Last news in Fakti

6 Февруари, 2015 10:44 1 232 1

Правителството на Тайван укрепва връзките с неправителствените организации

  • тайван-
  • хуманитарна помощ-
  • нправителствени организации-
  • помощ о време на бедствия-
  • дейвид лин

Важна цел на правителството е през 2015г. да се постигне напредък в хуманитарните дейности и помощ по време на бедствие за нуждаещите се

Тайван търси допълнителни възможности за работа с неправителствени организации, обхващащи широк спектър от благотворителни инициативи и укрепване на ролята на страната на международната сцена, според министъра на вътрешните работи Дейвид Лин.

„Правителството винаги е осигурявало хуманитарна помощ, с което е успяло да изгради партньорски отношение с редица неправителствени организации и със световната общност”, споделя той. „Ние планираме да развием тези отношения на следващо ниво”.

Лин направи изявление по време на събитие на неправителствените организации в Министерството на външните работи със седалище в столицата Тайпе. Според него именно насърчаването на НПО-тата е оказало влияние за постигането на отличните резултати през 2014г. „Тези организации дадоха огромен принос в области като изкуството и културата, равенството между половете, хуманитарната помощ, медицинското обслужване, спорта и младежкия обмен.

По време на събитието Лин изрази своята почит към някои от най-ефективните организации в страната, сред които са: Благотворителната организация „Блаженство и мъдрост”, тайванския Червен кръст, Ротари интернешънъл дистрикт 3520, Фондация SimplyHelp, Алианс за международно развитие, Здравният корпус на Тайван и тайванската организация на жените - предприемачи.

Лин също отбеляза, че правителството обмисля укрепване на сътрудничеството и изграждане на по-здрава връзка с неправителствените организации, с цел да засили хуманитарната си помощ и по време на бедствия в световен мащаб. „Надяваме се през 2015г. да постигнем още по-голям напредък и да сме в състояние да подадем ръка за помощ на най-нуждаещите се”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 csehrpa

    0 0 Отговор
    Браво . Ние само можем да се учим...особенно Боко.