Last news in Fakti

16 Април, 2015 12:32, обновена 16 Април, 2015 16:13 3 848 29

Путин: В Русия всичко е голямо и рекордно

  • путин-
  • пресконференция-
  • въпроси-
  • русия

Москва е способна да преодолее всякакви заплахи, ако обществото остане сплотено. Има много заплахи, които няма как да предскажем, призна руският президент

Путин: В Русия всичко е голямо и рекордно - 1
Снимка: АП/БТА

С похвала за рекордните добиви от селскостопанска продукция и на петрол започна традиционната 13-та пресконференция на руския президент Владимир Путин. Близо 4 часа той отговаря на въпроси.

Силният човек в Кремъл отговорил на 74 въпроса.

Путин по традиция се похвали с ръст в раждаемостта и в строителството.

Ние нямаме имперски амбиции,

но искаме да гарантираме достоен живот на руснаците, живеещи в ОНД, намекна Путин. Все пак той призна за неголям дефицит в бюджета и спад на инвестициите в малкия бизнес.

Русия е способна да преодолее всякакви заплахи, ако обществото остане сплотено. Този недвусмислен призив отправи Владимир Путин.

Той обеща да се бори с радикалния национализъм, защото Русия се е изграждала през цялата си история като многонационална и многоконфесионална държава. Не ние развалихме отношенията със Запада. Русия не може да живее като васал на САЩ на международната сцена, припомни държавният глава.

Има много заплахи, които няма как да предскажем, призна руският президент. Той отговори на въпрос какви нови заплахи за развитието на Русия вижда при днешния силен натиск отвън върху страната, по-специално чрез антируските санкции.

Руският президент припомни, че

ООН не е налагала забрана за износа на С-300 за Иран.

До юни трябвало да се изчистят технически въпроси. Нашите предприятия произведоха тази продукция, която трябва да се плати, каза Путин.

Доставката на С-300 за Иран с оглед на обстановката в Йемен има възпиращ ефект за ситуацията в региона. Тези комплекси не застрашават Израел, защото имат изключително отбранителен ефект.

Ние смятаме, че французите са почтени и ще ни върнат похарчените пари, заяви Путин, коментирайки казуса около двете корвети.

Тяхната доставка за Москва се замрази след анексията на Крим.

Руският президент отбеляза, че Минските мирни споразумения не се изпълняват и по вина на Киев.

Той отрече да е търгувал Донбас

на последната си среща със своя украински колега Петро Порошенко.

Киев сам откъсва Донбас от Украйна, заяви Владимир Путин. Той ясно посочи, че няма руска войска в Донбас. Кремъл не се е провалил в Украйна, а Киев, посочи руският президент. Украинците се умориха от корупцията, кризата и олигархията. По тази причина те се обърнаха към национализма. Нали ние също го преживяхме през 90-те години.

Ние нямаме намерение да се месим в Украйна, но имаме право на собствено мнение. Ние ще настояваме от всички наши партньори да се спазват Минските мирни споразумения, заяви руският президент. Той посочи, че не прави разлика между руския и украинския народ, а смята, че са един народ.

Присъствието на опозицията, дори и в парламента, е полезно.

Това е моето лично мнение, заяви Путин. Той все пак припомни, че народът решава съдбата на всеки политик.

Руският държавен глава припомни, че се забелязва спад в цените и стабилизиране на курса на рублата. Корекцията в цените на петрола също ще помогне във възстановяване на руската икономика и балансиране на бюджета.

Трябва да се управлява със сърце. Да се чувства как живее обикновения човек. Трябва да запазим доверието на народа, отбеляза Владимир Путин. За пореден път руският президент определи убийството на Немцов като позорно и трагично.

Алексей Кудрин постави въпрос за възстановяването на икономиката и реформата в социалната сфера. В отговор Путин отбеляза, че реформите трябва да се правят с оглед на ситуацията в САЩ и Еврозоната, където все още не може да се намери решение за дълговете, които надвишават БВП на страните.

Руският президент изказа и своя оптимизъм, че икономиката на страната ще се възстанови за две години. Има проблеми в митниците, които позволяват полски ябълки и картофи да присъстват на руския пазар и то на високи цени.

Руските антисанкции все още не са активен способ

за отговор на натиска на Запада над Москва.

Борис, моля ви разрешете на съпругата си да си вземе куче. Това е добро дело и укрепва семейството, призова Путин.

Той призна, че той като върховен главнокомандващ не може да разпореди на офицера от резерва Борис да разреши на жена си да вземе куче за 40 -ия си рожден ден.

По добре познатата степановска традиция бяха отправени и въпроси от задружни селскостопански колективи за подкрепата от Кремъл за производството на месо и мляко.

Американец, представен като Джон, който за последните две десетилетия развива фермерски бизнес в Русия, заяви, че правителството обещава светли перспективи, но банките имат свои правила. Как аз да развивам фермата си като нямам печалба, попита Джон.

Путин призна, че Беларус внася много сухо мляко, което сваля цените на прясното мляко. За целта се мисли и за подкрепа на фермерите.  Селското стопанство се превръща в приоритет за руското правителство, обеща на фермера Джон Путин.

Руският президент дори постави задача на губернаторите

до 1 септември да възстановят всички домове,

които са пострадали от последните горски пожари в сибирските региони на Русия.

Путин с изненада разбра, че работниците на изграждащия се в Далечния изток космодрум все още не са получили пълните си заплати.

Това става след като руският президент лично е разпоредил всички задължения да се разплатят.

До 2023 г. Русия ще има собствена космическа станция. В момента от Международната космическа станция се виждат едва 20% от територията на Русия.

 

Очаквайте подробности....


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    2 2 Отговор
    както в доброто старо време.моите медии ми задават моите въпроси и всичко е чудесно.има лек спад в инвестициите ,но следващата петилетка ще я изпълним за 3 години и половина и после година и половина ще си поркаме спокоино!

    Коментиран от #7, #11

  • 2 onq s konq

    2 2 Отговор
    Ако обикновен депутат или дори лидер на парламентарна партия ги ръси тия глупости,ще му се иэсмеят.Ако обаче ги говори ЛУД С ЯДРЕНО КУФАРЧЕ...

    Коментиран от #4

  • 3 Гиро

    1 2 Отговор
    Голяма работа е този човек. Дано има сили да върне България на българите, че тия сега и майките си ще продадат и скоро ще станем едно от малцинствата в тази страна.

    Коментиран от #12, #14

  • 4 кмета

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    E и тъпачко знаем кой ходи с куфара и земита е турска а севера на румуците така ,че всичко е продадено и вие ят за путин защото няма да продаде държавата на евреите .евреи които не съм виждал 7-8 години сега пазаруват с нашите пари затова вие сте идоти няма ли нищо но загубили всичко аз достойството не го продавам имам само него.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "кмета":

    На колко си кмете?...ракии:)
  • 6 Киро

    1 1 Отговор
    Приходите от експорт са намалели с 1/3 заради цените на петрола и газа;
    Цените са се увеличили двойно, поне;
    Националната валута се е сринала и хората са обеднели;
    Получателите на кредити в евро и долари вият на умряло;
    Безработицата расте неудържимо;
    Магазините за храни доста изпразнени;
    Валутните резерви се топят с дни, за да се спре поне временно хиперинфлацията;
    Западните инвеститори закриват производства;


    Иначе всичко е наред!

    Да живее СССР и неговия подход към такива "незначителни" подробности!

    Коментиран от #29

  • 7 Атанаска Васкова

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    1$=83 рубли...Голям напредък, нема що?
  • 8 раптор

    0 2 Отговор
    Оооо! Тука се събраха финансовите анализатори... Питам се БГ, ако не следваше инструкциите на ЕЦБ, дали щеше да е по-добре? СССР казвате? Щом мислите, че Русия е СССР, значи сте адски заблудени и ви чакат само несбъднали се прогнози, прерастващи във вътрешна злоба! Всичките скептици сте врагове на Русия!!!
  • 9 Атанаска Васкова

    2 0 Отговор
    > Всичките скептици сте врагове на Русия!!!< A ти кво очакваш, по задължение да сме влюбени в Путин и алкашката мизерия ли?

    Коментиран от #22

  • 10 E200

    0 0 Отговор
    До: Атанаска Васкова,
    Г-жо Васкова,днес 1 долар се обменя за 48 рубли...не 83....четете актуални новини преди да коментирате...и да за последните 2 месеца рублата поскъпна двойно,колкотоо и да не им се иска на някои :)
  • 11 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    Десооо пак се изложи кат кифладжийка. Мойта - твойта тоя е единственния пич ,който отговаря директно и в ефир и на момента на всякакви въпроси и от всеки. И за това му свалят шапка и много западни журналисти , че НИКОГА не им иска предварително въпросите, както другите държавни глави.

    Коментиран от #18

  • 12 ктк

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гиро":

    Само можем да си мечтаем за президент и премиер -патриот , като Путин, а не като нашите продажници.

    Коментиран от #19

  • 13 сссс

    0 0 Отговор
    Путин и Русия са единствените в света които отказват да са васали на сащ ахахахахаххахахахаха
  • 14 Mercedes-Benz

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гиро":

    Бих казал, че си много жалък ако разчиташ на НЯКОЙ или пък Путин да ти "върне" България! Търтеи като тебе много, чакайки наготово някой друг да ви свърши работата, комунизма добре ви научи, остави един осакатен народ в голямата си част, който чака на "бащицата". Както е тръгнало още малко ще искате Путин да идва жените да ви оправя и да ви прави деца, докато въздишате по "онова" време и се борите да се върне!
  • 15 Беспорно

    1 1 Отговор
    Беспорно,Путин пак доказа че е държавник и № 1.Интересува се от проблемите и не се бои от неудобни въпроси.Това никой политик не го прави в пряк ефир.Самият Путин каза,че има проблеми и те трябва да се решават-не бяга от отговорност и предлага алтернатива.НЕ съм русофил,но такива политици като Пути в днешно време няма.Затова е популярен,не само в Русия,но и в Европа и света.Например,в германските форуми масово хората искат техните политици да се учат от политическата зрялост на Путин.В Русия има проблеми-но къде ги няма.....Но хората имат подкрепа от власта в лицето на президента си и знаят,че проблемите им ще бъдат решени.....
  • 16 Koko

    3 1 Отговор
    Просто шокираща наивност!
    Отговаря на неудобни въпроси в пряк ефир само когато са зададени он наши другари, проверени в борбата и добре научили урока си. Опитайте се вие да отидете на такава среща и да зададете въпрос.
    Абсолютен цирк за наивници!
  • 17 mediator37

    3 0 Отговор
    Не е ли малко късно да хвали високите добиви на селското стопанство. Ожънаха и прибраха юли 2014г. , той април 2015г. ги хвали за високи добиви !?
    Миналата година не само в Русия, а в цял свят добивите бяха рекордни, запасите удариха 15 годишен таван и цените се сринаха. Ренти чакаме и ги следим тия неща. Това беше ясно на 10 август 2014г. и защо Путин не е хвалил селското стопанство овреме, а изподир гидер?
  • 18 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кольо":

    отговаря в ефир на два милиона въпроса?коле,ти май не си много наясно с цифрите?от тези два милиона въпроса путин отговори на удобните нему като в една част от отговорите отрковенно лъжеше :)!иначе за такива като теб сигурно е пич щото може да ти обещае светло бъдеще докато те държи в тиняка!
  • 19 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "ктк":

    путин не е президент а цар и то с неограничени властови права.щом те кефи самолета и в мурманск или в москва да поручаш руски жабета и съм сигурен че ще се върнеш като русофоб!
  • 20 Киро

    2 1 Отговор

    Беспорно

    Беспорно,Путин пак доказа че е държавник и № 1.

    =========

    "Европеец", под ново именце ли пишеш?
    И "извънземен" да се кръстиш, тоталната ти простота и неграмотност се виждат от километри, господин "беспорно", хахааха!

  • 21 Киро

    2 1 Отговор
    Рапърът 50 cent или по-известен в Русия като 30 рублей...
  • 22 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Атанаска Васкова":

    Лелче очаквам адекватни мнения, не съпоставки с СССР...
  • 23 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    ето ги и прехвалените c 300 ,с тях ще свалят стелтове .разгледате съпътстващия персонал от високопрофесионални кадри.
    https://www.youtube.com/watch?v=OJzsO5NwkLg

    Коментиран от #25

  • 24 1111

    0 0 Отговор
    до 23
    Когато някой коментира неща които не разбира се получава така:
    "упала ракета 5В55 производства Жулянского машзавода (Украина)"

    Коментиран от #28

  • 25 ЬЬЬЬЬЬ

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Десислава Димитрова":

    Деси,за да се свалят стелтовете,няма нужда и от С 300...сръбските селяни го свалиха с лопатите ,докато си копаеха картофите...---помниш ли...или тогава още си била в проект?А иначе,добре ст си нацъкали плюсчета--тъкмо читателите да видят откровенните ви глупости тук.....

    Коментиран от #27

  • 26 Киро

    0 1 Отговор
    Eй го и другия трол - тоя заекващия с буквите.

    Трол, сърбите стелта го свалиха случайно, ако не беше случайно, щеше още поне 10 парчета да са свалили.

    А с тия летящи варели С 300 само могат да гърмят по градоносните облаци.
  • 27 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "ЬЬЬЬЬЬ":

    сърбите така им свалиха самолетите че тва бе първата война в света в която единия противник не даде никакви жертви от бойни деиствия :)!
  • 28 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "1111":

    да, точно така руснаците стреляли с украинска ракета и затова паднала :)!чети коментарите на руските тролчета и се радваи че си разбирач!
  • 29 Веселяк

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Бе, Кирче! Що си се пазпенило и пръскаш толкова слюнки. От великите изводи родени от мисловния център на отделителния ти тракт е ясно, че Русията е умряла.Не ти харесвал руския - няма проблем! Само си намести дупенцето по удобно, че американците все още не им харесва как си го подал. Руснаците от време на време смазваха - от американците ще го получаваш само на сухо. За мазохистите няма проблем...хахаха