Last news in Fakti

27 Април, 2015 12:35 1 967 0

Кралица Елизабет отпадна от списъка на богаташите

  • милионер-
  • милиардер-
  • богати хора-
  • кралица елизабет-
  • великобритания

Списъкът на богатите: Кралицата отпадна от топ 300, тъй като броят на милиардерите във Великобритания нарасна

Кралица Елизабет отпадна от списъка на богаташите - 1
Снимка АП/БТА

За пръв път кралица Елизабет II се оказа много назад в списъка на най-богатите хора във Великобритания на списание "Тайм", който бе публикуван в неделя.

Въпреки, че нейното богатство се увеличи с около 10 милиона лири през миналата година, Кралицата отпадна от списъка на изданието с 300-те най-богати хора във Великобритания, поради драстичното увеличаване на броя на милиардерите в страната.

Кралицата, чието общо богатство се оценява на 340 милиона е на 302-ро място.

Най-богатите хора в страната са удвоили или утроили богатството си за последните десет години, според вестник "Съндей Таймс".

Съставителите на тазгодишния списък са заявили, че общото състояние на 1000-та най-богати лица и семейства възлиза на 547 126 милиарда лири. Цифрата е два пъти по-голяма от изчислената през 2005 г., въпреки световната финансова криза и рецесията.

Милионери се стремят да попаднат в списъка на най-богатите, който сега включва 1000 души.

В списъка попадат 117 милиардери, в сравнение с 104 през миналата година. 80% от милиардерите са базирани в Лондон, което означава, че в столицата на Великобритания има повече милиардери, отколкото във всеки един друг град в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: