4 Февруари, 2015 22:05 1 859 0

Първият национален архив на Тайван отвори врати

  • национален архив-
  • национална агенция архиви-
  • тайван-
  • хранилище-
  • документи-
  • тайван 101

Съоръжението е с размер 4773 квадратни метра и съдържа 16 км рафтове

Първите национални архиви на Тайван бяха официално открити на 3 февруари в столицата Тайпе. Тези архиви носят исторически сведения от последните три века

Сградата на архивите се разпростира на 4773 квадратни метра. Ако съхраняваните в него файлове бъдат подредени един върху друг, то височината им ще бъде около 60 пъти по-голяма от тази на кулата Тайпе 101.

Генералният директор на Агенция национални архиви заяви, че хранилището е на стойност 58300000 тайвански долара, което се равнява на 185000 щатски долара. Той се похвали с екологичните характеристики на съоръжението като ниска консумация на енергия и високо ефективна климатична система, от които се очаква да запазят сметките за ток достатъчно ниски.

В хранилището има 16 километра рафтове, съдържащи важни документи, прехвърлени на Национална агенция архиви за съхранение след 25 годишен период, в който са били съхранявани в други правителствени агенции. Тези записи са категоризирани на базата на техните формати, включително аудио и видео записи, електронни данни, филми и печат.

Според генералния директор на Агенцията се очаква архивите да отговарят на нуждите на Тайван до 2021г. „След това ние ще увеличим капацитета на съоръжението, за да може да побира допълнителни документи, чакащи трансфер и съхранение”, заяви тя.

„В дългосрочен план всички национални записи, които в момента се съхраняват в институции като Academia Historica, Academia Sinica, National Museum Palace и Taiwan Historica, ще бъдат прехвърлени в Националния архив” добави тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА