Last news in Fakti

2 Февруари, 2015 18:50 1 913 0

Тайванските природа, бит и култура в електронен и DVD формат

  • тайван-
  • електронни картички-
  • документален филм-
  • rainbow arts and humanities co. ltd.-
  • david chuang

Електронни картички, DVD-та и документален филм представят Тайван на света

Забележителната природа на Тайван и богатото му културно наследство биват артистично представени посредством набор от атрактивни мултимедийни предложения, произведени от компания със седалище в Тайпе.

Изработени са специални  електронни картички и DVD-та, които разкриват богатата на светове природна картина на страната.   Те включват  тревисти полета пълни с цветя, снимки на новогодишната заря и фойерверки, Taroko дефиле, както и интервюта с производителите на традиционни кукли за ръце и фенери.

Инициатори на този проект е David Chuang , който е и директор на Rainbow Arts and Humanities Co. Ltd. Той споделя, че идеята се е родила по време на посещението му в  Хонг Конг през 2012 г.

„ Разглеждах сувенирите в магазина за подаръци и намерих цял раздел с пощенски картички от страни от целия свят. За съжаление нямаше такива, които да представят Тайван”.

След завръщането си у дома, той решава да се заеме с нелеката задача да направи такива картички. Прекарва седем месеца в заснемане на над 5000 снимки, на които биват изобразени както характерни за страната природни гледки, така и културни акценти.

„Задачата, която си поставих почти се превърна в моя мания.”- споделя той. „Не бях убеден, че моите снимки могат адекватно да представят красотата на Тайван, така че реших да привлека малко помощ”. Авторът на снимките поискал обратна връзка от хората в мрежата.

Когато се почувствал сигурен в работата си и установил,че е събрал достатъчно материал, Chuang решил да премине на следващия етап. През 2013г. компанията му пуска DVD и 18 електронни пощенски картички. Една година по-късно излиза и документален филм, съдържащ 13 истории на водещи местни производители на светлинни продукти, които отдават своя принос за запазването на нацията и традиционните занаяти и умения.

„Инвестицията от четвърт милион щатски долара, които посветих на тази инициатива, си заслужаваха.”, каза Chuang. „Благословен съм,че имах възможността да представя Тайван на хората по света и да докосна сърцата им”.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА