26 Март, 2015 00:31 1 173 6

Да летиш с прекачване до Луната

  • луна-
  • русия-
  • космос-
  • ракети

Полетите на руските космонавти до Луната се планират да се провеждат с прекачване на околоземна орбита.

Това разкри ръководителят на Научно-техническия съвет на Роскосмос Юрий Коптев пред РИА Новости.

Той разкри, че на околоземна орбита космонавтите ще бъдат извеждани с ракета „Ангара-А5В“. Там те ще чакат следващия космически апарат, който ще ги отведе до Луната.

В средата на март Научно-техническият съвет (НТС) препоръча на Роскосмос да подготви проект за ракета-носител за полети не само до Луната, но и до Марс.

Русия разработват програма за усвояване на Луната. Предварителните планове са това да стане на три етапа до 2040 г.

Усвояването на Луната ще започне с изпращането на автономни космически апарати и ще приключи със създаване на лунна инфраструктура и обитаема мисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диан

    0 0 Отговор
    на луната руснаци изобщо не са ходили
    ходили са 12 човека
    американци не какви да е
    и от над 40 години никои не е ходил
  • 2 раптор

    0 0 Отговор
    Дай Боже да направят база! За руснаците ще стане много по-лесно да се договарят с всички пикли по света!
  • 3 гост

    0 1 Отговор
    Е някой вярва ли на американците, че са стъпили на луната?
    И че показаните записи са автентични и не са заснети в студио?
    Аз лично не, защото ако беше възможно, това щеше да се направи и от руснаците, а те не са по-зле от САЩ извън орбита, дори може и по-напред да са, особенно преди 40г.
    Никой не го е повтарял, защо? Ако е толкова лесно и с новите технологии днес трябва милионерите да не чакат излизане в орбита, а разходка по Луната, не мислите ли?
    Колкото са ходили на Луната, толкова някой им удари кулите близнаци, толкова намериха биологично оръжие в Ирак и много други техни постановки.

    Коментиран от #4

  • 4 раптор

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Вярвам, най-вече защото съветските учени са го потвърдили... Ако беше фалшименто, те щяха да са 1вите които щяха да го обявят, а не някакви маниаци на тема - конспирация!
  • 5 Хрисофор Карамфилов

    0 1 Отговор
    Наѝстина американците стъпват на луната,и руснаците не го отричат дори и в наѝ-тъмните години на противопоставяне,но точно в сюблимният момент камерата отказва да заработи,и останалото свършва Холивуд ,и американците години по-късно под сурдинка признават,след като разни специалисти със съвременните технологии уличават клипа като недеѝствителен.Такава програма са имали и руснаците,но американците този път ги изпреварват,и руснаците спират проекта ,за да не са втори,и се насочват към орбиталните станции.

    Коментиран от #6

  • 6 FCK

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хрисофор Карамфилов":

    #3 и #5

    Уикипедия: "Общият брой на мисиите през периода от 1961 г. до 1975 г. по програмата Аполо на НАСА е тридесет и три. От 1968 до 1975 г. са изстреляни 15 космически кораба от серията Аполо с екипаж на борда. От тях девет са достигали до Луната, успешно са се прилунили шест, като на Луната са се разхождали общо 12 астронавта."

    Значи казваш, че при всичките шест кацания все отказва камерата, а? Не мисля, че се отказват, защото щели да бъдат просто втори. Я да видим какво казват самите те (акад. Михаил Маров) по темата за Луната и за Марс:

    http://www.dnes.bg/science/2011/02/22/zashto-sssr-ne-uspia-da-prevzeme-chervenata-planeta.111845