Last news in Fakti

3 Февруари, 2015 12:41 1 810 5

Пентагонът въоръжава Украйна с РПГ-та

  • рпг-
  • противотанкови ракетни комплекси-
  • javelin-
  • украйна

САЩ вярват, че икономическите санкции остават най-добрия начин да се повлияе на Русия

Пентагонът продължава с натиска си над президентската администрация на Барак Обама, за да разрешат доставките за Украйна на поне противотанкови ракетни комплекси Javelin, които са познати с народното название РПГ-та.

Това разкрива в. „Уолстрийт джърнал“. Американските военни стратези са уверени, че изпращането на комплекса за украинската армия ще помогне на военните да са по-мобилни и по-успешно да се противопоставят на сепаратистите.

Противотанкови ракетни комплекси Javelin са създадени да се използват от поне един войник. Анализирайки ескалацията на военния конфликт в Украйна американските стратези смятат, че Javelin може да се монтира на джипове, за да бъдат по-ефективни срещу тежката бронирана техника на проруските сепаратисти.

Освен това Пентагонът предлага да се изпрати на Киев и партида стрелково оръжие. „Ню Йорк таймс“ от своя страна разкри, че военната подкрепа за Украйна се подкрепя от близкото обкръжение на Барак Обама, макар че държавният глава остава скептичен и се придържа към политиката на доставки на несмъртоностни доставки.

Белият дом даде ясен сигнал, че подготвя затягане на санкциите срещу Кремъл. 

САЩ вярват, че икономическите санкции остават най-добрия начин да се повлияе на Русия във връзка с украинската криза и че изпращането на повече оръжия няма да разреши украинския проблем. Това заяви заместник-съветникът по националната сигурност на Белия дом Бен Роудс, цитиран от Ройтерс.

Ние продължаваме да вярваме, че най-добрият начин да повлияем на руските планове е чрез икономическите санкции, които засягат дълбоко руската икономика, каза Роудс в интервю за Си Ен Ен.

По-рано американски медии съобщиха, позовавайки се на неназовани източници, че САЩ не отхвърлят възможността да доставят оръжия на украинските власти.

Военни експерти припомнят, че преди да влязат на бойното поле срещу руските сепаратисти украинските военни трябва да преминат поне минимален курс на обучение за работа с Javelin, които са от системата „стреляй и забрави“.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    2 0 Отговор
    А технология за почистване на сняг няма ли да им прати, че американците в последно време задобряха твърде в последно време.
  • 2 дивака

    1 0 Отговор
    малеее - ела война .......
  • 3 МЕЧО ПУХ

    2 0 Отговор
    Миша,
    Седи си кротко, шета из Тайгата тихо, леко,
    ама чува и вижа всичко из горат на далеко.
    Не е заядлив, добър е и затуй прощава.
    но туй не значи, че е глупав или забравя.
    Но да не се реши някой, пакост да му стори.
    Ще го гони мечка па и доста здраво той се бори.




  • 4 Tony

    1 0 Отговор
    Украинците си имат достатъчно РПГ-та, но снорядите свършиха, няма вече достатъчно производство. Най-вероятно хамериканците ще изкупят наличните количества от бившите соц.страни. РПГ-22 и неговите модификации са много по-евтини и даже по ефективни от техните ПТРК Javelin. Един ПТУР РПГ-22 е около 500-600 долара, а колко струва американския аналог? Едва ли ще купят шведско, или немско оборудване. Войната все пак е бизнес.
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Къде си тръгнал да сравняваш гранатомет зацеднократна употреба, детоцне е на въоръжение дори в русия с ПТРК от последно поколение fire and forget? Все едно Лада Самара срещу Мазерати Куатропорте. RPG 22 има далекобойност 250 метра и се целиш на око. Пробива 400 мм валцувана стомана.Javelin има далекобойност 2 километра и половина, самонасочва се, има тандемна бойна глава,преодолява динамична защита и пробива 700 мм стомана.