Last news in Fakti

9 Февруари, 2015 18:41 1 562 0

Тайван печели второ място на конкурс за хакери

  • тайван-
  • хакери-
  • токио-
  • японски хакерски конкурс-
  • it-
  • технологии

В състезанието участие взеха 4186 претендента от 58 страни

Екип от хакери от Тайван спечели второ място в най-големия японски хакерски конкурс, проведен този месец в Токио. Това събитие е сигурно доказателство за сигурността на страната в киберпространството.

В битката за първото място участие взеха 4186 претенденти от общо 58 страни. Събитието бе организирано от сдружение с нестопанска цел „Japan Network Security” и целта му бе да се култивира талант и да се насърчи международния обмен в сферата на IT сигурността.

„Ние сме изключително доволни от постигнатия резултат” сподели ръководителят на тайванския екип. „Това постижение е свидетелство за огромния потенциал на местните специалисти по компютърни науки на световната сцена”.

В екипа на Тайван участие са взели общо 8 претендента, сред които е имало както опитни хакери, така и едва прохождащи такива. Всички те са демонстрирали отлични умения за работа в екип по време на годишния конкурс. „Нашите членове се подкрепяха и си помагаха един на друг през всички етапи на състезанието” споделя ръководителят.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА