Last news in Fakti

16 Февруари, 2015 21:00 1 274 0

Тайван засилва връзките си с Буркина Фасо

  • тайван-
  • буркина фасо-
  • ма инцзю-
  • дейвид лин-
  • президент-
  • исаак якуба зида-
  • мишел кафандо

Министърът на външните работи Дейвид Лин посети своя дипломатически съюзник

Република Китай и  Буркина Фасо ще продължават да подобряват двустранните си отношения, засилвайки обмена в целия спектър от области, заяви министърът на външните работи на Република Китай Дейвид Лин.

„Правителството и хората са благодарни за непоколебимата подкрепа на Буркина Фасо през годините по различни международни поводи. Въз основа на тази солидна основа, ние обещаваме да развием сътрудничеството си до следващо ниво”, каза Лин.

Министърът направи своето изявление в края на четиридневното си посещение при своя дипломатически съюзник. Това е и второто му посещение в западноафриканската държава, след краткия престой през януари 2014, когато Дейвид Лин придружаваше президента Ма Инцзю на неговата обиколка в Африка и Централна Америка.

По време на пътуването си Лин се срещна с временния президент на Буркина Фасо Мишел Кафандо, а също и с премиера Исаак Якуба Зида и няколко висши служители. Той изказа похвалата на Ма към предходното правителство за работата по възстановяване на социалната стабилност.

По данни на Министерството на външните работи, Кафандо и Зида са дали положителна оценка на социалното партньорство между Република Китай и Буркина Фасо, както и на продължаващите усилия за подпомагане на развитието им. Те също така обещават да подкрепят участието на Тайван в международните организации.

Лин, придружаван от тайванския посланик в Букина Фасо, инспектира няколко финансирани от Република Китай инициативи.Сред тях са начално училище в столицата Уагадугу и центрове за професионално обучение в същия град.

„В рамките на двустранното си сътрудничество, ние ще продължим да полагаме усилия в областта на образованието, енергетиката, здравеопазването и професионалното обучение”, заяви Лин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА