Last news in Fakti

16 Януари, 2015 10:19 953 1

Дузина са разпитвани за атентатите в Париж

  • терористи-
  • париж-
  • атентат-
  • джон кери

Вече стана известно, че властите в Испания също са започнали разследване на информацията, че Амеди Кулибали е посетил Мадрид

През изминалата нощ най-малко дузна души са били разпитвани в региона на Париж заради атентатите от миналата седмица срещу сатиричното списание „Шарли Ебдо“ и еврейски супермаркет. При тях загинаха 17 души, а десетима бяха ранени, разкрива в. „Фигаро“.

Полицейската акция съвпада с визитата на американския държавен секретар Джон Кери в Париж. Силите на реда са провели издирвателни операция в пред града от парижбия регион, уточнява iTele.

Задържаните са били разпитвани дали са помагали при логистичната подготовка от братята Куаши и Амеди Кулибали на терористичните нападения, разкрива в. „Паризиен“, позовавайки се на източници от следствието.

Вече стана известно, че властите в Испания също са започнали разследване на информацията, че Амеди Кулибали е посетил Мадрид дни преди терористичните атаки в Париж. Самите оръжия са били купени от квартал до гарата в Брюксел.

Визитата на Джон Кери се разглежда и като опит да се замаже големия гаф с неприсъствието на американски представител на проведения в неделя голям републикански митинг в Париж в памет на жертвите, на който присъстваха над 40 световни лидери. След срещите си с президента Франсоа Оланд и външния министър Лоран Фабиюс държавният секретар на САЩ ще посети местата на двата терористични атентата в Париж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Али Бабата

    0 0 Отговор
    И-и-и-и-и хоп,ето какво крият от нас „демократичните медии“на „свободното слово“!!!
    Само преди няколко седмици Франция гласува да се признае Палестина за независима държава……………http://news.ibox.bg/news/id_1410868441…………… Израел беше силно разочарован от това…………………… http://www.algemeiner.com/2014/12/31/israel-disappointed-by-france-uk-stances-on-un-palestinian-state-vote-video/............ Сега Палестина ще се присъедини към Международния наказателен съд, и е на път да съди Израел за геноцид……………. http://bnt.bg/news/svyat/palestina-se-prisa-edinyava-ka-m-mezhdunarodniya-nakazatelen-sa-d-na-1-april....... Явно затова изведнъж „ислямския тероризъм“ реши да накаже Париж.

    Следователят, който разследваше нападението над „Шарли Ебдо“ се самоуби в сряда 7-ми януари. Той се самоубил в 1 часа през нощта преди да предаде доклада си………….. http://glasove.com/svqt/46650-misteriozna-smyrt-na-komisar-razsledval-aferata-sharli-ebdo................ Комисар Фреду е проучвал семейството на една от жертвите. http://www.medhajnews.com/article.php?id=NTM0MA== Самоубили са го преди да довърши доклада си. Трудно се пише доклад за несъществуващи близки на измислен персонаж, загинал медийно във въображаем атентат!!!
Новини по държави: