Last news in Fakti

30 Април, 2015 18:46 1 213 0

Дарителска кампания спасява децата в Западна Кения от инфекции

  • тайван-
  • кения-
  • деца-
  • инфекции-
  • паразити-
  • южноамериканска бълха-
  • инициатива-
  • дарение-
  • кампания-
  • обувки

Тайванска двойка инициира дарителска кампания за събиране на обувки

Интернет базирана дарителска кампания, инициирана от тайванска мисионерска двойка, помага на жителите на селски райони в Западна Кения в изкореняването на паразитни инфекции и воденето на по-дълъг и здравословен живот.

Стартиралата през април миналата година от Янг Ю-Джен и съпругата му Кара инициатива „Used Shoes Save Lives Step 30”, чиято основна дейност е събирането на втора употреба обувки за хората в Западна Кения, е получила 400 000 чифта до този момент като 120 000 от тях са доставени до източноафриканската страна.

„Ние сме дълбоко развълнувани от ентусиазираните реакции на хората към нашата инициатива”, споделя Янг. „През последната година получихме 20 пъти повече дарения от първоначалните ни очаквания и можем спокойно да запълним десет стандартни 40-метрови контейнери”, допълва той.

Според Янг вдъхновението за кампанията идва от неговия свекър Алън Ремлей. Пенсиониран канадски мисионер, посветен на образованието в тази отдалечена част на Кения, Ремлей открива, че много от учениците в Кения страдат от инфекции, причинени от южноамериканска бълха, тъй като не могат да си позволят обувки. Ухапванията от този паразит причинява различни заболявания, включително лека до тежка язва. Така се заражда и идеята за помощ на нуждаещите се.

Янг споделя, че след получаване на обувките следва етап на тяхното сортиране- подбират се тези, които са подходящи за носене в Африка. По негови думи дарените обувки са били толкова много, че къщата на двойката, църквата в град Таоюан, както и складът на брат му в град Тайчунг са пълни до тавана.

„Ситуацията излезе от контрол, така че бяхме принудени да се обърнем за помощ към SOS за доброволци, които да сортират обувките и да подготвят контейнерите.”, каза Янг. „За щастие тайванските младежи застанаха твърдо зад каузата и скоро разполагахме с повече от 1000 студента от 25 образователни институции, които се включиха безрезервно. В момента все още има  810 регистрирани доброволци, които оказват съдействие при заявките и даването на инструкции относно даренията. Те наистина са спасители”, допълни той.

Но не всичко върви по вода. Логистични проблеми в Кения водят буквално до създаването на планини от обувки в низините в близост до конкретното селище.

„Отне няколко пътувания до мястото, но ние все пак успяхме да изградим функционираща разпределителна система, която да гарантира, че обувките бързо ще стигнат до град, разположен на около 1900м надморска височина”, споделя Янг.

По негови думи кампанията помага още и за почистването и опазването на околната среда. Младежите от Кения разменят рециклируеми отпадъци за обувките.

Следващата стъпка, която двойката обмисля да предприеме, е насочена към подобряване на учебните заведения в района. „Образованието е един шанс за бедните деца”, каза Янг. „В бъдеще ние ще превърнем контейнерите в класни стаи и ще дадем надежда на общността за по-добро бъдеще”, допълва той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА