансираните от путин всички други имат едно и също мнение подобно на моето,щото моето е изградено на базата и на тяхното:)!
  • 47 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "раптор":

    германия е в изолация след първата световна война ,а и е с забрани да развива военното си дело.ссср обаче предоставя тайно от света летища и полигони за немските летци и танкисти,сътрудничеството се задълбочава при хитлер .заради това сътрудничество ,сталин жертва огромната комунистическа партия на германия ,която е разгромена след идването на хитлер на власт без никаква реакция на ссср ,затова е и цирка с лайпциския процес и за това е освободен димитров .селектирано изтребление ,типична сталинова схема ,но изпълнено с ръцете на нацистите.след като почва втората световна война руснаците подкрепят суровинно германия до деня на нападението и над ссср .много са интересни спомените на първите немски войници влезли в ссср ,те се забавили малко за да влезе последния влак с руско жито!майтап...
  • 48 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "раптор":

    прочети спомените на никита хрушчов ,ще се учудиш много ква помощ получавате от сащ и англия през втората световна война.провери броя на безплатните кухни в русия след първата световна война с американски благотворители.виж колко завода и технологии купи ссср между войните от лошия сащ за да развие промишлеността си.дори шасито на т 34 е американско:)!така бе и като се сгомни работата 90 година ,пак помощи .и като се уцаферите се почва фашисти ,капиталисти,окупатори.после се чудите ние като ваши ученици що сме неблагодарни!
    що един ваш ръководител не излезе и не благодари за тези актове на добра воля ,а напротив те се крият и до днес като нещо мръсно.европа и сащ нямат намерение да окупират русия,дори да го искат не биха могли да го сторят ,а и разцепена или нестабилна русия би била заплаха за световното съществуване и винаги когато русия е изпадала в криза и се е помагало,сега пак ще стане така в крайна сметка,но ще има глава да пати.
  • 49 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "раптор":

    европа е наясно,кой причинява тази история в украйна.европеиското мнение е ясно и единно,а тези репортажи показват как работи руската пропаганда.
    бабата вика: няма как да ни обстрелват днр ,тук е тяхната територия!!!така са викали и разтрелваните от сталин офицери-няма как сталин да знае :)!само че истината е друга и се разбира по-късно за съжаление на страдащите!

    Коментиран от #50, #51

  • 50 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Десислава Димитрова":

    Ма деси ма, ми ти тука няколко най-обикновенни коментиращи не можеш да убориш а си тръгнала с демагогии да промениш истината. Да знаеш на лъжата краката са къси.

    Наистина на Европа им е ясно и тази яснота ще се стовари със страшна сила върху виновните терористи от вашингтон.

    Жалки ти са твърденията че Руснаците са лоши само защото са Руснаци.

    Това в украйна и на децата е ясно че е причинена от хамериканците, както и навсякъде другаде по света.

    Русия никога и никой не е нападнала досега. Но който им е посегнал си е получил заслуженото.

    Твоите господари от хамерика май никак не искат да санкционират помагачите на терористите от саудитска арабия. Защо ли. Ми защото сте сбъркани предатели продаващи Род и Родина за жълти стотинки.

    Коментиран от #56

  • 51 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Десислава Димитрова":

    Пълни небивалици говориш! Ти си тотален враг на Русия, съдейки по начина по който постоянно извърташ нещата! Селска хитрост! Знаеш ли колко руско злато е изпратено в САЩ, Франция, Швейцари и Англия в обмен на товари, които в крайна сметка не са получени! Над 100 тона! Знаеш ли как Чърчил е умолявал Сталин да усили натиска срещу Германия и как го е направил, след което Хитлер е пренасочил 2/3 от състава предназначен за западния фронт! Какво се опитваш да замажеш очите с някакви дреболии?!? 10% от стоките за СССР идват от САЩ и Англия! Да кажем, че не е малко! Ама като си предал някой и в един момент той ти е абсолютно нужен и незаменим, му помагаш! Просто ти си яростен враг на Русия и не струваш! Само лъжи и манипулации! А
  • 52 раптор

    0 0 Отговор
    По-скоро може би малко ще се образоваш от мен и ще разбереш и другата страна на монетата! По-важната! Не да подхвърляш трохи и да си мислиш, че казваш нещо важно!
  • 53 раптор

    0 0 Отговор
    За поляците даже не споменавай! То стига факта, че с хитлер са си поделили чехия... Сталин им е изпращал на поляците десетки предложения за сътрудничество, те надменно са ги пренебрегвали! Тия чакали нямаш право да ги споменаваш!
  • 54 раптор

    0 0 Отговор
    Къде ни е имперското злато изпратено за неизпълнените поръчки по време на ПСВ?!?! Ти ми говориш за помощи!!! Първо ни прецакват, после ни замазват очите с някакви трохи! Не изпрати ли Русия войски на западния фронт?!?! Мммм?!?! Ей хиено!
  • 55 раптор

    0 0 Отговор
    Ако не беше СССР, Хитлер щеше да спечели с вероятност 1000%! А твоите пичове от САЩ, Англия и Франция щяха да са нацистки страни, а не да са псевдо демократи, "зашитаващи" правата на човека когато им изнася! Хиената си е хиена! По-добре груб приятел от мил враг!

    Коментиран от #57, #58

  • 56 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Бай хой":

    васко,отговори ли на въпросите ми?всичко дето пишеш е лъжа или демагогия и се вижда след простите въпроси дето ти задавам .лафчетата ти от типа всички знаят или и малките деца го знаят...са си просто празни приказки,когато трябва да подкрепиш твърденията си !та чакам!
  • 57 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "раптор":

    искам да се образовам ама нищо не ми даваш като образователна информация.да приема като чиста монета как ти и компания издържате ,добре въоражената и организирана армия на донбас ми идва малко,как да ти кажа...
    поляците не са си поделили чехия с хитлер,а са взели едно мако крайче с поляци в него,подялбата означава адекватно разделяне.при алтернативата парчето да иде в германия си е направо правилно решение.в случая с чехословакия имаме подобна ситуация като тази сега с украйна и русия и дано европа не реагира като чембърлейн 38 година.предложенията на сталин са като предложенията на вълка към козлетата от известната приказка-отворете ми вратата да си поиграем ,ауууу!подобно предложение има и към балтииските държави,а и към българия,всички завършиха по един и същ сценарии,прерастваики в народни репубили и съпровождащите ги екстри!
    през първата световна война русия излиза от войната сключваики мир с германия изоставяики съюзниците си,тва ако не е изоставяне на ангажимент не знам кое е!къде ви прецакват не се сещам и кой го прави?след като се отказвате от ангажимента си след първата световна ,америка ви спасяваше от глад поне 3 години с интензивна програма и безплатни кухи е пропуснали са да ти го преподават по история ама нищо вече го знаеш.после купихте цели заводи от щатите пак с тяхна благословия за да се въстановявате,тва пак не го пише ама на!къде е пратил ссср войски на западния фронт, че нещо ми бяга този момент от историята?хитлер след превземането

    Коментиран от #60

  • 58 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "раптор":

    хитлер след превземането на франция свършва мача на запад,нито има флот нито авиация с които да стъпи на албиона ,а времето работи срещу него и го очакваше сценария от 1918 ,макар че ссср му даваше суровини и храни,което пак са ти спестили в училище.друг е въпроса че чичко сталин с 20 млн. та си армия е готвел тва дето направи лудия ефреитор с жалките си 200 дивизии.демек въпрос на време бе сталин да нападне европа ако хитлер не го бе изпреварил и тва ако не е имперско мислене не знам кое е.ком партиите в цяла европа бяха мобилизирани в това начинание ,как червената армия ще освободи всичко до гибралтар и ще настъпи рая на земята.тва също ти са го спестили в училище нали?питай някои руски историк да ти намери в някои музеи барем една военна карта от преди 41 година където съветската армия да тренира отбранителни операции!
    явно доста ти е избягало от историята та си забравил, че втората световна почва с англия и франция от една страна и германия и ссср от другата при нападението на полша,та няма как да ги търсиш пичовете при хитлер,те ако искаха да са с него нямаше да почват втората световна война!
  • 59 раптор

    0 0 Отговор
    Хахаха! Добре значи ти ми казваш е било въпрос на време сталин да нападне! Но ние с тебе сме пред свършен факт! Сталин не е нападал, следователно - поредните измишлиотини и манипулативни глупости които изричаш! Втората световна е започнала от ПСВ и не е предотвратена в зародиш заради имерските държави с начело Англия и Франция! Документирани са десетки визити на Молотов в Англия и Франция с предложения за сътрудничество срещу експанзията на Хитлер! Хитлер можеше да бъде спрян в зародиш, но това е сторено само и единствено заради лицемерието на западните империалисти! Случаи и поводи за обединена коалиция срещу хитлер е имало от 34та година, след нарушаването от него на всякакви договорености!
  • 60 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Десислава Димитрова":

    Не СССР, ами Имперска Русия... Тя е изпратила войски! А що се отнася до изоставянето на своите съюзници - 1во не ги е изоставила в критична ситуация, защото Германия е поставена на колене и унижена! 2ро - в Русия започва революцията! Ангажиментите поети от западните страни, заплатени с чисто злато не са изпълнени по-време на войната... което е от стратегическо значение! В последствие парите не са върнати! Искам да ми дадеш линк на това как са ни помагали с храна американците! Може и да е безкористно! Не мога да се ангажирам с твърдо мнение! Америка до ВСВ я считам за пич! След това обаче нещата се обръщат! За времевия период за който говорим критикувам главно Англия и Франция!
  • 61 раптор

    0 0 Отговор
    Така на кратко да обобщим! Щом Полша може да анексира части от Чехия с Хитлер, значи и Сталин може да анексира! И полските чакали не предизвикват никакво съчувствие у никого, само ако стане дума да се злорадства срещу Русия! Ситуацията с анексираните на Хитлер и на Путин, нямат нищо общо! Основното и най-важно е Путин никога не е изнасял антихуманни речи, за разлика от Хитлер, за който всички са знаели, че е звяр но с лека ръка са му позволили да граби! По още много параметри се отличават 2те ситуации, но в детайли не ми се изпада! Това е сериозна материя! Ти защо не ми разкажеш по-добре за украинските фалшиви репортажи?!?? Които са направо смехотворни и в гигантски количества! Стигащи до намеренията на Русия да нанесе ядрен удар по Украйна... Предполагам, че дори и това не е върха на айсберга!
  • 62 раптор

    0 0 Отговор
    Кой спонсорира чеченските терористи и как според тебе те могат да съществуват, заедно с десетките други терористични организации, вече държави, пък сепаратистите в Украйна не може? Или е невъзможно украинските соколи да воюват срещу доброволци и да търпят тежки загуби??? Как така? Логиката ти просто ми се губи! Хем има безброй примери за частно финансирани военни организации, хем в украйна това не може да се случи?!?! Просто те е яд и дерзаеш! А украинската армия е пълна кочина и не се учудвай, като сиромаси с дух и воля ги размятат като парцали!

    Коментиран от #65

  • 63 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    рапторе,не си точен ама хич.казах ти че ссср и германия си сътрудничат,а молотов никъде не е ходил и с никого не се е опитвал да се разбира за германия.напротив германците имат по това време летища до москва и ползват съветските танкови полигони.руско-немското сътрудничество се задълбочава до толкова, че ссср купува последните образци от немските танкове дори след започването на втората световна война.съветския генералитет ,контактува с немския и обратно има съвместни учения и не случаино сталин обвинява генералите си в пронемски заговор.иначе си прав историята е такава квато е ,но ти пръв почна с хипотезите кво щяло да стане ако незнам кво си!та наистина е имало повод за коалиция против германия ,но тя е нарушавала правилата с помоща на ссср!кво неясно има тук?
    що се отнася до революцията и изоставянето,провери кога е сключен брест-литовския мир и кога германия е поставена на колене!демек русия вече като ссср изоставя съюзниците си без предупреждение и това дава възможност ,милиони съглашенци да се прегрупират към западния фронт.ти тва го приемаш за нормален акт така ли?кви ангажименти не изпълняват англичаните в злато ?ленин отрязва съюзниците си не заради злато, а от популиски подбуди,помогнали му да вземе властта обещаваики мир,без да го е еня за последствията .не само това той отказва да приеме ссср като наследник на царска русия и отказва да плаща задълженията и ,както и да събира дълговете и от което за късмет българия печели,но западните съюзници н
  • 64 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    за втората световна си явно доста далече от истината тя почва на 1 ви септември 39 година след като германия напада полша ,седмица или малко повече съветите също нападат полша ,демек двете държави агресорки са германия и ссср ,но англия и франция обявяват война само на германия,кво тук неясно има ?
    ето ти и американската помощ за ссср 21-23 година!
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%B8
    ти критикуваш основните руски съюзници дето си изпълняват чинно уговорката и нападат германия след като тя обявява война на русия 1914 година,а след това нападаш сащ които спасява поне 6 млн гладуващи руснаци.ти си супер!
  • 65 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "раптор":

    рапторе ,странна логика имаш ,хитлер окупира чехословакия ,а поляците получиха областта чешин доброволно.съвсем дрyга е ситуацията в полша където тя бе вероломно нападната.путин повтаря хитлер едно към едно само без речите наистина.полските чакали точно предизвикаха падането на желязната завеса ,а и падането на комунизма.чърчил след като не успя да удържи на думата си пред полските си съюзници ,нито по отношение на територията, нито по отношение на свободата на полша ,произнесе небезисвестната си реч, полския папа и солидарност забиха смъртоносните пирони в системата на соца ,реигън довърши започнатото!
    чеченските терористи се финансираха от саудитска арабия ,докато путин не се разбра със сащ после работата кротна и ги избихте полека лека.тва се отнася за ухабитите.хората на маcxадов са си по европа и сащ ,гледам сега са организирали за украйна някакъв батальон.сащ също има своя политика и приоритети и понякога играе мръсно безспорен факт.боеспособността на чеченците обаче е причинена от русия ,тя ги обучаваше макар винаги те да са били неблагонадеждни,спомни си дудаев с ква квалификация бе,а и в чеченския конфликт много руснаци забогатяха ,други пък станаха политици,някои и президенти ,нали рапторе :)!
  • 66 Дядо

    0 0 Отговор
    Тогава не расказвай, че Крим това руска територия. Защото кога говорим за Бургас - тогава говориш за 500 години преди.... А крим в Русия само 200 години))). Полша беше част на Русия също 200 години, Финляндия - 250-300 години... Ти още за Аляска не говориш...
  • 67 раптор

    0 0 Отговор
    Относно ВСВ - нещата не са толкова прости! Има предистория, която е довела до войната и тя е също толкова важна колкото последвалите събития! В това число влизат действията на полша! Пренебрегвани са съветските предложения за спиране на Хитлер и в крайна сметка, СССР се оказват прави! А за военното сътрудничество - всеки сътрудничи с всеки по един или друг начин! Идеологиите на СССР и НАЦ. Германия са били смъртни врагове! САЩ като са сътрудничили с СССР, защо им стават врагове? Студената война се смята, че е започната от Англия! Изобщо многослойни теми! Невинни няма, но не ми обяснявай, че на нас пада вината! Защото далеч не е така! Сепратиските организации съществуват и без военната подкрепа на нечия страна, но и с нечия благословия, това беше сентенцията на примера ми! Крим е руски защото 1во исторически сме много свързани с тази територия - както културно, така и във военно отношение! В Крим живеят руснаци, които днес ликуват, че са се прибрали при майка си! В това няма никакъв спор!
  • 68 раптор

    0 0 Отговор
    Като цяло нищо градиновно не се случва! Запада ни напада и ни изкарва зли диваци за най-малкия повод, а ние се цупим и се дистанцираме все повече! Хич не ми е приятно, но докато не се измени риториката, отношенията няма да се променят! Историята се повтаря и 2те страни на конфликта не са си взели поуки, особено западняците разбира се! Все гледат надменно от златния си трон! Но дано пък все пак от това излезне нещо хубаво и Русия и Запада придобият нова енергия, та европейските нации да си останат лидери!

    Коментиран от #70, #71

  • 69 раптор

    0 0 Отговор
    http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201501220206-snwo.htm
    Понеже нали, там воюва редовната ни армия... Все нямат ли нямат доказателства! Това е доста озадъчаващо! Като се има в предвид, че украинските управници са готови на всичко да покажат на света колко лоша е Русия, а на САЩ това е най-големия мерак!
  • 70 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "раптор":

    рапторе,дебат с теб е безсмислен,подобно на дебат с фидел кастро или сталин.на теб основната аргументация ти са лозунгите.те ни смятат за маимуни,не ни уважават,запада иска да ни унищожи и окупира,да ни зароби,иска война....
    фактите са обаче доста различни и както и ти каза историята се прави от факти ,а не от хипотези.та да обобщим фактите дотук в последните 100 години .англия и франция обвявяват война на германия и австроунгария след тяхното нападение над русия и изнасят цялата тежест на тази война,като благодарност в най-напечения момент русия ги изоставя сключваики сепаративен мир с австия и германия.след което ленин обявява, че съюзиците на русия няма да получат нищо от руските задължения.
    след войната в ссср се разразява глад и америка и европа събират внушителна сума пари с които хранят милиони,предимно деца спасяваики ги от гладна смърт,ленин сериозно се ядосва на тези деиствия!в периода между двете световни войни ссср финансира терористичните комунистически движения в европа,а америка индустриализира ссср продаваики му технологии.ссср подпомага хитлер след идването му на власт военно.след нападението на полша ссср също напада полша макар да знае че това ще разгори световен конфликт.след нападането на ссср от нацистите американци и ангичани доставят на съветите огромно количество оръжие и суровини ,но ссср се скарва със съюзниците си веднага след войната и разцепва корея.през студената война ссср бе най-милитаризираната държава в света,но постоянно
  • 71 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "раптор":

    през студената война ссср бе най-милитаризираната държава в света,но постоянно участваше в инициативи за мир,а икономическия модел които създаде и наложи бе абсурден и когато се срути 89 година пак настана глад и дестабилизация и пак европейски и американски фондове и асоциации почнаха да хранят бедни и гладни от бившия ссср.тва е до сега когато дойде путин европа и америка се обнадеждиха че най-после русия ще стане нормална държава и започнаха да инвестират в нея ,да търгуват със суровините и ,но тва бе докато путин се усети достатъчно силен и завъртя колелото пак в обратната посока.та после се чудиш що ви приемат пренебрежително на запад:)!
  • 72 раптор

    0 0 Отговор
    Аз също ще обощя! ПСВ помагаме на съюзниците ни във военно отношение, изпращайки не малък брой войски да се бият на техните фронтове. Те наясно с кризисната ситуация в страната и възможността да се разгори революция, не изпълняват важните за нас договори, за които сме платили с чисто злато и по този начин пряко влошават ситуацията в страната! В Русия се разгаря гражданска война и тя се оттегля от ПСВ, бидейки наясно, че псевдосъюзниците им ще победят, но не очаквайки, че до такава степен ще унижат антантата... След което започва революцията, в която се появяват западни войски и не правят нищо за ситуацията, освен, че я влошават повече със слабите си военни усилия! Взимат ни златото, след което ни подхвърлят трохи, за да си измият ръцете. Унижената Германия и разкостения СССР търсят начини да стъпят на краката си! Германия намира голямо финансиране от САЩ, защото до онзи момент расистката идеология на Германия съвпада или не противоречи на вижданията на САЩ! СССР изпада в изолация, с нас не искат да търгуват дори и за злато, което поражда мобилизацията довела до голодомор, който се е ширил по цялта територия на СССР! САЩ пак користно подхвърлят някоя друга технология на СССР, защото САЩ за разлика от СССР е абсолютно незасегната страна от ПСВ и по този начин просто поддържат стратегията - разделяй и владей! СССР води непряка война с Германия, в Испания, подкрепяйки силната комунистическа идея в страната! Западняците се възхищават на Хитлер и флиртуват с него, без капка чест! Позволяват му да натрупа колосални сили, надявайки се той да унищожи СССР! Полша въудшевена, че най-накрая ще започне да става супер държава, решава да сключи договори с Хитлер за подялбата на Чехия, независимо от това колко и каква територия получават! В последствие Сталин пренебрегнат от абсолютно всички е принуден да сключи съюз с Хитлер! И това е! Нищо сложно!

    Коментиран от #75

  • 73 раптор

    0 0 Отговор
    И какво и нормалното на САЩ? Че не ми стана ясно! Не знаеш ли, че нефто-доларовия стандарт е такъв допинг за тях, че ще умрат мноого хора докато те се откажат от него! Или как в америка е най-голямата престъпност в целия свят! Как всичко при тях се основава на доминация, подобна на тази на римската империя! Прекланяйте се на дявола колкото искате! Ние няма! И ще видим как ще се развият нещата! ;)

    Коментиран от #76

  • 74 раптор

    0 0 Отговор
    Англичаните най-накрая склоняват да сключат съюз след като изненадани и разгромени от симпатичния им Хитлер, те остават абсолютно безпомощни и на крачка от светкавична окупация и тотален разгром, заличаване на всякакви следи от имперското им величие, което е праобраз на великия райх! Целувки! Продължаваме напред!

    Коментиран от #77

  • 75 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "раптор":

    как можа да напишеш толкова думи без ни едно вярно от историческа гледна точка твърдение!
    1.какво не удържат съюзниците спрямо русия за което сте платили със злато?дай линк!
    2.къде се бият руснаците на други фронтове?дивизията на македонския не я брой щото тя с идването си отказва да воюва!дай линк за големите руски сили по фронтовете!
    3.русия няма как да знае кой ще победи във войната когато сключва сепаративен мир с немците и затова клаузите на този мир са тежки за нея!
    4.кво е трябвало да направят западните съюзници при гражданската война в русия?
    5.тва за златото не е вярно.
    6.не е вярно за финансирането на германия от сащ.
    7.не е вярно нито за търговията, нито за причините за гладомора,напротив през годините на гладомора ссср активно изнася храни точно от районите на глада ,които продава на запада.
    8.не е вярно за испания.там игарата е друга изтребването на троцистите ,примамваики ги в единен фронт.тази операция е брилянтно изпълнена,а републиката е подкопана умишлено от съветските доброволци.в испания няма силна комунистическа идея,републиканската идея не е комунистическа там.
    9.не е вярно за хителр .никои не флиртува с него просто запада не иска да воюва и разччита на здравия разум които обаче отсъства при хитлер,не е вярно ,че хитлер има колосални сили,армията му е малка и не достатъчно добре въоръжена.
    10.не е вярно и за полша и германия.
    11.тва за сталин и хитлер също не е вярно.
  • 76 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "раптор":

    продължаваш с неадекватните постове!!!нищо вярно няма в тва дето твърдиш,долара е обвързан с американската икономика както рублата с руската и еврото с европеиската...няма нищо странно или незнаино.американската икономика е силна и от там и валутата на сащ е силна,там в момента се създават водещите световни технологии и тва е причината за американския подем,а не някакви си чудодеини щуротии ,писани от хора дето нямат никакви познания в икономиката и препредавани от теб.иди виж как се работи от хората в сащ и го сравни с работата в русия ,от там идва и разликата в резултата.американците са в пъти по-работещи и с по високо кпд на свършената работа.тва е причината за техния успех всичко друго са оправдания на неуспелия,типична балканска черта ,явно от дядо ти комуниста!
  • 77 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "раптор":

    и поредната глупост.хитлер спира на ламанша и след година се оказва без переспектива и отменя битката за британия.всъщност за разлика от ссср в периода след падането на франция до нападението над ссср ,хитлер няма други военни противници освен англия и е мобилизирал всичките си сили срещу нея.при нападението си над ссср работите съвсем не са така .немската армия е воювала срещу англия в африка и се е пазела от дебаркиране във франция и гърция ,боеспособни части които хитлер не е можел да ползва в плана барбароса ,имал е и сериозен ангажимент на авиацията си , от която също не е можел да ползва сериозен ресурс.немците в морето спрямо англичаните са били абсолютни мишоци ,а и във въздуха се оказва че не са могли да доминират.