Last news in Fakti

9 Март, 2015 14:22 1 279 5

Доналд Туск: Европа още не е готова да засили санкциите срещу Русия

  • русия-
  • санкции-
  • доналд туск-
  • ес-
  • украйна

Сега е необходимо да се поддържат постоянни усилия, за да се противопоставим на опитите на Русия да се разделят европейските лидери, посочи председателят на Европейския съвет

Доналд Туск: Европа още не е готова да засили санкциите срещу Русия - 1
Снимка: АП/БТА

Европа все още не е готова да засили санкциите срещу Русия. Това казва в интервю за в. „Ню Йорк таймс“ председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Прогнозата му идва ден след двудневната среща на външните министри от ЕС в петък и събота, на която стана ясно, че санкциите срещу Русия може да бъдат засилени, ако споразумението от Минск за примирие в Донбас, не се спазва.

От друга страна в понеделник Доналд Туск трябва да се срещне във Вашингтон с президента на САЩ Барак Обама и вицепрезидента Джо Байдън. Анализатори посочиха, че една от основните теми на разговорите ще бъде именно ситуацията в Украйна.

Пред в. „Ню Йорк таймс“ председателят на Европейския съвет припомни, че в момента е невъзможно да се постигне съгласие по този въпрос сред страните от ЕС.

Туск отбелязва, че някои политици в Европа все още се надяват, че Русия ще промени политиката си към Украйна, но самият той е скептичен по този въпрос.

Сега е необходимо да се поддържат постоянни усилия, за да се противопоставим на опитите на Русия да се разделят европейските лидери, посочи председателят на Европейския съвет. Той не пропусна да разкрие своите опасения, че Русия използва военни и икономически инструменти, за да наложи своя контрол над цяла Украйна. В същото време западните демокрации не били готови за защита на своите ценности от агресивните и недемократичните сили в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Повече санкции няма да има и война няма да има, клепар такъв!
    Кой му плаща на тоя, ЕС или америка?
    Меркел, Оланд, Ренци вече ви казаха, че санкции няма да има!
  • 2 ввв

    1 0 Отговор
    хахах ше са сетите ... за съжаление Русия никога не прощава и ще си сърбате попарата
  • 3 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    както казва туск ,а дано ама нада ли!!!дано руснаците спрaт с агресията в украйна ,но не се надаме докато не фалират :)!иначе е прав туск основната идея на руснаците е да разцепят единството на съюза с преференции към държавите по периферията.за сега руските опити не успяват и от това зависи сила на европейската позиция.
  • 4 Бай хой

    1 0 Отговор
    Деси то и на децата е ясно че терористите от сащ се стремят да фалират и разрушат Русия. Обаче минава ли ти през ......... мозък какво би станало след това. Справка виж какво се случи и какво произлиза от разрушаването на Либия, Ирак, Сирия.
    Минава ли ти изобщо какво би могло да тръгне от североизток и че каквото и да ето никой няма да е в състояние да го спре и България е на първа линия.
    Та те терористите от вашингтон не могат да се справят дори със собственият си франкенщайн халифата.

    дори не можеш да си представиш какво може да се случи на България в стремежа на дребни псета да навредят на една огромна и необятна страна или просто са продажни душици предлагащи най-милото си за някой лъскав станиол или службица.
  • 5 Истината боли

    0 0 Отговор
    Британското издание на The Economist, анализира устава на организацията НАТО.

    Уставът предвижда отговор на агресия, която може да включва военна сила, но това не е задължително! "НАТО обещава само да отговорят на агресията, но как не е уточнено. В резултат на такава реакция може да изглежда всичко, от ядрена война до дипломатически протест!" -
    Системата на колективната отбрана, НАТО има много резерви-уговорки и на практика може да не проработи, коментира британският журналист.

    Той отбелязва, че в случай на ескалация на конфликта решението да се действа няма да се приемат в командването на НАТО в Брюксел а във Вашингтон. "Европейските членове Източна НАТО е силно притеснен, защото това е малко вероятно, че президентът на САЩ ще рискува ядрена война в името на една малка страна на края на света"!