Last news in Fakti

27 Април, 2015 08:07 1 141 1

Все още няма следа от изчезналия българин в Непал

  • непал-
  • земетресение-
  • трус-
  • лавина

Още в събота звънях в ситуационния център към Министерството на външните работи, вдигна ми един мъж и ми каза, че нямат никаква информация и ми даде три телефона на българското посолство е Делхи

Все още няма следа от изчезналия българин в Непал - 1
Снимка: Нова телевизия

Трети ден родителите на 26-годишния българин Александър, който е в неизвестност след опустошителното земетресение в Непал, не могат да се свържат с него. Това каза в „Здравей България" по Нова телевизия бащата на момчето Христо Димитров.

След като научило за бедствието в Непал семейството на Александър се опитало да се свърже с него, но до момента всичките им опити са неуспешни. „Той е втори курс студент в холандски университет и е на стаж в туроператорска фирма в Непал. Не знам защо си избра тази дестинация, имаше и други възможности", разказа бащата на Александър. Два дни преди труса се чухме за последно, спомни си Христо Димитров.

„Още в събота звънях в ситуационния център към Министерството на външните работи, вдигна ми един мъж и ми каза, че нямат никаква информация и ми даде три телефона на българското посолство е Делхи", заяви Димитров.

Бащата на момчето сам изпрати до Нова телевизия снимката на сина си и написа:

"Синът ми, Александър Димитров изчезна след земетресението в Катманду, Непал.Той е на стаж в туроператорска фирма там от Бреда Университет - Холандия. Нямаме никаква връзка с него от петък! От ситуационния център в МВнР ми дадоха телефона на посолството ни в Делхи - но там никой не вдигна - в събота и неделя - бездушни чиновници !!! Моля за вашето съдействие да излъчите снимката му и дано най-после от МВнР се размърдат и окажат помощ на бедстващите българи в чужбина!!".

Световната здравна организация (СЗО) е доставила в Непал медицински материали за 40 000 души.

Близо 1 млн. деца в хималайската страна се нуждаят от помощ, предупреди пред АП Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ).

За целта два транспортни самолета до часове ще излетят за Катманду, за да доставят близо 120 т. хуманитарна помощ. Броят на жертвите от разрушителното земетресение надхвърли 3000 души, други десетки хиляди са ранени. Хуманитарни организации вече биха тревога, че милиони могат да останат без покрив над главата заради серията от силни трусове, които люляха Хималаите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    0 0 Отговор
    Боже имат нужда от твоята помощ , защото хората трудно ще се справят.....