8 Март, 2015 12:22 3 267 5

Заподозрян за убийството на Немцов се самовзриви (обновена)

  • грозни-
  • чечня-
  • заподозрян-
  • убийството-
  • борис немцов-
  • се самовзриви-
  • арестувани-
  • задържани-
  • обвинения-
  • "шарли ебдо"-
  • заур дадаев

Той се е опитал да окаже съпротива при ареста му в столицата на Чечня Грозни

Заподозрян за убийството на Немцов се самовзриви (обновена) - 1
Снимка: АП/БТА

В Грозни – столицата на Чечня, заподозрян за убийство се взриви с граната и загина при опита на правоохранителите да го задържат, съобщи „Интерфакс“. Източник на агенцията е уточнил, че мъжът е бил заподозрян за съпричастност към разстрела на опозиционния руски политик Борис Немцов. В рамките на разследването вчера бяха арестувани четирима кавказци.

Агенция РБК предаде, че официалният представител на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин е отказал да отговаря на журналистически въпроси, обещавайки да даде разяснения по-късно през деня. После той анонсира официалното съобщение на СКР в своя Туитър, което след няколко минути се появи и на сайта на ведомството. Източник на агенцията е разказал, че най-активна оперативна работа се води около автомобил ZAZ Chance със сив цвят, с който е избягал един от физическите извършители на убийството на Немцов. Следствието е успяло да открие колата и да установи първоначалния й собственик.

Инцидентът със самовзривилият се е станал късно през снощи. Той е жител на Грозни, опитал се е да окаже съпротива на полицаите и в крайна сметка е хвърлил една граната по тях, а с друга се е самовзривил. Той е загинал на място. Сътрудници на органите на реда или граждани не са пострадали.

"Комерсант" написа, че главна роля за задържането на четиримата заподозрени вчера са изиграли техническите средства – записи от камерите за наблюдение на Москворецкия мост, където бе извършено убийството, и по маршрута на автомобила, с който килъра е напуснал местопрестъплението. По записите са изготвени полицейски портрети както на убиеца, така и на съучастника му, шофирал превозното средство.

Съдът посдтанови задържаните да останат в ареста до 28 април. По-късно през деня ТАСС и "Ройтерс" съобщиха, че двама са получили обвинения за убийството на Немцов, без да се уточнява дали като физически извършители или съучастници на извършителя, а единият от тях - Заур Дадаев, е признал вината си.

Той бил дълбоко вярващ мюсюлманин и бил шокиран от карикатурите на пророка Мохамед във френския сатиричен седмичник "Шарли Ебдо", както и от реакциите на подкрепа към тях, разказал е президентът на Република Чечня Рамзан Кадиров. Политикът Борис Немцов бе един от тези, които се обявиха в защита на публикуването на такива карикатури. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор
    дано поне останалите заподозрени отселеят.
  • 2 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор
    става интресноо.получава се конфликт между путин и кадиров.дали руския президент няма да жертва пионката си в кавказ ?кадиров защитава убития днес и сочения за физически убиец на немцов.предстои интересна развръзка.ето интервюто на сестрата на заур дадаев и изявлението на кадиров.между двете има разминаване .в едното сестрата твърди че брат и е действащ офицер ,а в другото кадиров твърди че е уволнен скоро.
    http://www.newsru.com/russia/08mar2015/kadyrdadaev.html
    http://tvrain.ru/articles/sestra_obvinjaemogo_v_ubijstve_borisa_nemtsova_on_poluchal_nagrady_ot_nurgalieva_i_kadyrova-383560/
  • 3 раптор

    0 0 Отговор
    Путин да се скара с Кадиров заради Немцов... Доста розови ги виждаш нещата! Ще пратят ония индинци в затвора и толкова! Пък кадиров ше реве, пък ще му мине! Иначе отношенията ни с чеченците вървят прекалено добре, скоро сигурно пак ще ходим да ги строяваме тези вълчаци!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "раптор":

    Да ве , яко ги строихте, вместо да им извадите очите им изписахте вежди. Напълнихте ги с пари и часто нов супер съвременен град им построихте, само и само да мируват.
  • 5 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "раптор":

    къде ще ги строявате в москва ли?чеченците в москва могат да ви малтретират както си искат.могат да убиват безнаказано руснаци ,а ти в чечня като руснак трябва да търсиш разрешение за да пръ..еш.кадиров казва ,че обвиняемите за убииството на руснака немцов ,чеченци са отлични руски патриоти,а сега ще видим путин как ще постъпи?та така ли ги строявате?руските националисти се смеят през сълзи на такива стореваци като теб.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания