Last news in Fakti

17 Януари, 2015 14:50 5 142 9

В Мека обезглавиха жена за убийство

  • жена-
  • саудитска арабия-
  • обезглавяване

Изнасилване, убийство, вероотстъпничество, въоръжен грабеж и трафик на наркотици се наказват със смърт съгласно законодателството на Саудитска Арабия

Жена от Бирма е била публично обезглавена с меч в понеделник на една от централните улици на Мека, съобщава в. „Гардиън“. Видеото с екзекуцията беше качено в Youtube, но бързо е било свалено заради сцените на насилие, представляващи шокиращо и отблъскващо съдържание.

Лайла Бинт Абдул Муталиб Басим от Бирма е била екзекутирана в свещения за исляма град след като е била призната за виновна за сексуално насилие и убийство на седемгодишната й доведена дъщеря, пише в. „Индипендънт“. Свидетели разказват, че минути преди обезглавяването й осъдената крещяла, че „не я убила“.

От министерството на вътрешните работи на Саудитска Арабия заявиха, че обезглавяването е извършено заради тежестта на извършените от жената от Бирма престъпления.

Изнасилване, убийство, вероотстъпничество, въоръжен грабеж и трафик на наркотици се наказват със смърт съгласно законодателството на Саудитска Арабия. Кралството продължава да изпълнява смъртно наказание. През миналата 2014 г. са били екзекутирани 87 души срещу 78 през 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 европеец

    2 0 Отговор
    да очакваме ли 6-ия флот на хамериканци да тръгне към саудитите в борба срещу "диктаторско управление и нарушение на човешките права"? или обезглавяна насред улица е приемливо?

    Коментиран от #3

  • 2 некойси

    2 0 Отговор
    Няма петрол, няма игра :)
  • 3 NWO

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "европеец":

    Саудитците и янките са си партия от има няма началото на 70-те миналия век .... ,а флота го очаквай към Иран в близко бъдеще, ако пуснат петрола в евро ....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Монго

    1 0 Отговор
    В началото християнството е било не по-малко жестоко от сегашния ислям. То не е било горене на вещици, унищожаване на катарите, гонения на евреите, бесене на еретици и к*во ли не още. Чували ли сте /разбира се/ за Торквемада, светата инквизиция, йезуитите или какво ли не още.
  • 6 МАЙНА

    1 0 Отговор
    У НАС ТРЯБВА ДА ИМА ТАКИВА ЗАКОНИ И ПРЕСТЪПНОСТТА ЩЕ НАМАЛЕЕ
  • 7 running wild

    0 0 Отговор
    "Изнасилване, убийство, вероотстъпничество, въоръжен грабеж и трафик на наркотици се наказват със смърт съгласно законодателството на Саудитска Арабия"! И за точно тези престъпления местният закон предвижда смърт, чрез обезглавяване! За всичко останало носещо смъртна присъда е чрез обесване! И в двата случая типично средновековни методи за изпълнение на смъртно наказание, пък и публично... Вярно е, че "едното на ум", ако живееш в това общество е въз голямо, но чак пък толкова садизъм при изпълнението?! Мисля, че китайският метод - публично чрез разстрел е по-хуманен, (ако въобще може да се говори за хуманизъм при насилствено отнемане на живот)а същевременно и достатъчно "нравоучителен"!
  • 8 Ник

    0 0 Отговор
    Да се случват такива неща в 21-ви век е меко казано немислимо!
    Да не говорим, че става въпрос за гражданин на чужда държава.
    Начина на изпълнение говори само и единствено, че тези хора са неандерталци. Онези от Ислямска Държава се водят по същия пример на Саудитска Арабия.
    За мен целия свят трябва да осъди това и да бъдат наложени санкции и изолация.
    Докато тези хора не променят начинът си на мислене винаги ще има заплаха за всички. Утре ще решат, че останалия свят е покварен и трябва да бъде изколен.
  • 9 Бай хой

    1 0 Отговор
    В съединените терористични щати също се изпълняват смъртни присъди и също пред публика.