Last news in Fakti

13 Януари, 2015 18:18 1 471 0

Димен ад, жертва и над 80 пострадали в метрото на Вашингтон

  • задимяване-
  • обгазяване-
  • метрото-
  • вашингтон-
  • загина-
  • пострадали

У пътниците са открити симптоми на отравяне с газове

Димен ад, жертва и над 80 пострадали в метрото на Вашингтон - 1
Снимка: АП/БТА

Жена загина и десетки са пострадали заради силно задимяване в метрото в столицата на САЩ, съобщи „Вашингтон Поуст“. Инцидентът е станал в района на една от най-оживените връзки – "Ланфан плаза" във Вашингтон.

Задимяването възникнало в тунел. Пострадали са пътници в един от влаковете и други, които чакали на станцията. Спасителите са евакуирали хора и от влака, и от самата станция. Движението по няколко линии е било временно преустановено.

По данни на изданието, 84 души са били хоспитализирани. Една от пътничките във влака е починала вследствие на сърдечен пристъп. При пострадалите са открити симптоми на отравяне с газове (продукти на горенето); двама от тях са в тежко състояние.

Почти до вечерта представители на противопожарните служби твърдяха, че пострадалите са само шестима. Мащабите на произшествието бяха изяснени ва брифинг с ръководството на метрополитена.

Националният съвет по безопасност на транспорта (NTSB) се е заел с разследването.

Според свидетел на случилото се, влакът рязко спрял в тунела, след което се усетил мирис на изгоряло и във вагоните се появил гъст дим.

Машинистът се обърнал към пътниците по високоговорителя и казал, че влакът на заден ход ще се върне на станцията, но маневрата не сработила. Димът се сгъстявал и пътниците започнали да се молят. Скоро мнозина получили дихателни проблеми.

Пожарникарите пристигнали около 40 минути след спирането на влака и извели пътниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА