Last news in Fakti

16 Февруари, 2015 15:18, обновена 16 Февруари, 2015 16:12 1 744 1

Тайван е втората най-безопасна страна в света

  • тайван-
  • проучване-
  • най-безопасна страна в света-
  • глобалния индекс на мира-
  • федерално бюро за разследване-
  • институт за икономика и мир

Първото място бе отредено на Исландия

Тайван е втората най-безопасна страна в света за 2015 година по данни от проучване, публикувано по-рано този месец от американското модно списание „Presscave”.

Според американското списание Тайван е рай за туристите и е „идеално място за водене на безопасен живот с изобилие от красиви и живописни атракции. Хората в тази страна са добросърдечни, приятелски настроени и готови винаги да се притекат на помощ още преди ти са си поискал такава”.

Ниските нива на престъпност, грабежи и насилие са сред основните причини за това постижение. Допълващи фактори са също и отличните постижения в области като икономическата свобода, образованието, здравеопазването и личностното развитие.

Първото място бе присъдено на Исландия, а веднага след Тайван се нареждат в тази последователност и страните Дания, Австрия и Нова Зеландия.

Оценката се основава на годишното проучване на Глобалния индекс на мира (Global Peace Index), съставен от австралийска неправителствена организация – Институт за икономика и мир. В изследването силно са застъпени критерии като корупция, култура, икономическа криза, природни бедствия и тероризъм.

Други азиатски страни, заемащи по-предни позиции в класацията, са Япония (на 8-мо място) и Сингапур (на 10-то място). Япония е страна с ниски нива на престъпност и силна правна норма, докато Сингапур се радва на редки случаи на криминални престъпления и корупция.

Тайван бе класиран отново на второ място и в топ 10 на най-сигурните страни, в които да се заселиш през 2014 г., според проучване, публикувано през месец юли същата година от американското онлайн издание Lifestyle9. Проучването се основава на данни на Федералното бюро за разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    0 1 Отговор
    STIGA S TOQ TAIVAN DE.