Last news in Fakti

1 Март, 2015 17:41 2 628 41

Хиляди московчани почетоха паметта на Борис Немцов

  • немцов-
  • борис немцов-
  • москва-
  • шествие-
  • протест

Властите от кметството в Москва все пак изключително бързо дадоха разрешение марша на опозицията „Пролет“, който трябваше да се проведе на 1 март да премине като траурно шествие в памет на убития опозиционен на руския президент Владимир Путин политик

Хиляди московчани почетоха паметта на Борис Немцов - 1
Снимки: АП/БТА

Над 70 000 души са се включили в траурното шествие в Москва в памет на руския опозиционер Борис Немцов, съобщиха пред РБК от организаторите. Опозиционният политик беше застрелян в руската столица през нощта срещу събота. Пред ТАСС от полицията съобщиха, че участниците са около 16 000.

Шествието започна с известно закъснение, защото полицията беше установила едва 30 рамки металотърсачи и хората много бавно навлизаха в зоната на шествието, пише Ройтерс. Мнозина от чакащите коментираха, че силите на реда отново не са си свършили добре работа, но други открито коментираха, че с образуването на опашки властите се опитват да саботират масовото участие в траурния марш в памет на Борис Немцов.

Властите от кметството в Москва все пак изключително бързо дадоха разрешение марша на опозицията „Пролет“, който трябваше да се проведе на 1 март да премине като траурно шествие в памет на убития опозиционен на руския президент Владимир Путин политик.   

Участниците издигнаха лозунги: "Аз съм Немцов"; "Тези куршуми са за всеки от нас"; "Героите не умират"; "Пропагандата убива"; "Не на войната"; "Спрете украинската авантюра" и други. Хората вървяха мълчаливо, носейки портрети на Борис Немцов, обобщава АП. Има изключително много национални руски знамена с траурни ленти върху тях. Забелязваха се и партийни знамена.

Участниците в траурния марш коментираха дали събитието ще промени политиката на Русия спрямо Украйна, отбелязва Би Би Си.
Струва ми се, че основната цел днес е да почетем паметта му. Мисля, че ако има достатъчно масови опозиционни акции, нещо може да се промени към по-добро в политиката на страната, заяви един от участниците в събитието.

Хората , които имат мнение, различно от това на властите, са лишени от елементарни граждански права- свободни избори, честно правосъдие и свобода на словото, така че те имат право да изразят тези свои искания по време на траурния марш, каза един от организаторите на шествието Леонид Волков.
Това  не е само удар срещу руската опозиция, това е удар срещу цялото руско общество, срещу Русия. Ако политическите възгледи се наказват по този начин, тогава за тази страна просто няма бъдеще, тъжно отбеляза опозиционният лидер Сергей Митрохин.

Според директора на центъра за европейска култура в Нижний Новгород и близък приятел на Борис Немцов Павел Милославский, вина за убийството му носи не Кремъл, а руският народ, възпитан от Владимир Путин.  Милославский е скептичен, че разследването за смъртта на Немцов ще доведе до реални резултати.
В нашата страна цари беззаконие.  Аз самата загубих двама млади хора през 90-те години. А сега,  край стените на Кремъл… Кошмар! Аз дори не го харесвах много, но сега съм шокирана, смята московчанката Вера.

Забелязва се засилено полицейско присъствие. Над шествието кръжи хеликоптер, който очевидно, освен, че контролира това, което се случва, брои и участниците. Няколко хиляди души вече са се включили в проявата, но хората продължават да прииждат.
В края на шествието всички преминаха покрай мястото, където беше убит опозиционният лидер. Вече има инициатива там да бъде поставен паметен знак.

3 млн. рубли (43 677 евро) e наградата от руската полиция

за ценна информация във връзка с убийството на Борис Немцов, предаде ТАСС.
Според източник от разследването, възможно критикът на Путин да е бил убит от ултрадесни радикали. Откритите на местопрестъплението гилзи са произведени в различни заводи. Тези, които са стреляли нямат постоянни канали за оръжие, пояснява източникът.

Следственият комитет на Русия  разглежда няколко версии за убийството на Борис Немцов. Едната  е с цел провокация за дестабилизация на обстановката, другата версия е за участия на ислямски екстремисти, третата е свързана с войната в Украйна, на която Немцов беше отявлен критик.

Преди няколко седмици разговаряхме затова как да възстановим доверието между нашите държави. Борис заяви, че ще публикува убедителни доказателства за участието на руски въоръжени сили в Украйна. Някой се боеше от него. Борис не се боеше и те го убиха. Това заяви украинският президент Петро Порошенко.

Междувременно Киев поиска Анна Дурицкая да бъде освободена, за да може да се върне в родината си. Тя е задържана от руските власти като основен свидетел на убийството на Борис Немцов. Федералният следствен комитет заяви, че ще извърши допълнителни следствени действия с Дурицкая. Адвокатът й Вадим Прохоров, обаче заяви, че тя се отказва от програмата за защита на свидетелите и иска да се върне у дома в Украйна.

В едно от последните си интервюта критикът на Путин споделя, че е трудно да се живее под натиск. През 2012 година, Борис Немцов дори е обмислял да поиска политическо убежище в Литва. За  това съобщи тогавашният премиер на страната Андрюс Кубилюс. Той обещал на Немцов, че ще го приеме, но в крайна сметка Немцов се отказал.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kkk

    3 2 Отговор
    С това престъпление руския режим окончателно разкри фашистката си същност.

    Коментиран от #6

  • 2 йкйгг

    1 2 Отговор
    извода е нморалните политици о.рали се още н началото на перестройката нкой нв го е еня за тях

    господ го наказа за прелюбодейството и предатеството му спрямо народа
  • 3 ггггг

    1 0 Отговор
    КОЙ УБИ НЕМЦОВ според бившия зам.финансов министър на САЩ, икономист и журналист Пол Крейг Робъртс
    https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/01/929491512/
  • 4 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    немцов е един от стотиците избити през руския преход ,които са били неудобни на властта.след идването на путин целия свят се надяваше да се появи законността в русия ,като практика,но закона и там както у нас си остана врата в полето и силните на деня си разчистват сметките с опонентите си по този начин.при властването на путин ,загинаха огромен брой негови опоненти.само изчезналите безследно в чеченския конфликт близки на сепаратистите са хиляди.убити бяха политковскя и отровения в англия литвиненко.при странни обстоятелства загина и генерал лебед,както и огромен брои журналисти и олигарси извън кръга на путин.всъщност след падането на елцин ,путин силово създаде свой! икономически кръг ,като разликата от предишните и сегашните олигаси е само в имената.

    Коментиран от #5

  • 5 999

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Питай тия които те инструктират всеки ден в американското посолство кои уби Кенеди и семейство то му кой скрои постановката с покушението на папата и обвинението че е България е виновна за атентата, по целият свят бяхме сочени като терористи,и в този случаи се вижда дългата ръка на ЦРУ .

    Коментиран от #7

  • 6 999

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "kkk":

    Кажете на тези които ви правят инструктажа да се разберат, в Русия режима какъв е фашистки или комунистически защото се разминавате.

    Коментиран от #11

  • 7 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "999":

    ти кво оправдаваш убииството на немцов с друго такова?убииството на кенеди е срамна страна в историята на сащ и американците си го признават ,а не се хвалят колко голяма работа са били че някой им е застрелял президента.в щатите през 60 те се извършиха серия от политически убииства ,но трябва ли те да оправдават извършените днес в русия?що се отнася до путин той е тиранин,като ленин и хитлер.

    Коментиран от #8

  • 8 999

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Не знам наистина колко трябва да си прост ида не разбереш,че атентата на папата и убийството на този предател и женкар е работа на една и съща организация. Както искаха да очернят БЪЛГАРИЯ и тогавашната влас така и сега. Единственият губещ от такова убийство е Путин и това самият Немцов го е знаел иначе не би се разхождал като Казанова по площада, само че не е знаел колко са подли господарите му отвъд океана които най вероятно са му обещавали Кремъл но са му дали билет за отвъдното.

    Коментиран от #9, #16

  • 9 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "999":

    Когато бяха открити масовите гробове в Донецк, Десито се изрази горе-долу така:"Е, намерили няколко гроба с пет шест човека, голяма работа, какво станало толкова" /нещо такова ли беше Деси-Стояне?/. Сега вдига вой до небето, сякаш Немцов и е близък роднина /примерно-на вуйчото, стринка по лелинкина линия/. Още повече, че убийството на опозиционер точно в този момент е най-неподходящо за Путин, ама той е тъпичък, нали, откъде да знае. Да не стане, като със самолета...

    Коментиран от #18

  • 10 Даскал Петко

    1 0 Отговор
    Има знак на равенство между двете понятия. Белите държави не правят разлика между двата режима. Социализъм и националсоциализъм - открийте разликите. Голяма част от методите и инструментариума за въздействие върху обществото и отношението към човека като личност са еднакви. Историята е богата с примери: Сталин е изтребил 20млн. опоненти на едноличния си режим преди, по време и след войната. За съжаление ние бяхме част от това. И днес отношението към хората почти не се променило.
  • 11 ккк

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "999":

    Фашизъм и комунизъм нямат никаква разлика,мойто момче.Ако не си го разбрал,толкова по-зле за теб.

    Коментиран от #27, #28

  • 12 раптор

    0 1 Отговор
    Не че има някакво значение, ама как да няма разлика?!?! Ти луд ли си! Има фундаментална разлика - фашизма се гради на идеята, че даден народ е екслузивен и незаменим, а при комунизма основата е - равенство между хората! Изпълнението и прилагането на 2те идеи могат и да си приличат, но фундаментите са коренно различни! Комунизма има много по-съвременна визия за начина по който тр да е устроено човечеството!
  • 13 Хихихихи

    1 0 Отговор
    Ти си също промит мозък, дано не си млад човек, защото едно време, които живяхме видяхме колко е съвременна визията на комунизма.
    Какви фундаменти те гонят тебе бе. Не ми се пише и спори излишно, щом не си го разбрал до сега и от сега нататък няма да го разбереш. Е кък според тебе трябва да е устроено човечеството. Партийните секретари да ти казват какво да правиш, и нашите момчета да са устроени на всички ниво ли. Нали това ти писах по-долу: жалкото е, че в България нищо не се е променило, пак едни наши момчета идват и си отиват други наши момчета. Бълкоч, повърня. И страната е пълна с промити мозъци като тебе. Комунизма е в капиталистическите държави в момента. За буржоазната на времето теория за конвергенцията също нищо не си чувал сигурно нищо. На кого да обяснявам? Няма смисъл. Какви лозунги: "Комунизма има много по-съвременна визия за начина по който тр да е устроено човечеството!" Колко си възрастен ти бе. Но няма значение, ако си стар е ясно, но ако си млад - загубена кауза.

    Коментиран от #15

  • 14 Даскал Петко

    1 0 Отговор
    И кое му беше по-съвременното? Че идеята на комунизма е от Маркс и Енгелс. Кога са я създали тази теория? Поне Гугъл сега дава справки за много неща. И от горе на всичко да ти кажа, че марксизма е бил създаден за развитите капиталистически държави, а германците плащат на Ленин да го внедри в Русия, като по този начин постигат две нещо: първо спират военните действия на изток, и второ проверяват що за дзвер е това. Дотолкова успешно, че виждайки що за идеология е това западните страни официално зараняват комунистическите партии. Резултатите са налице. Запада си е запад, България си е България - със съвременна визия какво тр да е човечеството :) И недей да бъркаш пребоядисаното БКП/БСП със западните социалистически партии. Знаеш ли колко е голяма разликата - от тук до небето, но в кое точно, няма да ти кажа да те е яд. Оставям ти го за домашно.
  • 15 999

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хихихихи":

    Ти в кой строй се изучи толкова а? Няма по добър строй от комунизма но човечеството не е дорасло за него и един от примерите за това си ти.
  • 16 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "999":

    ти откъде знаеш на коя организация е работа убииството ,както и опита за убииство на папата?през живота си не си прочел ни една книга ,ползваш вестник уикенд за главен информатор и се бебечиш тук!откъде знаеш кои е убил немцов и е стрелял по папата?даи надежден източник!
  • 17 ддд

    0 1 Отговор
    хахахахаха Големият Руски опозиционер Немцов 40 000 на траурното му шествието днес в Москва 12 милионен град. Все едно в 12 000 град да излязат 40 човека на ротест хахахаха.

    за справка Варна -500 000 град искара над 15 000 на протестите срещу БОКО

    Това е процента който е против Путин - нищожен само платените американски лакеи под половин % жалка картинка

    все едно ние да ревем за опоскалите България ,,демократи,, Луканов, Желюю, Костов, Костов и Плевню
  • 18 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Монго":

    като намериха няколкото убити цивилни ,казах че трябва да има разследване и да се установят убииците ,както и да се накажат,но че убииството на няколко човека не е геноцид ,което тръбеше руската преса,а и не бе установено категорично кой и как ги бе извършил за което виня руската страна щото вместо да предцени правилно фактите ,тя използва телата само за ефтина пропаганда.що се отнася до немцов ,тук ситуацията е друга.в русия има малка група опозиционери,които имат мнение различно от това на путин и те постоянно са малтретирани.опасността за живота на тези хора е постоянна.самия факт, че те стоят в русия и отстояват позициите си е висша форма на смелост,достойна за уважение.

    Коментиран от #20

  • 19 Провинциалист

    0 1 Отговор
    Комунизъм=фашизъм.Справка-Желю Желев"Фашизмът".Но с вашите промити мозъци..............!
  • 20 999

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Десислава Димитрова":

    Организацията се казва ЦРУ и не трябва да си много умен за да го разбереш ноооо?Доста пъти са ти давани примери и източници като например колегата от №3 -американски журналист и икономист Пол Робъртс същият е и бивш зам финансов министър на САЩ но явно си неграмотен и плещиш онова което ти диктуват в Американското посолство.Що се отнася за прочетените книги мисля че си личи от отрицателните оценки които получаваш и съм сигурен,че доста хора биха искали да се запознаят с женати и дъщеря ти.

    Коментиран от #33

  • 21 1313

    1 0 Отговор
    Когато си играеш с ЦРУ вземаш пари за преврат и не успееш да го извършиш нищо друго не те очаква
  • 22 Провинциалист

    1 1 Отговор
    Много от коментиращите тук сте руски подлоги.Съжалявам ви,фанатизирани промити мозъци.Рано или малко покъсно,вследствие естествения ход на нещата ще изчезнете,но дотогава ще тровите живота на много българи.

    Коментиран от #23, #25, #34

  • 23 ееррр

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Провинциалист":

    така е амеериканските подлоги ставате все по малко
  • 24 верт

    1 0 Отговор
    хахахахаха Големият Руски опозиционер Немцов 40 000 на траурното му шествието днес в Москва 12 милионен град. Все едно в 12 000 град да излязат 40 човека на ротест хахахаха.

    за справка Варна -500 000 град искара над 15 000 на протестите срещу БОКО

    Това е процента който е против Путин - нищожен само платените американски лакеи под половин % жалка картинка

    все едно ние да ревем за опоскалите България ,,демократи,, Луканов, Желюю, Костов, Костов и Плевню
  • 25 НРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Провинциалист":

    БГхамериканци !
    Чудя се каква мерзост и безочие !
    Да се забрави историята ни.
    Нямате работа на връх Шипка !!!
    Предатели !!!!!!!!!!!
  • 26 яверт

    1 0 Отговор
    Американците много удариха на камък с Путин .. Агент от КГБ , офицер при това, работил е на терен в Германия доста без да бъде разкрит .. просто такъв лидер в света няма .. тоя така държи службите и армията на Русия ..че нито война го събаря нито санкции нито опити за майдани в Русия хахахахахах

    е сори Янки ама в русия няма да имате марионтно правителство хихихи

    Руснаците ви сърбаха попарата 10тина години по времето на пияниците Горбачов и Елцин но имаха късмета Путин д аим върне суверинитета и самочуствието ---85 % процента подкрепа как е а хахахах
  • 27 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ккк":

    "Фашизъм и комунизъм нямат никаква разлика,мойто момче.", ако имаш предвид режима на Хитлер в Германия /по-точно той е национал социализъм, истинския фашизъм е в Италия-Мусолини/ и Русия на Сталин, пишеш глупости. Без да омаловажавам античовешкия характер и на двата режима, разлики има. Ето ти една-в идеологията на Хитлер, като елемент го има расизма /на основата на евгениката/, а в комунистическата идеология, този елемент липсва. Има и други разлики, но нямам време да ти отварям очичките. Друг е въпроса, че евгениката е била развита от Френсис Галтън /британски учен/ и преди Хитлер да я заложи в своята идеология се разработва в САЩ /но това не значи, че американската демокрация няма разлика с националсоциализма, нали?/. Но тя простотията ходи по хората...
  • 28 Истината боли

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ккк":

    Внимани висички репресирани анти комунисти!
    Що е Фашизъм - Идеология за най-висша "рас", по-по най- от всички останали същества, нямам предви агент ККК!
    Що е комунизъм - Идеология за "икономически строй", различен от капиталитическия!
    Има и така наречения предхождащ капиталистическия " РОБОВЛАДЕЛСКИ" строй!
    В който сега се намира например България в ръцете на международните "ЕКСПЕРТИ" - САЩ и ЕС!
    Всички които пишат тук, четете и се ограмотявайте от по-умните които Ви дават безплатни уроци тук!
    Предполагам Вие се знаете, интелектуалците ме разбират и без да четат!
  • 29 НРБ

    0 0 Отговор
    Не знаех че хората които говорят истината ги наричате /трол/ !
    Странна чуждица използвате.
    Истината ви е трън в очите :)
  • 30 НРБ

    0 0 Отговор
    Бих искал да цитирам коментари и на други хора.
    По повод изказването на Бат Бойко .

    Премиерът Бойко Борисов отправи писмено поздравление към българите по случай 137-ата годишнина от Освобождението.
    Забележете!?? (писмено)

    „Свободата е право, но и отговорност. Затова, 137 години след онзи исторически 3 март, трябва ясно да поемем отговорността си към нашите деди и да превърнем родината си в онази просперираща европейска държава, в името на която те пожертваха живота си.
    Бъдете горди от това, че сте българи
    и винаги помнете онези хора, на които дължим свободата си“, заявява министър-председателят в поздравлението си, цитирано от пресслужбата на кабинета.
    Нямам думи !!! И още ''бисери''
    Свободата ни обаче не идва даром. ???????

    Тя е резултат от смелостта, дързостта и пролятата кръв на хилядите български възрожденци, които организират широка национална съпротива, провеждат десетки въстания, с които в крайна сметка предизвикват Руско-турската война, и не на последно място – взимат решително участие във войната като опълченци. Затова 3 март е събирателен символ както на свободата на България, така и на храбростта на всички онези наши прадеди, които пожертваха живота си, за да извоюват свободата ни“, подчертава Борисов.
    Нищо не се споменава за останалите, които си дадоха живота за нашето спасение от тиранията.
  • 31 НРБ

    1 0 Отговор
    Ех, как старателно Бойко избягва споменаването на Русия и жертвите, които е дала за Нашата Свобода ! Направо трогателно евроатлантически...
    Гласувахте за първият приятел на Ердоган - доказан неоосманист. какво очаквате - благодарност към жертвите на Русия? Не, санкции. Подмяна на историята. Затваряне на паметника Шипка, уволняване на персонала му. С Турски Министър на Културата. Война с Русия - "България е фронтова линия" - това казаха от Американското правителство.
    Събудете се !
    Няма време !
  • 32 НРБ

    1 0 Отговор
    И още нещо за хорицата които обичат ''хамериканския'' калъп.
    Които толкова много милеят и искат да бъдат в калъпа.

    САЩ разрешава секса с животни в армията
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1143710

    Нашите деца се превръщат в ................ Вие сами виждате !!!
    Това ли ви е демацрацията ?
    Вие сте със завързани очи .
  • 33 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "999":

    тролче,ти и онзи другия сте един и същи човек.правещ едни и същи правописни грешки имащ една и съща смехотворна информация.зам.министър на финансите от реиганово време казал ,че русия постъпва правилно,а америка не и еврика русофилите замучахте в глас колко бил компетнентен човека и как той знаел ,а другите не!въпросия обаче е подобен на вас ,няма намерение да си изхвърли айфона и да вземе да иде в сибир щото там е било хубаво,а напротив спокойно без никой да го притеснява си работи в гадната америка с гадното цру,което странно защо не го убива ?подобно е и с други такива интелектуалци като наом чомски примерно,прочети го и него той има същите изявления и е доста по-признат от въпросния бивш зам министър.само че това симпатяга не са доказателства ,тва е изявление на журналист без никаква конкретика,той не е от цру нито пък е имал достъп до това което прави цру,както и това ,че срещу неговото мнение е неговото реално деиствие ,подобно на това на сина на хрушчов ,които също подкрепяше окупацията на крим от калифорния и след като му предложиха да иде в готината русия с готиния крим взе да скимти като бито пале.та обобщено ,както казах вестник уикенд има друг сайт,там ти си във вихара си нали тролче и там номерата ти могат да минат ,но тук няма как!
  • 34 НРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Провинциалист":

    И как точно разбра че сме Руски подлоги ???????? Пффф Хахаха :))))))))))
    ФБР-то ли ти изпрати факсо :)))
  • 35 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    а,кви сте ?с ник нрб и подкрепящ путин против българския интерес?ти доста пътетично писаq че ние с русия сме били едно цяло!!!!!
  • 36 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    а,кви сте ?с ник нрб и подкрепящ путин против българския интерес?ти доста пътетично писаq че ние с русия сме били едно цяло!!!!!

    Коментиран от #38

  • 37 вертъ

    0 0 Отговор
    хахахахаха Големият Руски опозиционер Немцов 40 000 на траурното му шествието днес в Москва 12 милионен град. Все едно в 12 000 град да излязат 40 човека на ротест хахахаха.

    за справка Варна -500 000 град искара над 15 000 на протестите срещу БОКО

    Това е процента който е против Путин - нищожен само платените американски лакеи под половин % жалка картинка

    все едно ние да ревем за опоскалите България ,,демократи,, Луканов, Желюю, Костов, Костов и Плевню
  • 38 НРБ

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Десислава Димитрова":

    Ало, Деси къде си ?
    Аз може да подкрепям всеки !
    а дали ще е Путин или някой друг ??????
    ще си остане тъмна загадка за Теб ;-)))) сладурана

    Коментиран от #39

  • 39 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "НРБ":

    да ти си патриот но руски. русия и българия са едно!!!крилата фраза на българския патриот нрб!
  • 40 НРБ

    1 0 Отговор
    По добре крилата фраза ;-)
    Отколкото надупен и заровил глава в пясъка !!!
    ще Ви предоставя и още цветущи отговори ;-)
    защото не се спряхте с пропагандата !!!
  • 41 НРБ

    1 0 Отговор
    Отвратен съм !!!