Last news in Fakti

16 Февруари, 2015 18:42 992 0

Тайван и Ватикана заедно за мир

  • световен ден на мира 2015-
  • папа-
  • папа франциск-
  • ма инцзю-
  • тайван-
  • ватикана-
  • светия престол-
  • трафик на хора

Президентът на Тайван подкрепи позицията на Папа Франциск

Президентът на Тайван Ма Инцзю подкрепи позицията на Папа Франциск по случай Световния ден на мира през 2015г. Той заяви, че помощта за хората в неравностойно положение е важен елемент в традиционната китайска култура.

„Папата смята, че от основно значение за развитието на човека са неговите достойнство, свобода и автономност.

Ма Инцдзю настоятелно призовава да се сложи край на войните и конфликтите по света. Според него, като член на международната общност, Република Китай,  действа в съответствие с  нагласите и вижданията на Папата. „Ние се ангажираме да предоставяме хуманитарна помощ и да лансираме редица инициативи, които сме започнали през последните години”, каза той.

В подкрепа на неговото изказване служи и новото дарение на стойност 100 000 евро (114 187 щатски долара) за помощ на изселените бежанци в Северен Ирак и засегнатите от войната в Близкия изток, като общата стойност на финансовата помощ от страна на Тайван надвишава 8.25 милиона щатски долара през последните 2 години.

Република Китай е предвидила още 20 000 евро за помощ в борбата с Ебола, като това е допълнение към вече осигурените и от други партньори 1 милион долара и 100 000 предпазни костюма.

„Усилията на правителството за предотвратяване на трафика на хора са спечелили международно признание”, сподели Ма, позовавайки се на доклада за 2014г. на Държавния департамент на САЩ за трафика на хора, според който Тайван за пета поредна година заема първото място като страна с най-малко трафик.

Президентът заяви още, че в резултат на мирния подход на правителството по отношение на споразумението за икономическо сътрудничество между проливите,  обменът между Тайпе и Пекин е изключително устойчив.

„Въз основа на непоклатимите отношения между Република Китай и Ватикана, ние ще продължим да работим със Светия престол за насърчаване на демокрацията, свободата на вероизповеданието, мир и просперитет”, заяви Ма.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА